Skip to main content

Nyår i Hameln

BUSSRESA - Tyskland - Nyårsresa - 4 dagar

Nyår i Hameln
- Stämningsfullt firande i råttfångarens stad

Inbäddad bland Weserberglands mjuka kullar finner vi charmiga Hameln. Med en historia som är starkt förknippad med den flöjtspelande råttfångaren och en genuin stadsbild med omsorgsfullt renoverade korsvirkes- och sandstenshus, vindlande gränder och genuin känsla har staden mycket att erbjuda sina besökare. En härlig nyårshelg väntar!

 
  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

 

 

Dag för dag

Dag 1, fredag: Med bussen söderut

Malmö - Hameln: I Malmö påbörjar vi resan över Öresund och fortsätter sedan vidare till Rödby. Färjan tar oss mot Puttgarden och vi rullar in i Tyskland. Under dagen hinner vi med lunch och intressant guidning innan vi framåt kvällen når Hameln och checkar in på Hotel zur Krone med perfekt läge vid gågatan i Gamla stan, ca 56 mil. Här ska vi njuta under de kommande dagarna!

Dag 2-3, lördag - söndag: Avkopplande nyårshelg

Hameln: Området kring Hameln förknippas med sagor och berättelser och staden kallas ofta ”råttfångarstaden” efter den välkända folksagan. Längs gågatorna i Gamla stan slingrar sig de krokiga små gränderna. Stadskärnan är imponerande med korsvirkeshus och en säregen byggnadsstil, kallad Weserrenässans, som utvecklades under medeltiden och som många av stadens äldre byggnader är uppförda i. Missa inte det historiska bröllopshusets, Hochzeitshaus, som imponerar. På trivsamma Hotel zur Krone väntar en behaglig och fridfull nyårshelg i ombonad miljö!

Dag 4, måndag: Farväl för denna gång

Hameln - Malmö: Efter en god frukost är det dags att ta farväl av Hameln och vi tar oss norrut. Vi passerar Hamburg och Lübeck och hinner med gränshandel och lunch innan vi sedan tar färjan över till Danmark. Snart korsar vi Öresund och är åter på Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en härlig nyårshelg i vackra Hameln, ca 56 mil.

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris! 

Promenad i Hameln

Vi njuter av Hamelns vackra stadskärna, den säregna byggnadsstilen och ser huset som bär råttfångarens namn och som minner om hur stadens barn en gång lurades iväg.
Ingår i resans pris.

Nyårsfirande

På vårt hotell samlas vi för att äta en god femrättersmiddag i trevligt sällskap. Vid tolvslaget skålar vi in det nya året med ett glas bubblande sekt!
Ingår i resans pris.

Utmed Wesers dalgång

Dagen tillbringar vi i Weserbergland längs Wesers natursköna dalgång. Vägen längs floden kantas av skogklädda berg och ett vackert böljande landskap. Här möter vi städer och byar som hämtade ur sagans värld - och några är det också! Vi gör ett uppehåll i korsvirkesstaden Höxter för att därefter fortsätta till Polle. Denna plats var Askungens hemby och mitt i byn tronar ruinen av sagoslottet. 
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 middagar (dag 1 och 3)
  • Nyårsfirande med 5-rätters middag på hotellet och ett glas mousserande vin vid tolvslaget
  • Utflykterna Promenad i Hameln samt Utmed Wesers dalgång 
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö