Nyår i Celle

BUSSRESA - Tyskland - Nyårsresa - 4 dagar

 

Nyår i Celle
- Ett festligt nyårsfirande stundar

Bo på bästa tänkbara läge mitt i charmiga Celle med shopping och sevärdheter utanför knuten. Strosa i den välbevarade stadskärnan där gator och gränder kantas av nästan femhundra korsvirkeshus som skapar en speciell atmosfär. Ett festligt nyårsfirande på Celler Congress Union med galamiddag och dans ingår i resans pris!

Dag för dag

Dag 1, måndag: Söderut mot Celle

Malmö - Celle: Vår resa börjar på morgonen då vi lämnar Öresundsterminalen, åker över Öresundsbron, genom Danmark och färjan från Rödby till Puttgarden och kontinenten. Väl i Tyskland stannar vi för lunch och timmarna ner till Celle går snabbt tack vare vår kunniga guide. Tidig kväll når vi Celle, ca 46 mil, och komfortabla Hotel Celler Hof där vi har en trevlig nyårshelg framför oss. På kvällen njuter vi av en god middag på en närbelägen restaurang i Gamla stan.

Dag 2-3, tisdag - onsdag: Nyårsfirande & upplevelser

Celle: Välkommen att uppleva en minnesvärd nyårshelg i gemytliga Celle. På nyårsaftons förmiddag gör vi en gemensam promenad i Celles vackra stadskärna. Med perfekt läge på vårt hotell har du möjlighet till shopping utanför knuten, innan affärerna stänger. På kvällen beger vi oss sedan till Celler Congress Union där en festlig galamiddag med dans utlovas. Gott Nytt År! På nyårsdagen kan du följa med på en trevlig tur till Hannover där vi också besöker Hannover Zoo, Tysklands mest spektakulära djurpark med mer än 3 000 exotiska djur och ett trevligt vinterland. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 4, torsdag: Nytt år, nya möjligheter

Celle - Malmö: Efter en god frukost är det dags att lämna Celle och åka norrut. Vi stannar till för möjlighet till gränshandel och gör uppehåll för lunch. Sedan tar vi färjan till Rödby i Danmark och snart tornar Turning Torso upp sig och vi är åter på Öresundsterminalen, ca 46 mil, ca kl 20.00. Flera minnen rikare och med ett nytt år framför oss!

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Sagostaden Celle

På förmiddagen visar din guide dig runt i välbevarade Altstadt. Staden skonades från andra världskriget och de välbevarade korsvirkeshusen, hertigslottet och det vackra rådhuset ger en känsla av att man befinner sig i en saga. De smala gränderna som kantas av närmare 500 korsvirkeshus vittnar om stadens 1000-åriga historia. Följ med och låt dig berikas!
Ingår i resans pris.

Nyårsfirande

Kvällen tillbringar vi på Celler Congress Union för ett festligt nyårsfirande med galamiddag, levande musik och dans.
Ingår i resans pris.

Hannover Zoo med vinterland

Vi beger oss till Hannover där vi gör en rundtur och upptäcker dolda skatter. Vår guide berättar om både nutid och dåtid och det är svårt att tänka sig att Hannover till stora delar förstördes under andra världskriget! Vi besöker också det stämningsfulla vinterlandet på Hannover Zoo. En härlig tur på årets första dag!
Pris ca 345:-