Skip to main content

Nyår i Dresden

BUSSRESA - Tyskland - Nyårsresa - 4 dagar

Nyår i Dresden - Ståtligt & stämningsfullt

Dresdens vackert upplysta kulturbyggnader låter sina skepnader speglas i Elbes stilla vatten medan champagnekorkarna yr genom luften. Ett festligt nyårsfirande väntar oss som väljer att fira tolvslaget i den sachsiska huvudstaden!

 

  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dagsprogram

Dag 1, fredag: Mot Sachsen

Malmö - Dresden: På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på Ibis Hotels Zentrum i Dresden, ca 62 milNu kan förberedelserna inför nyårsfirandet ta sin början på riktigt!

Dag 2-3, lördag - söndag: Dresden – Elbes juvel

Dresden: Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin forna glans. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. När det gamla året övergår i det nya samlas nyårsfirarna på Theaterplatz vid Semperoperan och på terrassen ovanför Elbe. På en modern restaurang med utsikt över floden Elbe sätter vi oss till bords för att tillsammans njuta av stämningen inför det nya året. Bättre än så här kan det nya året inte inledas!

Dag 4, måndag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter frukost tar vi farväl av Dresden och påbörjar resan norrut. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

Utflykter

Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån senast 30 dagar före avresa så får du poäng för summan i Poängjakten.

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Ingår i resan pris. 

Nyårsfirande

I Dresdens medeltida kvarter Altstadt välkomnas vi till en välrenommerad restaurang nära floden Elbe för att fira årets sista kväll. En flerrätters festmeny dukas fram och när tolvslaget närmar sig beger vi oss ut på terrassen och låter stadens glittrande ljus spegla sig i Elbe. Med utsikt över floden och Neustadt skålar vi in det nya året! Kanske blir nyårslöftet att komma tillbaka till Dresden?
Ingår i resans pris.

Porslinets Meissen

Den lilla staden Meissen är världsberömd för sitt dyrbara porslin. För trehundra år sedan lyckades August den starkes alkemist Johann Friedrich Böttger som förste europé framställa stengods i Dresden. Metoderna förfinades och strax därpå startades porslinstillverkning i grannstaden Meissen. Porslinet bär än i dag tillverkningsortens namn och kännetecknas av två blå korslagda svärd. Vi bjuds på en intressant rundvandring och förevisas hemligheterna bakom porslinstillverkningen.
Ingår i resans pris. 

Nyårsdagskonsert

Mitt i Dresden ligger det imponerande Zwingerpalatset som bombades under kriget men nu är återuppbyggt till sin forna glans. Här går vi på en stämningsfull nyårskonsert och låter oss njuta av de skickliga musikernas ljuva toner. En perfekt avslutning på vår resa och en riktig smakstart på det nya året!
Pris inkl förfriskning ca 945:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/12BussIbis Hotels Zentrum, DresdenMer än 85 495:-Boka

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Nyårsfirande med välkomstdrink, 4-rätters middag, tilltugg vid midnatt samt levande musik 
  • Utflykterna Upptäck Dresden och Porslinets Meissen
     

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:- 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Bekvämt stadshotell med mycket centralt läge som består av två höghuskroppar som förenas av en shoppingarkad. Hotellet byggdes under DDR-tiden i slutet av 60-talet vilket till viss del gör sig påmint...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö