Skip to main content

Nyårskryssning på Hollands kanaler - 2022

BUSSRESA - Tyskland - Belgien - Holland - Nyårsresa - 7 dagar

Nyårskryssning på Hollands kanaler - 2022
- Avkoppling & festligt firande

En härlig kryssning längs Hollands floder och kanaler! På vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs. Helpension ingår under vistelsen på båten! Vi besöker diamantstaden Antwerpen och får även möjlighet att följa med till charmiga Brygge. Vidare väntar kontrasternas Rotterdam och den underbara kanalstaden Amsterdam. Dessutom den vackra gamla hansestaden Bremen på hemvägen. En perfekt kombination av kryssning och nyårsfirande!


   

 

Dagsprogram

Dag 1, onsdag: Äntligen på väg

Malmö - ombordstigning i Nijmegen: Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och tar plats i bussen. Via Öresundsbron rullar vi genom Danmark till färjan i Rödby. Väl över i Tyskland stannar vi för lunch innan vi fortsätter söderut förbi Hamburg och vidare västerut. Så småningom passerar vi gränsen till Nederländerna och når Nijmegen, ca 79 mil. Här går vi ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto och efter att vi har installerat oss i våra hytter väntar en första välsmakande middag ombord. Tidigt på torsdagsmorgon seglar vi mot Antwerpen.  

Dag 2, torsdag: Diamantstaden Antwerpen

Nijmegen - Antwerpen: Efter en första frukost kopplar vi under förmiddagen av ombord och njuter av de vinterlika omgivningarna. I fartygets trivsamma lounge kan vi slå oss ner i någon av de bekväma sittgrupperna och beundra utsikten genom de generösa panoramafönstren. Vi serveras en lunch i fartygets trevliga restaurang och under eftermiddagen når vi den belgiska godbiten Antwerpen. Följ med Scandoramaguiden på en stadspromenad och ta del av berättelser om bland annat diamanthandeln och den store barockkonstnären Rubens. Fartyget ligger stilla i Antwerpen över natten.

Dag 3, fredag: Belgiska godbitar

Antwerpen: Vår stad vid floden Schelde är en av Europas viktigaste hamnstäder. Hit kommer rådiamanter som slipas till glittrande fulländning och säljs över hela världen. Bakom centralstationen i diamantkvarteret, som också hyser en stor judisk minoritet, ligger juvelbutikerna sida vid sida. På senare år har Antwerpen även blivit en modestad att räkna med. Antikviteter och design trängs i de små specialiserade butikerna längs Kloosterstraat, där initierade butiksinnehavare visar fynd från art déco till 80-tal. Vi får också möjlighet att lära känna en annan av Flanderns stora sevärdheter, nämligen Brygge. Tidigt på lördagsmorgon seglar vi vidare mot Rotterdam.

Dag 4, lördag: Imponerande Rotterdam

Antwerpen - Rotterdam: Vi spenderar förmiddagen ombord och efter lunch ankommer vi Europas största hamnstad, Rotterdam. Staden har fungerat som handelscentrum sedan medeltiden och är numera omtalad för sin moderna arkitektur som vi givetvis får tillfälle att titta lite närmare på under eftermiddagens rundtur. På kvällen är det dags för nyårsfirande ombord! Vi avnjuter en god middag med tillhörande dryck och vid midnatt brakar fyrverkerierna loss över Rotterdam! En sprudlande nyårsfest skapar den rätta stämningen inför allt spännande som väntar nästa år! Gott Nytt År!

Dag 5, söndag: Kanalernas Amsterdam

Rotterdam - Amsterdam: Tidig morgon kastar MS Rigoletto loss och medan vi tar sovmorgon seglar vårt fartyg vidare norrut. Framåt lunchtid närmar vi oss den charmanta kanalstaden Amsterdam. Passa på och upplev Amsterdam på vår kanaltur genom det sagolika stadslandskapet. På kvällen vankas det en festlig avskedsmiddag ombord. Fartyget ligger stilla i Amsterdam över natten.

Dag 6, måndag: Charmiga Bremen

Landstigning i Amsterdam - Bremen: Efter sista frukosten ombord checkar vi ut från båten och sätter kurs mot Tyskland och Achat Hotel City i Bremen, ca 35 mil. På kvällen lockar vi med en intressant stadspromenad i den klassiska staden då vi bland annat beskådar Stadsmusikanterna, Rolandstatyn och det vackra rådhuset. Utflykten avslutas med en trevlig middag.

Dag 7, tisdag: Hemåt genom Tyskland

Bremen - Malmö: Den tyska hotellfrukosten hägrar och sedan installerar vi oss, mätta och nöjda, i bussen för vidare färd norrut. På vägen gör vi ett uppehåll för gränshandel och en sista lunch innan vi når Puttgarden och färjan till Danmark. Plötsligt ser vi åter den vackra Öresundsbron och Turning Torso skymta på andra sidan sundet. Vid 20-tiden är vi tillbaka i Malmö, ca 47 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 960:-
(ordinarie pris 1 065:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Promenad i Antwerpen

Trots sitt långa förflutna som viktig befästningsstad, framgångsrikt handelscentrum och värd för de olympiska spelen är Antwerpen för många av oss en ganska okänd stad. Det ska vi råda bot på nu! Vi får bland annat höra berättelser om den glittrande diamanthandeln och den världsberömde barockmålaren Rubens. Spännande modebutiker, ståtliga köpmannahus och ölkaféer med ett sagolikt utbud kommer vi också att få uppleva under vår promenad!
Ingår i resans pris.

Charmiga Brygge

I Flandern finns det ett flertal välbevarade gamla städer och i dag ska vi besöka en av intressantaste: Brygge. Medeltidens lukrativa ullhandel ledde till uppförandet av många sköna byggnader i Brygge och tillsammans med kanalerna som slingrar sig genom staden lockar staden till trevliga promenader. Brygges främsta landmärke, det respektingivande klocktornet, ligger vid stora torget och symboliserar stadens betydelse som handelscentrum.
Pris ca 325:-

Moderna Rotterdam

Rotterdam delas av floden Maas och länkas samman av ett antal broar där Erasmusbron, ibland kallad "Svanen" efter sin utformning, är den mest omtalade. Stadens jättelika hamn är Europas största, utsiktstornet Euromast och de uppmärksammade kubhusen utgör andra sevärdheter. Rotterdam ståtar även med välbesökta museer och ett internationellt shoppingutbud väl värt att utforska.
Ingår i resans pris.

Upplev kanalernas stad

Charmiga Amsterdam bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och vi stiger ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Denna stad, som har fler kanaler än Venedig, bjuder på smala gator och ståtliga byggnader. Under vår rundtur får vi stifta bekantskap med stadens historia och imponerande kulturarv.
Pris ca 245:-

Promenad i stadsmusikanternas Bremen

Välkomna med på en upptäcktsfärd i tid och rum! Den gamla hansestaden Bremen är en av Tysklands mest fascinerande städer. Tillsammans promenerar vi i den gamla stadskärnan bland labyrintartade gränder och enastående byggnader. Vår guide tar oss med genom Schnoorkvarteren och Böttcherstrasse. Vi bekantar oss med bröderna Grimms sagogestalter stadsmusikanterna och förundras över rådhuset, domkyrkan och Rolandstatyn. Promenaden avslutas med en välsmakande middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
28/12BussMS Rigoletto111 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 5 övernattningar i dubbelhytt
  • 1 övernattning i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 3 luncher (dag 2 - 4)
  • 4 middagar (dag 1 - 3 och 5)
  • Nyårsfirande med middag (dag 4)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
  • Utflykterna Promenad i Antwerpen och Moderna Rotterdam
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa med övernattning till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt)
Helsingborg, Hamntorget (se monitor för gate) kl 06.40
Landskrona, järnvägsstationen kl 06.55
Löddeköpinge, Dahls Hotell, Center Syd kl 07.10
Se biljett för exakta tider.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Grundpriset avser hytt på nedre däck.
Tillägg för hytt på övre däck 500:- per person
Tillägg för minisvit på övre däck 1 000:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 50 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 6

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel City, Bremen
Achat Hotel City, Bremen
Nytt, modernt och inbjudande hotell med hög komfort som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet har väldesignade och eleganta allmänna utrymmen och redan när du stigit in genom hotellentrén möts du...
Sista minuten
4/10Spansk vinresa från Arlandafrån 9 695:-
4/10Spansk vinresa från Kastrupfrån 9 495:-
6/10Berlin Weekendfrån 3 595:-
6/10Stettin Weekend Radisson Blu Hotel Szczecinfrån 3 595:-
6/10Rom från Arlandafrån 8 095:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö