Skip to main content

Nyår i Stettin

BUSSRESA - Polen - Nyårsresa - 4 dagar

Nyår i Stettin - Gammalt & nytt med polskt gemyt

I polska Stettin upplever vi ett festligt nyårsfirande samtidigt som staden bjuder på moderna influenser och ett dramatiskt förflutet!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Stettin

Malmö - Stettin: På morgonen sätter vi oss väl tillrätta i den bekväma bussen och lämnar Öresundsterminalen i Malmö. Efter att ha passerat Öresundsbron tar färjan oss från Danmark till tyska Rostock. Färden fortsätter österut och under eftermiddagen korsar vi gränsen till Polen. Nu har vi inte långt kvar till ”Polens Paris” som Stettin ibland kallas, ca 43 mil. Under de kommande tre nätterna blir centralt belägna Radisson Blu Hotel vår fasta punkt i tillvaron och ett sprakande nyårsfirande kan ta sin början.

Dag 2-3, fredag - lördag: Avkoppling & feststämning

Stettin: Vår stad är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste tjugo åren har Stettin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Radisson Blu Hotel ställer till med en nyårsfest som vi sent ska glömma!

Dag 4, söndag: Farväl Polen

Stettin - Malmö: Vi låter oss väl smaka av en sista hotellfrukost innan vi sätter kurs mot Östersjökusten. Under dagen blir det intressant guidning och väl i Tyskland tar vi sikte på Rostock och färjan mot Gedser och Danmark. Snart är vi tillbaka i Malmö och kommer till Öresundsterminalen ca kl 20.00, ca 43 mil. Vi önskar en angenäm fortsättning på det nya året och hoppas på ett snart återseende!

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Stadsrundtur i Stettin

Vi tittar runt i Stettin, en hamnstad vid floden Oder. Staden uppstod som en tysk handelsplats under medeltiden och kom efter 30-åriga kriget att tillhöra Sverige under några decennier. Stettins slott, även kallat Pommerska hertigars slott, påminner om forna tiders storhet. Under rundturen beskådar vi även den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan och Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början.
Pris ca 175:-

Nyårsfirande

Radisson Blu Hotel ställer till med en nyårsfest som vi sent ska glömma! Galabuffén innehåller diverse läckerheter i form av både mat och dryck. Efter själva middagen tar livemusiken vid och runt tolvslaget skjuts korkarna ur flaskorna medan skumpan flödar! Kan det nya året inledas på ett bättre sätt?
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/12BussRadisson Blu Hotel, StettinInga tillgängliga platser5 995:-Inga tillgängliga platser

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 middagar (dag 1 och 3)
  • Nyårsfirande på hotellet med galabuffé inkl 1/2 flaska vitt vin, alkoholfria alternativ, kaffe/te, levande musik, dans samt 1/2 flaska mousserande vin vid tolvslaget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö