Skip to main content

Nyår i Dresden

BUSSRESA - Tyskland - Nyårsresa - 4 dagar

Nyår i Dresden - Ståtligt & stämningsfullt

Dresdens vackert upplysta kulturbyggnader låter sina skepnader speglas i Elbes stilla vatten medan champagnekorkarna yr genom luften. Ett stämningsfullt nyårsfirande i en stilfull miljö väntar oss som väljer att fira tolvslaget i den sachsiska huvudstaden!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Sachsen

Malmö - Dresden: På morgonen är det dags att lämna Malmö och via Öresundsbron och färjan i danska Gedser rullar vi vidare mot den tyska delstaten Sachsens ståtliga huvudstad. Framåt kvällen tar vi in på Ibis Hotels Zentrum i Dresden, ca 62 milNu kan förberedelserna inför nyårsfirandet ta sin början på riktigt!

Dag 2-3, fredag - lördag: Dresden – Elbes juvel

Dresden: Vid floden Elbes strand reser sig silhuetten av den över 800 år gamla kulturstaden Dresden. Efter krigsslutet 1945 låg Dresden i ruiner och därefter följde årtionden av grå östtysk tristess. Detta är som bortblåst i dag och Dresden har återfått sin forna glans. Vi låter oss imponeras av berömda praktbyggnader som Frauenkirche och barockpalatset Zwinger. När det gamla året övergår i det nya samlas nyårsfirarna på Theaterplatz vid Semperoperan och på terrassen ovanför Elbe. På en anrik restaurang precis vid floden Elbes strand sätter vi oss till bords för att tillsammans njuta av stämningen inför det nya året. Bättre än så här kan det nya året inte inledas!

Dag 4, söndag: Hemåt igen

Dresden - Malmö: Efter den goda hotellfrukosten tar vi farväl av Dresden. Under eftermiddagen lägger färjan ut från hamnen i Rostock och efter ett par timmars färd genom Danmark är vi åter i Malmö, ca 62 mil. På Öresundsterminalen tar vi vid 20-tiden farväl av våra reskamrater och tackar för den här gången!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 220:-
(ordinarie pris 1 355:-)
Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast 1 månad före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upptäck Dresden

Under en ödesdiger natt i slutet av andra världskriget förstördes hela Dresden av de allierades bombningar. I dag kan vi återigen se Dresdens silhuett i dess forna prakt. Under vår promenad i den gamla stadskärnan ser vi den berömda Semperoperan, Frauenkirche, barockpalatset Zwinger, Hofkirche och Augustusbrücke över Elbe, allt återuppbyggt igen. En pärla värd att upptäcka! 
Pris ca 165:-

Nyårsfirande

Mitt i Dresdens medeltida kvarter Altstadt välkomnas vi till en välrenommerad restaurang vid Elbes strand för att fira årets sista kväll. En flerrätters festmeny dukas fram tillsammans med tillhörande dryck. När tolvslaget närmar sig beger vi oss ut och låter stadens glittrande ljus spegla sig i Elbe. Med utsikt över floden och Neustadt skålar vi in det nya året! Kanske blir nyårslöftet att komma tillbaka till Dresden?
Ingår i resans pris.

Porslinets Meissen

Den lilla staden Meissen är världsberömd för sitt dyrbara porslin. För trehundra år sedan lyckades August den starkes alkemist Johann Friedrich Böttger som förste europé framställa stengods i Dresden. Metoderna förfinades och strax därpå startades porslinstillverkning i grannstaden Meissen. Porslinet bär än i dag tillverkningsortens namn och kännetecknas av två blå korslagda svärd. Vi bjuds på en intressant rundvandring och förevisas hemligheterna bakom porslinstillverkningen.
Pris inkl inträde ca 245:-

Nyårsdagskonsert

Mitt i Dresden ligger det imponerande Zwingerpalatset som bombades under kriget men nu är återuppbyggt till sin forna glans. Här går vi på en stämningsfull nyårskonsert och låter oss njuta av de skickliga musikernas ljuva toner. En perfekt avslutning på vår resa och en riktig smakstart på det nya året!
Pris inkl förfriskning ca 945:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/12BussIbis Hotels Zentrum, DresdenInga tillgängliga platser4 995:-Inga tillgängliga platser

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Nyårsfirande med välkomstdrink, 4-rätters middag inkl tillhörande dryck samt ett glas mousserande vin vid tolvslaget

 

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Ibis Hotels Zentrum, Dresden
Två bekväma mellanklasshotell utmärkt belägna längs med shoppinggatan Prager Strasse i centrala Dresden. Hotellet: De båda systerhotellen Ibis Hotel Bastei och Ibis Hotel Königstein är belägna bredvid...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö