Skip to main content

Normandie

BUSSRESA - Frankrike - Rundresa 7 dagar

 

Normandie
- Franska pärlor vid Atlantkusten

Den perfekta bussresan för dig som vill njuta av det goda franska livet och ta del av spännande världshistoria. Normandie är inte bara ett eldorado för den historieintresserade, här finns också de franska ostarnas vagga, Calvadosens hemvist och fransk landsbygdscharm när den är som bäst! Vi bor i bedårande Trouville, granne med Deauville, vid kusten. Vi gör utflykter till unika Bayeux och ljuvliga impressionistpärlan Honfleur. En mycket minnesvärd resa!
 

5 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
  • Genuina upplevelser för livsnjutaren!
  • Vi bor 4 nätter i pittoreska kuststaden Trouville.
  • Intressanta och spännande utflykter som Dagen D, Calvadosprovning, Bayeuxtapeten, Normandiska godbitar, Fecamp & Etretat.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Början på en härlig semester

Malmö - Bochum: Din kunniga Scandoramaguide möter du på Öresundsterminalen där resan startar. Vår resa går över bron och genom Danmark där vi tar färjan till Puttgarden. Framåt kvällen kommer vi fram till Bochum och vårt övernattningshotell Achat Hotel där det serveras middag, ca 69 mil.

Dag 2, söndag: Historiska Somme & bedårande Trouville

Bochum - Trouville-sur-Mer: I dag fortsätter resan mot Engelska kanalen. I Péronne, vid floden Somme, stannar vi för lunch i historisk miljö där vi ägnar oss åt första världskriget. Vi kör sedan över den mäkta imponerande bron Pont de Normandie. Framåt kvällen kommer vi fram till Atlantkusten där vi checkar in på trevliga Beach Hotel i Trouville-sur-Mer, beläget direkt vid vattnet, ca 66 mil. Följ gärna med din guide på en stadspromenad i vackert belägna Trouville. Vi avslutar med middag på en trevlig restaurang.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Normandiska godbitar & intressant världshistoria

Normandie: Nu ska vi tillbringa några intressanta dagar i Normandie som bjuder på allt från spännande historia till kulinariska upplevelser. Trouville är en genuin liten småstadspärla som är underbar att flanera i. Härliga marknader och ett förtjusande kustlandskap. Går du över bron är du plötsligt i tvillingstaden Deauville. Inbjudande restauranger, barer, stränder och casinot skapar atlantisk Rivierakänsla. Vistelsen är kryddad med spännande och intressanta utflyktsmål med vykortsvackra landskap och det smakrika äppeldestillatet Calvados. Redan första dagen kan du följa med på en intressant heldagsutflykt. I vackra Bayeux ser vi den mäktiga katedralen och den världsberömda Bayeuxtapeten som på ett unikt sätt illustrerar livet under Vilhelm Erövrarens tid. Vi ägnar oss åt minnet av Dagen D då de allierade styrkorna landsteg i Normandie i ett av historiens största och mest avgörande slag. Vi besöker dramatiska landskap vid Pointe du Hoc och den vackra och vördnadsfulla krigskyrkogården vid Omaha Beach. Det franska köket är vida berömt och på kvällarna beger vi oss ut för att njuta av den franska matlagningskonsten. Det här är helt enkelt den perfekta resan för dig som både vill ta del av intressant historia och njuta av det goda franska livet.

Dag 6, torsdag: Au revoir France

Trouville-sur-Mer - Mettmann: Efter en sista frukost vid kusten beger vi oss inåt landet och tar sikte på Belgien. Vi fortsätter sedan till Tyskland och orten Mettmann strax öster om Düsseldorf där vi hälsas välkomna till Wyndham Garden Hotel, ca 64 mil. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 7, fredag: Hemåt med spännande intryck

Mettmann - Malmö: Efter en tidig tysk hotellfrukost påbörjar vi hemresan. Vi åker via Hamburg och Lübeck till Puttgarden, där vi tar färjan över till Rödby. Vi har snart lagt de sista danska milen bakom oss och bron nalkas. Vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00, ca 75 mil.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 410:-
(ordinarie pris 2 680:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Historial de Péronne

I staden Péronne, i regionen Picardie vid floden Somme, besöker vi det intressanta museet Historial de Péronne, ägnat åt det första världskriget. Vi äter lunch tillsammans och förkovrar oss sedan i den tidiga 1900-talshistorien.
Pris inkl lunch ca 395:-

Promenad i Trouville

En första bekantskap med staden Trouville där vi gör en guidad stadspromenad för att sedan avsluta med en trevlig middag tillsammans på en gemytlig restaurang.
Pris inkl middag ca 525:-

Bayeux & minnet av Dagen D

Vi inleder dagen med att se den berömda Bayeuxtapeten där Vilhelm Erövrarens fälttåg till England och slaget vid Hastings 1066 beskrivs i 72 scener. Vi gör ett besök i vackra Arromanches vid kusten, där rester av den konstgjorda hamnen fortfarande kan beskådas. Vi ägnar sedan dagen åt spännande krigshistoria till minne av Dagen D. Det blir besök vid berömda Pointe du Hoc, en av de svåraste landstigningsplatserna. Vi besöker även den amerikanska krigskyrkogården vid Omaha Beach. En fantastisk dag du inte får missa!
Pris ca 475:-

Fécamp & Étretat

Dagens färd går norrut och vi ska följa delar av kusten. Vi besöker Fécamp och Benedektinerpalatset där den världsberömda likören tillverkas sedan 1500-talet. Vi stannar till vid filmiskt vackra Étretat och frapperas av de makalösa klipporna och de fabulösa vyerna över La Manche som fransmännen kallar den Engelska kanalen. Det är lätt att känna samma inspiration som impressionisterna kände när det begav sig. Vackra vyer utlovas.
Pris ca 345:-

Charmiga Honfleur med middag

Vi beger oss till impressionistpärlan Honfleur där vi tar del av intressant guidning om stadens kultur och historia. Njuter av den underbara småbåtshamnen och äter sedan en god middag tillsammans på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag ca 485:-

Pays d'Auge - normandiska godbitar

Ute på den vackra landsbygden gör vi ett stopp i Beuvron-en-Auge, en av de vackraste byarna i Normandie. Vi besöker sedan ett ysteri för att ta del av tillverkning och provsmakning av några normandiska ostar. Under dagen gör vi dessutom ett besök för en trevlig Calvadosprovning och det ges möjlighet till inköp.
Pris ca 455:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

5 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En perfekt avvägd resa med mat,dryck och historia. Toppen.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastiskt lärorik och gripande resa med underbar guide som verkligen visste vad som skulle besökas och kunde med inlevelse berätta om platserna. Dessutom bra mat på de flesta ställen. Väl värt att rekommendera.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa med historiska vingslag, fantastisk duktig och påläst reseledare. Kan rekomederas till alla som har drömt om alla dessa historiska platser med underbar mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa. Mycket att se, många upplevelser en trevlig reseledare som kunde sin historia. Bra boende, bra shafför, trevliga resenärer, bra servis, allt var perfekt. En mycket givande resa. Jag kan verkligen rekommendera denna resa. 😀

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa, en resa i tiden. Att få ta del av händelserna kring dagen D, all dramatisk natur, besöket på Amerikanska kyrkogården, allt var mäktigt. Men mäktigast av allt var Bayeutapeten, vilket fantastiskt arbete. En resa väl värd att göra.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Avresa 25/4 bor vi på Mercure Hotel i Ratingen dag 1-2.
Avresa 16/5 bor vi på Mercure Hotel i Hagen dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö