Skip to main content

Nyår i Celle

BUSSRESA - Tyskland - Nyårsresa - 4 dagar

Nyår i Celle
- Ett festligt nyårsfirande stundar

Bo på bästa tänkbara läge mitt i charmiga Celle med shopping och sevärdheter utanför knuten. Strosa i den välbevarade stadskärnan där gator och gränder kantas av nästan femhundra korsvirkeshus som skapar en speciell atmosfär. Ett festligt nyårsfirande på Hotel Celler Tor med fyrarätters nyårsmeny ingår i resans pris!

Dag för dag

Dag 1, torsdag: Söderut mot Celle

Malmö - Celle: Vår resa börjar på morgonen då vi lämnar Öresundsterminalen i Malmö, åker över Öresundsbron, genom Danmark och färjan från Rödby till Puttgarden och kontinenten. Väl i Tyskland stannar vi för lunch och timmarna ner till Celle går snabbt tack vare vår kunniga guide. Tidig kväll når vi Celle, ca 46 mil, och centralt belägna Hotel Celler Hof där vi har en trevlig nyårshelg framför oss. På kvällen njuter vi av en god middag på en närbelägen restaurang i Gamla stan.

Dag 2-3, fredag - lördag: Nyårsfirande & upplevelser

Celle: Välkommen att uppleva en minnesvärd nyårshelg i gemytliga Celle. På nyårsaftons förmiddag gör vi en gemensam promenad i Celles vackra stadskärna. Med perfekt läge på vårt hotell har vi möjlighet till shopping utanför knuten innan affärerna stänger. På kvällen beger vi oss sedan till Hotel Celler Tor där såväl en festlig fyrarätters nyårsmeny som levande musik och dans utlovas. Gott nytt år! På nyårsdagen kan du följa med på en trevlig tur till Hannover där vi också besöker Hannover Zoo, Tysklands mest spektakulära djurpark med mer än 3 000 exotiska djur och ett trevligt vinterland. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 4, söndag: Nytt år, nya möjligheter

Celle - Malmö: Efter en god frukost är det dags att lämna Celle och åka norrut. Vi stannar för möjlighet till gränshandel och gör uppehåll för lunch. Sedan tar vi färjan till Rödby i Danmark och snart tornar Turning Torso upp sig och vi är åter på Öresundsterminalen ca kl 20.00, ca 46 mil. Flera minnen rikare och med ett nytt år framför oss!

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Sagostaden Celle

På förmiddagen visar vår guide oss runt i välbevarade Altstadt. Staden skonades från andra världskriget och de välbevarade korsvirkeshusen, hertigslottet och det vackra rådhuset ger en känsla av att man befinner sig i en saga. De smala gränderna som kantas av närmare 500 korsvirkeshus vittnar om stadens 1000-åriga historia. Följ med och berikas!
Ingår i resans pris.

Nyårsfirande

Kvällen tillbringar vi på Hotel Celler Tor för ett festligt nyårsfirande med fyrarätters nyårsmeny, levande musikunderhållning av saxofonisten Dino Mondello och hans sångerska samt möjlighet till dans. En kväll att minnas!
Ingår i resans pris.

Hannover Zoo med vinterland

Vi beger oss till Hannover där vi gör en rundtur och upptäcker dolda skatter. Vår guide berättar om både nutid och dåtid och det är svårt att tänka sig att Hannover till stora delar förstördes under andra världskriget! Vi besöker också det stämningsfulla vinterlandet på Hannover Zoo. En härlig tur på årets första dag!
Pris ca 345:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/12BussHotel Celler Hof, CelleMer än 85 695:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 2 middagar på närbelägen restaurang (dag 1 och 3)
  • Nyårsfirande på Hotel Celler Tor med aperitif, fyrarätters nyårsmeny, kaffe med sötsaker från buffé, levande musik och dans.
  • Utflykten Sagostaden Celle
  • Gränshandel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Celler Hof, Celle
Hotel Celler Hof, Celle
Modernt och bekvämt hotell med familjär stämning, inhyst i en historisk fastighet. Perfekt läge vid ett litet torg nära gågatan i genuina och charmiga Celle, omgivet av gemytlig atmosfär och pittoresk...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö