Skip to main content

Novotel Hotel Mitte, Berlin

Modernt och uppskattat stadshotell med god komfort, bra frukost och centralt läge. Detta fyrstjärniga hotell har det du behöver för en trevlig hotellvistelse och är en perfekt bas för att upptäcka allt Berlin har att erbjuda. När du stigit in genom hotellentrén möts du av den nyrenoverade lobbyloungen med moderna designinslag, stora panoramafönster och bekväma sittgrupper. Hotellet har också en restaurang med trivsam atmosfär och harmonisk färgskala samt en bar som lockar med goda drinkar. Bekväma, medelstora till rymliga rum i en ljus, neutral färgskala och en avskalad, enkel och vilsam stil. Hotellet har rum i flera olika kategorier med varierande storlek, standard, stil och faciliteter varav vissa har tema. Mycket centralt beläget i Berlins historiska hjärta på en ö i floden Spree. Ön har fått sitt namn efter fiskarna som brukade sälja sin fångst här och är den sydliga delen av Spreeön där den norra delen är mer känd som Museuminsel med sina världsberömda och Unescoskyddade museer varav Pergamonmuseet utmärker sig. På den mittersta delen av ön låg en gång i tiden ett magnifikt slott som tillsammans med majoriteten av bebyggelsen i stadsdelen förstördes under 2:a världskriget. Här stod under DDR-tiden skrytbygget Palast der Republik men har nu ersatts av det nyöppnade museet Humboldt Forum som till viss del är uppfört som kopia av det ursprungliga slottet. I närheten finns också det rekonstruerade och historiskt intressanta kvarteret Nikolaiviertel med flera trevliga restauranger. Inom promenadavstånd från hotellet hittar du det vackra torget Gendarmenmarkt, shoppinggatan Friedrichstrasse med det lyxiga franska varuhuset Galeries Lafayette och inte minst den forna gränsövergången Checkpoint Charlie med intressant museum. Går du istället i motsatt riktning finner du knutpunkten Alexanderplatz med sitt astromoniska ur och kända TV-torn samt en av stadens största shoppinggallerior Alexa. Så ta med bekväma promenadskor och upptäck Berlin med oss.

Hotellet: Restaurangen Novo2 med bar, lobbylounge, businesscorner, lekhörna och minigym.
Våningar: 8
Hiss: Ja
Läge: Utmärkt centralt läge vid en större genomfartsgata på en ö i floden Spree i Berlins historiska delar som numera mestadels består av modern bebyggelse från 60-talet fram tills idag. Endast ca 400 meter till pittoreska Nikolaiviertel och ca 1 km till Berlins mäktiga domkyrka, paradgatan Unter den Linden och världsberömda Museuminsel. Ca 15 minuters promenad till Checkpoint Charlie och Gendarmenmarkt samt ca 20 minuters promenad till Alexanderplatz och shoppinggallerian Alexa. Närmaste tunnelbanestation är Spittelmarkt vid Spreekanalen, knappt 300 meter från hotellet. I hotellets absoluta närhet finns bland annat en simhall, livsmedelsbutik, apotek och restaurang. Stadsmiljö med livlig genomfartstrafik.
Antal rum: 238
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi (mot avgift), hårfön, värdebox, kaffe-/tebricka, ljudisolerade fönster och luftkonditionering. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Flertalet rum är rökfria. Rummen vetter antingen mot en livlig genomfartsgata, bakgården eller en lugnare sidogata.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Fischerinsel 12, DE-10179 BERLIN
Telefon: +49-30-20 67 40

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortResaLediga platserPris från
8/12BussJulmarknad i Berlin 4 dagar Novotel Hotel Mitte, Berlin44 195:-Boka
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
8/12Advent på slott i Polenfrån 3 595:-
8/12Julmarknad i Hildesheimfrån 3 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö