Skip to main content

Nyår i Berlin

BUSSRESA - Tyskland - Nyårsresa - 4 dagar

Nyår i Berlin - Festyra & puls

Efter murens fall är det få platser i Europa som förknippas lika mycket med glädje, förväntningar och eufori som Berlin. Är det på någon plats man ska fira nyår så är det väl vid Brandenburger Tor?
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dag för dag

Dag 1, fredag: På väg mot Berlin

Malmö - Berlin: På årets näst sista dag tar vi plats i bussen för att bege oss mot festliga Berlin. Via Öresundsbron och färjan Gedser-Rostock är vi snart i Tyskland och under sen eftermiddag rullar vi in i Berlin, ca 43 mil. Vi checkar in på Best Western Hotel Plaza Kurfürstendamm med utmärkt centralt läge vid stadens mest kända aveny i hjärtat av västra Berlin. Nu kan vi börja utforskandet av vår närmaste världsstad!

Dag 2-3, lördag - söndag: Festyra & puls

Berlin: Njut av 2022 års sista och 2023 års första dag i denna världsmetropol. Sedan Berlinmurens fall har Berlin utvecklats till en av Europas mest inspirerande storstäder. Den tyska huvudstaden är en trivsam metropol med en erkänt vänlig stämning. Det forna öst och väst har vuxit samman i en skön förening av gammalt och nytt. Centrum i stadens östra delar är kring TV-tornet vid Alexanderplatz och paradgatan Unter den Linden, medan centrum i väst traditionellt ligger kring affärsgatan Kurfürstendamm. Som sig bör är nyår i Berlin en fest utöver det vanliga. Framåt midnatt söker sig många med oss till stadens symbol Brandenburger Tor för att avnjuta stadens fyrverkeri. Berlins sprudlande nyårsfest skapar den rätta feststämningen inför allt spännande som väntar nästa år! 

Dag 4, måndag: Nytt år & nya vänner

Berlin - Malmö: Nöjda efter allt firande är det dags att lämna Berlin och bege oss norrut. Efter frukost lutar vi oss tillbaka i bussen för resan tillbaka till Sverige. Vi gör uppehåll för möjlighet till gränshandel innan vi tar färjan från Rostock till Gedser och vidare via Öresundsbron till Öresundsterminalen som vi beräknas nå ca kl 20.00, ca 43 mil. Gott Nytt År!

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris. 

Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt

Vi åker ut i ett vackert kvällsupplyst Berlin och låter oss bedåras av Brandenburger Tor, TV-tornet och Berliner Dom. Upplysta i ett flödande kvällsljus får byggnaderna en magisk skepnad! Kvällen rundas av med ett besök på julmarknaden vid Gendarmenmarkt. Följ med och upptäck Berlin bakom fasaderna! 
Ingår i resans pris. 

Nyårsfirande vid Brandenburger Tor

På en trevlig restaurang ett stenkast från Brandenburger Tor samlas vi för en riktigt festlig kväll. Efter välkomstdrinken tar vi oss an den rikliga buffén och låter oss väl smaka av tillhörande drycker. Nyårsafton bjuder Berlin in till världens största gatufest på en två km lång stäcka mellan Brandenburger Tor och segerkolonnen Siegessäule. Fyrverkerier, liveband, ljusshower och massor av nyårsfirande berlinbor och tillresta skapar en magisk stämning. Allt detta har vi på mycket bekvämt avstånd från vår restaurang. Här och ingen annanstans ska nyår firas!
Ingår i resans pris.

Se Berlin

Följ med och upplev Berlins historia och nutid. Scandoramaguiden visar oss de nyuppförda byggnaderna vid Potsdamer Platz och medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader såsom Staatsoper, Siegessäule och Riksdagshuset.
Ingår i resans pris. 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Nyårsfirande vid Brandenburger Tor med välkomstdrink, nyårsbuffé inkl tillhörande dryck samt ett glas mousserande vin vid tolvslaget
  • Utflykterna Vackert kvällsupplysta Berlin med Gendarmenmarkt samt Se Berlin
  • Gränshandel

 

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 995:- 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö