Skip to main content

Nordkap med Lofoten

BUSSRESA - Sverige, Norge, Finland - Rundresa - 13 dagar

Nordkap med Lofoten

En storslagen bussresa med vidunderliga naturscenerier. Vi reser genom hela vårt vackra avlånga land. Sverige är fantastiskt! Resan går utmed Höga kusten och vi njuter av den formidabla utsikten. Vi färdas över Polcirkeln via Kiruna och passerar Abiskos nationalpark och Torneträsk på vår väg in i arktiska Norge. Från Hurtigrutstaden Harstad upptäcker vi Lofoten innan vi fortsätter till Tromsö. Staden är känd som Nordens Paris och härifrån utgick flera nordpolsexpeditioner. Via Alta når vi sedan ön Mageröya och Honningsvåg där vi tar in på ett av världens nordligast belägna hotell. Nu väntar Nordkappsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats, belägen 300 meter över havet. Vi fortsätter vår norska odyssé via fiskarsamhället Skarsvåg för att sedan angöra samernas huvudsäte Karasjok. Via Enare Träsk når vi Finland och Rovaniemi, Brahestad, Vasa och så småningom huvudstaden Helsingfors. Vi tar oss sjövägen tillbaka till Stockholm och Sverige efter en underbar rundresa. Magiskt så in i Norden!

 
Fri direktanslutning från 37 orter »
 

3 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Höjdpunkter!
  • Icehotel i Jukkasjärvi
  • Exotiska ögruppen Lofoten
  • Ishavskatedralen i Tromsö
  • Nordkap med Nordkappsklippan
  • Renar och samisk kultur
  • Vidunderliga naturscenerier

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dagsprogram

Dag 1: Malmö - Stockholm 
På söndagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen, guiden välkomnar och vi börjar resan norrut. Via Skåne och Småland passerar vi under eftermiddagen Norrköping innan vi tar sikte på huvudstaden Stockholm. Strax norr om Solna tar vi in på Scandic Hotel Järva Krog för middag och övernattning.

Dag 2: Stockholm - Umeå
Efter frukost lämnar vi huvudstaden, tar sikte på Höga kusten och njuter av den vackra resvägen via glada Hudik och Sundsvall. Framåt kvällen nalkas vi björkarnas stad Umeå och checkar in på Scandic Plaza Hotel där det dukas för middag.

Dag 3: Umeå - Kiruna
Vi lämnar Umeå i arla morgonstund och fortsätter att njuta av vidunderlig natur längs vägen norrut. Vi passerar Skellefteå och Piteå för att sedan göra ett besök i Gammelstads kyrkstad, ett av Sveriges världsarv. På eftermiddagen korsas polcirkeln och framåt kvällen når vi Kiruna. Vi inleder med en liten rundtur i vad som en gång räknades som världens till ytan näst största stad och som nu står inför ett helt unikt projekt; den stora stadsflytten som innebär att stadens centrum förläggs tre kilometer österut. Bland byggnaderna som kommer att få ny position märks Kiruna kyrka. Vi checkar sedan in på Scandic Hotel i stadens nya centrum. 

Dag 4: Kiruna - Harstad
I dag kan vi följa med till Jukkasjärvi och ta del av den fantastiska historien om det världsberömda hotellet. Efter lunch lämnar vi Lappland, via Abiskos nationalpark och Torneträsk, för färd mot Hurtigrutsstaden Harstad i Norge. Staden med anor från stenåldern ligger 25 mil norr om Polcirkeln. Här tar vi in på Scandic Hotel där vi ska bo de kommande två nätterna.

Jukkasjärvi & Icehotel
Förmiddagen ägnar vi åt Jukkasjärvi där vi ser kyrkan och besöker Icehotel där nästa vinters hotell lurar i form av tusentals block av kristallklar is från Torne älv. Vi bjuds med på en fascinerande resa i berättelsen om det unika och världsberömda ishotellet!
Pris 395:-

Dag 5: Harstad

Upplev Lofoten
En naturupplevelse utöver det vanliga. Vi tar oss till den exotiska ögruppen Lofoten. Längs ljuvliga fjordvägar med orörda, vackra och varierande landskap gör vi nedslag i huvudorten Svolvær och Lofotens Venedig, Henningsvær. En fantastisk dag med härlig natur. Glöm inte kameran!
Pris 445:-

Dag 6: Harstad - Tromsö
Efter frukost beger vi oss ut på en av de vackraste vägarna i Norden. Vi förundras över det natursköna landskapet och kommer på eftermiddagen fram till ishavsstaden Tromsö och Thon Hotel. 

Tromsö - Nordens Paris
Tromsö är världens nordligaste metropol, en liten storstad vid Norra ishavets strand, och känd som Nordens Paris. Gatorna kantas av charmiga gamla trähus som varvas med modern bebyggelse. Vi ger oss ut på en rundtur och passar på att besöka den berömda Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur och fantastiska läge med utsikt över staden. 
Pris 285:-

Dag 7: Tromsö - Alta
Vi fortsätter resan, ja just det, norrut! Återigen hänförande naturupplevelser i konungariket Norge, där vi färdas längs de laxrika, vackra fjordarna. Dagens mål är den Unescodekorerade staden Alta berömd för sina världsarvslistade hällristningar. Vi välkomnas till Scandic Hotel som serverar kvällens middag.

Dag 8: Alta - Honningsvåg
I dag är det dags för två av resans stora höjdpunkter. Vi åker genom en nästan sju km lång tunnel till ön Mageröya och Honningsvåg. Under eftermiddagen kan vi följa med på fågelsafari. På kvällen serveras det middag på hotellet och därefter beger vi oss till Nordkapsklippan, Europas nordligaste utsiktsplats, belägen 300 meter över havet. Under flera sekler har Nordkap lockat till sig nyfikna människor från hela världen och i kväll är det alltså vår tur. Vi besöker Nordkapshallen och alla får ett Nordkapscertifikat som bevisar att vi har varit här. Rika på upplevelser beger vi oss tillbaka till naturskönt belägna Scandic Hotel Nordkapp för en god natts sömn.

Fågelsafari vid Nordkap
Från det lilla fiskeläget Gjesvær stiger vi ombord på fartyget för en tur till ett av Skandinaviens mest spännande naturreservat, Gjesværstappan. Vi får inte gå i land men från båten ser vi Norges största koloni av lunnefåglar som häckar i sina hål i gräsbevuxna kullar samtidigt som stora havsörnar seglar högt upp i skyn på jakt efter byte. Luften fylls av en obeskrivlig kakafoni från bland annat sillgrissla, alkfåglar, storskarv och den stora havssulan. En fantastisk upplevelse!
(Utflykten genomförs ej vid extremt dåligt väder.)
Pris 895:-

Dag 9: Honningsvåg - Karasjok
Efter frukost gör vi en liten rundtur på Mageröya och njuter av det arktiska landskapet. Vi passar på att besöka det lilla fiskarsamhället Skarsvåg innan vi beger oss mot fastlandet igen. Vi gör ett lunchstopp längs den avlånga Porsangerfjorden och tar sedan sikte på samernas huvudsäte Karasjok, Norges kallaste plats med under -51 grader som rekord. Övernattar gör vi på Scandic Hotel.

Samisk kultur
Vi beger oss till Sápmiparken för att med hjälp av vår lokalguide ta del av samernas kultur, mytologi och traditioner. Det blir en minnesvärd multimediaföreställning i Den Magiska Teatern. Aftonen avslutas med middag på en samiskinspirerad restaurang.
Pris inkl middag med dryck 795:-

Dag 10: Karasjok - Rovaniemi
Efter den sista norska frukosten åker vi vidare mot finska gränsen. I Finland passerar vi snart stora Enare Träsk, istäckt ända in i juni och rik på sik. Detta naturreservat med karga marker och lappländska skogar gränsar till Ryssland. Vi imponeras av det ödsliga landskapet. Strax före Rovaniemi når vi åter polcirkeln och nalkas tomtens hemvist. Vi besöker såklart tomtebyn innan vi tar in på Scandic Hotel City.

Renfarm med middag
Vi besöker en familj på sin renfarm. Medan vi njuter av en god middag lyssnar vi på deras berättelser om livet i Lappland och om deras renar. Givetvis hälsar vi också på renarna. En trevlig avslutning på vår tid i Lappland.
Pris inkl middag med dryck 695:-

Dag 11: Rovaniemi - Vasa
Efter frukost åker vi vidare söderut i Finland. Vi passerar Kemi innan vi gör lunchstopp i Brahestad, en av Finlands bäst bevarade trästäder. Framåt kvällen kommer vi fram till tvåspråkiga Vasa där vi tar in på Scandic Hotel Waskia och ser fram emot aftonens middag.

Dag 12: Vasa - ombordstigning i Helsingfors
Efter frukosten fortsätter färden förbi Tammerfors mot Helsingfors. Under eftermiddagen når vi den finska huvudstaden och här stiger vi ombord på Tallink/Silja Lines färja som tar oss över till den svenska huvudstaden. På fartyget checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 13: Landstigning i Stockholm - Malmö
Vi anländer till Stockholm på morgonen och åker mot Malmö med många fina minnen och nyfunna vänner. Ca kl 20.00 är vi tillbaka på Öresundsterminalen.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var en annorlunda bussresa i ett område som sällan förekommer bland alternativen.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk trevlig bussresa, fint väder 20-23 grader, kunde gå sommarkläder nästan hela resan. Guiden var den bästa vi någonsin haft Nikolaus von David och alla resenärer trevliga!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mer än 20e resan vi gjort med Scandorama, nu mot norr. Som vanligt ,yppersta uppläggning. Ett extra plus, vi fick bo i Svolvaer på Lofoten ist.f Harstad pga Cykellopp. Vi fick se mer av Lofoten bl.a. Vikingamuseet i Borg

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/5BussHotel Scandic Nordkapp, HonningsvågMer än 815 195:-Boka
18/6BussHotel Scandic Nordkapp, HonningsvågMer än 816 195:-Boka
25/6BussHotel Scandic Nordkapp, HonningsvågMer än 816 195:-Boka
2/7BussHotel Scandic Nordkapp, HonningsvågMer än 815 795:-Boka
16/7BussHotel Scandic Nordkapp, HonningsvågMer än 815 695:-Boka
6/8BussHotel Scandic Nordkapp, HonningsvågMer än 815 195:-Boka

Övrig information

I priset ingår

Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 11 övernattningar i dubbelrum, 1 övernattning i dubbelhytt, 11 frukostar, 5 middagar

Tillval
Enkelrumstillägg  5 995:-
Tillägg för utsideshytt på färjan Helsingfors - Stockholm 275:- per person.

Utflyktspaket 3 160:- (ordinarie pris 3 510:-)
Jukkasjärvi & Icehotel 395:-
Upplev Lofoten 445:- 
Tromsö - Nordens Paris 285:-
Fågelsafari vid Nordkap 895:- 
Samisk kultur 795:- 
Renfarm med middag 695:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning. Fri direktanslutning från 37 orter.

Avresa 2/7 bor vi på Scandic Hotel Uplandia i Uppsala dag 1-2.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt) 

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Helsingborg, Hamntorget kl 08.50
Ljungby, Ljungbystopp INGO kl 10.30
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 12.05
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl 13.35
Mjölby, McDonald's E4:an kl 14.10
Linköping, Circle K Tornby Nygårdsrondellen kl 14.30
Norrköping, Max Norra Promenaden kl 15.10
Nyköping, McDonald's E4:an Syd kl 15.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl 16.10
Stockholm/Scandic Hotel Järva krog (Värtahamnen på hemresan) kl 17.45

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Norsk Krona (NOK)

 

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Scandic Nordkapp, Honningsvåg
Hotel Scandic Nordkapp, Honningsvåg
Säsongsöppet och opretatioöst sommarhotell med bedårande vackert läge vid Skipsfjorden som bjuder på makalös natur så långt ögat når. Med lite tur finns det möjlighet att se renar på nära håll. Hotell...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Scandic Hotel Järva Krog, Solna
Anrikt vägkrogshotell, byggt 1971, som renoverats i omgångar och erbjuder god komfort samt en uppskattad Scandic-frukost. Här finns en ombonad och hemtrevlig restaurang samt en trivsam lobbybar. Kansk...

Övernattning Dag 2 - 3

Scandic Plaza Hotel, Umeå
Scandic Plaza Hotel, Umeå
Modernt, 14 våningar högt och komfortabelt hotell med trivsam atmosfär och tilltalande design. Vid ankomst till hotellet möts du av receptionen med en imponerande trappa och en trevlig lobby med sköna...

Övernattning Dag 3 - 4

Scandic Hotel, Kiruna
Scandic Hotel, Kiruna
Nybyggt och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen som ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya, framväxande centrum. Den annorlunda...

Övernattning Dag 4 - 6

Scandic Hotel, Harstad
Scandic Hotel, Harstad
Bekvämt hotell som blivit trivsamt renoverat. Här finns en modernt inredd och välkomnande restaurang samt den unika lobbybaren Thors bar som är inredd med höjdpunkter från cyklisten Thor Hushovds fram...

Övernattning Dag 6 - 7

Thon Hotel, Tromsö
Thon Hotel, Tromsö
Nytt och fräscht hotell med komfortabla och trendigt designade rum samt ett utmärkt läge i centrum. Hotellet: Modernt och trivsamt hotell med en avskalad och skandinavisk stil. Här finns frukostmatsal...

Övernattning Dag 7 - 8

Scandic Hotel, Alta
Scandic Hotel, Alta
Modernt och bra hotell mitt i centrala Alta - porten till Finnmark. Hotellet: Komfortabelt hotell som har moderna och fräscha allmänna utrymmen med restaurang, baren Nordlys och lobby med en liten sho...

Övernattning Dag 9 - 10

Scandic Hotel, Karasjok
Scandic Hotel, Karasjok
Ett lite mindre och genuint hotell med samiska influenser. Hotellet: Gästvänligt hotell, byggt 1983 i trä och torv med loftgångar. Här finns två restauranger, bar med öppen spis, lobby, minigym och en...

Övernattning Dag 10 - 11

Scandic Hotel City, Rovaniemi
Scandic Hotel City, Rovaniemi
Komfortabelt hotell med lappländsk atmosfär och sedvanlig hög Scandickomfort med ett utmärkt centralt läge i Rovaniemi. Hotellet: Renoverat och bra hotell som har en atriumgård med restaurang, bar, lo...

Övernattning Dag 11 - 12

Scandic Hotel Waskia, Vasa
Scandic Hotel Waskia, Vasa
Bekvämt hotell med vackert läge på en udde med utsikt över vattnet. Hotellet: Bra och välanpassat hotell, byggt 1972 och totalrenoverat senast 1999. Hotellet har restaurang och bar med underhållning v...

Övernattning Dag 12 - 13

Tallink / Silja Line: Helsingfors-Stockholm
Tallink / Silja Line: Helsingfors-Stockholm
Moderna och bekväma kryssningsfartyg med populära barer och underhållning där det bjuds på shower och liveband. På däck 7 finns fartygens pampiga paradgata kantad av restauranger och butiker. Hotellet...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö