Skip to main content

Nyår på slott i Polen

BUSSRESA - Polen - Nyårsresa - 4 dagar

Nyår på slott i Polen
- Potatisbaronens riddarborg - Nyhet!

En lisa för både kropp och själ är en avkopplande nyårshelg på vårt underbara bärnstenspalats. Härliga stunder med jacuzzi, spa och trevlig stämning väntar. På kvällarna njuter vi av god mat i slottsrestaurangen på denna populära bussresa. Här är det lätt att koppla av!

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Vi tjuvstartar nyårshelgen

Malmö - Swieszyno: Vi börjar vår nyårshelg på morgonen i Malmö där vi hälsas välkomna av vår Scandoramaguide. Resan går sedan genom danska Själland och vidare med färja till Rostock. Vår färd fortsätter med utsikt över bördiga landskap och framåt kvällen når vi vårt vackra slottshotell Bursztynowy Palac, naturskönt beläget strax utanför Koszalin i nordvästra Polen, ca 64 mil. På kvällen lär vi känna varandra lite mer under en gemytlig middag i restaurangen.

Dag 2-3, fredag - lördag: Härligt nyårsfirande på bärnstenspalatset

Swieszyno: Framför oss ligger underbara dagar med härlig avkoppling i stämningsfull miljö. Bursztynowy Palac betyder bärnstenspalatset och byggdes på 1890-talet av en förmögen affärsman som blivit rik på att handla med potatis. Här skapade han sitt paradis och drog sig inte för att glänsa med sin rikedom. Slottsträdgården fick en egen damm och gårdsplanen utsmyckades med vackra förråd och ladugårdar. Bärnstenspalatset är i dag en härlig plats att vistas på och här finns inomhuspool samt en avkopplande jacuzzi. Den vackra parken är som gjord för sköna promenader även vintertid. Varför inte njuta av en god bok framför den värmande öppna spisen eller kanske ta en kopp kaffe i vinterträdgården? När skymningen fallit över vårt slott samlas vi åter för att fira av det gamla året med en festmåltid. Under nyårsdagen har vi möjlighet att följa med på en tur till kurorten Kolobrzeg och även denna kväll samlas vi i restaurangen för en välsmakande middag. Detta är verkligen en god start på det nya året!

Dag 4, söndag: En avkopplande hemresa

Swieszyno - Malmö: Nu är det dags att säga farväl till vårt palats och åter samlas i bussen. En trevlig hemresa väntar då vi får veta mer om platser vi passerar. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och beräknas att åter vara på Öresundsterminalen i Malmö vid 20-tiden, ca 64 mil.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 350:-
 (ordinarie pris 390:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Koszalin & Gora Chelmska

Vi börjar dagen med ett besök i Koszalin, en stad med medeltida anor och intressant historia. Först efter andra världskriget blev staden polsk, tidigare var den tysk. Vi besöker sedan Gora Chelmska där vi tar en gemensam promenad till ett litet kapell med anor från 800-900-talet.
Pris ca 195:-

Nyårsfirande

Några timmar innan det gamla årets ska lämna plats för det nya dukas det fram en välsmakande nyårsmiddag i trevlig miljö. Vid midnatt lyses kanske himlen upp av några fyrverkeripjäser medan vi med bubbel i glasen skålar in det nya året!
Ingår i resans pris.

Kurorten Kolobrzeg

Kolobrzeg, eller Kolberg på tyska, är en gemytlig hamnstad vid Polens Östersjökust. Stadens anor sträcker sig tillbaka till medeltiden och redan i början av 1800-talet utvecklades Kolobrzeg till en populär kur- och semesterort. Det välbekanta fyrtornet är stadens främsta landmärke och vi börjar vår promenad genom kurkvarteret och den historiska stadskärnan, varsamt restaurerad efter andra världskrigets härjningar. Därefter har vi tid att upptäcka staden på egen hand.
Pris ca 195:-

Vodkaprovning på Bursztynowy Palac

Kvällen tillbringar vi tillsammans på vårt gemytliga hotell. Under trivsamma förhållande lär vi känna våra medresenärer medan vi provar olika sorter av den polska vodkan och får också lära oss mer om vodkans fascinerande historia.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 middagar (dag 1 och 3)
  • Nyårsfirande med 4-rätters middag på hotellet, dans samt fyrverkerier och ett glas mousserande vin vid tolvslaget
  • 1 lunch (dag 2)
  • Korvgrillning med Glühwein på nyårsdagen
  • Utflykten Vodkaprovning på Bursztynowy Palac


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö