Skip to main content

Nepal & Bhutan ✈

FLYGRESA - Nepal- Bhutan - Rundresa - 13 dagar

 

Nepal & Bhutan
- Himalayas höjdpunkter

 

Nästlade mellan Kina och Indien, mitt i Himalaya, ligger de två små länderna Nepal och Bhutan. Länderna bjuder på några av världens mest spektakulära naturscenerier med bergigt landskap och kloster som klarmrar sig fast på de branta bergsväggarna. Trots att länderna ligger nära varandra märks stora skillnader i kulturen - Nepal är ett öppet, globaliserat land och Bhutan hade till exempel inte TV förrän 1999 och har stora restriktioner på antalet besökare som får komma till landet, för att hålla sin kultur levande. En resa du aldrig kommer glömma! 

 

 

Allt detta ingår

 • Flygresa till Katmandu t/r
 • Flyg Katmandu - Bhutan t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • Engelsktalande lokalguide
 • 11 övernattningar i dubbelrum
 • 12 frukostar, varav två på flyget (dag 2-13)
 • 5 luncher (dag 5-9)
 • 12 middagar, varav en på flyget (dag 1-12)
 • Alla utflykter i dagsprogrammet

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-

 


Snabba fakta!
 • Ett av världens minst besökta länder - Bhutan!
 • Vackra vyer över Himalaya!
 • Underbara städer och landsbygd!

Dagsprogram

Dag 1-2, lördag-söndag: Skandinavien-Nepal

Under tidig eftermiddag lyfter vårt flyg från Köpenhamn som tar oss till Dubai. Här har vi en kortare mellanlandning innan vi stiger på ett nytt flyg i riktning mot Nepals huvudstad Katmandu, som vi når på söndag morgon. Redan innan vi landar slås vi av den vackra naturen med Himalayas bergstoppar som reser sig ståtligt över molnen. Vid ankomst möts vi av vår Scandoramaguide och vår nepalesiska lokalguide som tar oss in till huvudstaden Katmandu. Vi börjar dagen med en kortare rundtur för orientering innan vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, där vi kommer spendera de nästkommande tre nätterna. Här får vi tid att hämta oss från flygresan innan vi på kvällen samlas för en god middag på en traditionell nepalesisk restaurang där vi hänförs av rytmerna från traditionell musik och tillhörande dans.

Dag 3, måndag: Katmandu

Efter en god frukost beger vi oss ut för att upptäcka den märkliga staden Katmandu, som ser ut som ett levande museum. Vi besöker bland annat det Unescoskyddade Durbartorget, som omringas av palats, monument och tempel med unik arkitektur innan vi fortsätter vidare till den levande gudinnans tempel, där vi kanske stöter på stadens Kumari, en ung flicka som dyrkas som en levande gudinna. Härefter åker vi cykeltaxi, som tar oss runt bland de smala gränderna i området Thamel. Under eftermiddagen lämnar vi Katmandu och besöker den närliggande staden Patan, där vi bland annat ser Krishnatemplet.

Dag 4, tisdag: Katamandus omgivningar

Vi lämnar storstadspulsen i huvudstaden och färdas till den lilla staden Kirtipur, där vi bland annat får se Bagh Bhairavtemplet, som är heligt både för hinduer och buddhister. Efter att vi sett oss runt i staden åker vi vidare till Bungamali, en by omgiven av risfält på terrasser, bebodd av newarer, urinvånarna i Katmandudalen . Vårt sista stopp blir byn Khokana, känd för sin senapsoljeproduktion.

Dag 5, onsdag: Till drakens kungadöme

Efter frukost åker vi med buss till flygplatsen där vi stiger ombord på vårt flyg till ett av världens mest slutna länder – Bhutan. Här är turisterna få och landet håller hårt på sina traditioner - bland annat tilläts inte TV förrän 1999. Efter en dryg timmes flygning anländer vi till Paro, och landets enda internationella flygplats. Vi färdas vidare med buss till huvudstaden Thimphu och stannar längs vägen till vid Chuzom, sammanflödet mellan floderna som flyter genom Thimphu och Paro. Här står tre ståtliga stupor, religiösa buddhistiska byggnader, i tibetansk, nepalesisk och bhutanesisk stil. Vi stannar till och äter lunch på en lokal restaurang innan vi ankommer vårt hotell. På eftermiddagen fortsätter vi till utsiktsplatsen Sangaygang, där vi på 2 685 meters höjd kan se ut över hela Thumphu medan vi går omkring bland hundratals färgglada böneflaggor. Vi fortsätter vidare till ett naturreservat där Bhutans nationaldjur, takinen, lever. Vår dag avslutas med besök vid en buddhistisk stupa, som fungerar som minne åt kung Jigme Dorji Wangchuk och fästningen Trashichhoedzong.

Dag 6, torsdag: Thimphu-Punakha 

Vi börjar morgonen med en rundtur i Thimphu, där vi bland annat ser nationalbiblioteket, textilmuséet och Simply Bhutan, ett levande museum som belyser det bhutanesiska folkets kulturarv. Efteråt fortsätter vi mot den lilla staden Punakha och längs vägen stannar vi till vid Dochu-La-passet på drygt 3 000 meters höjd för att beundra utsikten. Efter totalt cirka 3 timmars färd är vi framme i Punakha, som tidigare varit Bhutans huvudstad. Här väntar vårt hotell och fantastyska vyer över Himalaya. Vi passar också på att besöka Punakhas Dzong, en majestätisk byggnad som har fungerat både som kloster, befästning och administrationsbyggnad.

Dag 7, fredag: Punakha/Paro

Efter en stärkande frukost går färden vidare till Paro. Här checkar vi in på vårt hotell innan vi börjar utforska staden, som är belägen på 2 200 meters höjd. Vi besöker bland annat vakttornet Ta Dzong, som numera fungerar som landets nationalmuseum.

Dag 8, lördag: Paro-Tigernästet

Idag besöker vi Bhutans kanske största sevärdhet – tigernästet, ett av buddhismens heligaste kloster som ligger ute på en klippavsats 900 meter över Parodalen. Det sägs att namnet har uppkommit efter att gurun Rinpoche kom hitridandes på en tiger och mediterade på klostret. Idag besöks klostret av alla bhutaneser minst en gång under deras livstid. På återresan stannar vi till vid ruinerna från fästningen Drukgyel Dzong, som förstördes i en stor brand på 1950-talet. Från denna plats lyckades bhutaneserna försvara sig mot flera invasioner från tibetanska arméer.
Vänligen observera att bussen ej kommer kunna köra upp till tigernästet utan det krävs att man går cirka 4 kilometer i uppförsbacke. Om du har svårt att gå uppför branta backar, vänligen diskutera med Scandoramaguiden och lokalguiden vad dina bästa möjligheter är för att se så mycket som möjligt.

Dag 9, söndag: Festivalen Tshechu i Paro

Bhutans största festival väntar oss! Idag pågår den religiösa festivalen Tshechu, som tillägnades den heliga Padmasambhava, även kallad för Guru Rinpoche. Under denna dag kan vi se traditionella danser av de buddhistiska munkarna, iklädda färgglada kläder med intressanta masker föreställande gudar, hjältar, demoner och djur. Det sägs att genom att vara närvarande vid denna festival blir man av med olycka och ens önskningar går i uppfyllelse. Vi har dagen fri för att uppleva festivalen på egen hand och sammanstrålar sedan igen på kvällen för en god måltid.

Dag 10, måndag: Flyg tillbaka till Nepal

Det har nu blivit dags för oss att lämna Drakens Rike – vi färdas med buss till Paros flygplats och går ombord planet till Katmandu. Om vi har tur och vädret är klart kan vi kanske skymta världens högsta berg, Mount Everest, under flygningen. Vid ankomst färdas vi till staden Dhulikhel, som sägs vara den bästa platsen för vyer över Himalaya. På kvällen njuter vi av den fantastiska solnedgången över bergen.

Dag 11, tisdag: Dhulikhel och Nami Buddhaklostret

Efter frukosten åker vi till det vackra Namo Buddha-templet, vars namn betyder Hälsning till Buddha. Templet är ett av buddhismens viktigaste pilgrimsmål och byggdes på den plats där den legendariska prinsen Mahasattva offrade sig själv för en svältande tiger och hennes undernärda tigerungar. Under eftermiddagen promenerar vi runt i Dhulikhel och möter stadens lokalinvånare.

Dag 12, onsdag: Katmandu

På väg till Katmandu stannar vi till i staden Bhaktapur, fylld av medeltida konst och arkitektur. Här tittar vi på Durbartorget och Nytapolatemplet innan vi kör vidare till Katmandu där vi checkar in på vårt hotell för lite vila. På kvällen njuter vi av en god avskedsmiddag på en lokal restaurang med nepalesiskt tema. Efter middagen åker vi tillbaka till hotellet och hämtar våra väskor. Därefter väntar vår hemfärd med nattflyg till Dubai.

Dag 13, torsdag: Hemresa till Skandinavien

Tidig morgon landar vårt flyg i Dubai och efter en mellanlandning ankommer vi vid lunchtid till Köpenhamn. Tack för en mycket trevlig resa!

Bra att veta

Visum
Visum till Bhutan ingår i resans pris. Vänligen skicka in en färgkopia på ert pass direkt efter bokning av resan för att vi ska kunna ordna visum. 
Visum till Nepal ingår ej. För skandinaviska medborgare behövs det ej sökas i förväg utan fås vid ankomst och kostar 30 amerikanska dollar. Vänligen ta med er denna summa i kontanter för betalning på flygplatsen. För övriga länders medborgare rekommenderar vi er att kontakta Nepals ambassad för att klargöra vad som gäller i just ert fall.

Vaccinationer
Ta kontakt med en Vaccinationscentral för rådfrågning om rekommenderad vaccination då detta ändrar sig kontinuerligt.

Fysisk form
Resenären måste kunna ta sig fram på egen hand utan hjälpmedel (ex. rullator eller rullstol). Våra resor är generellt ej lämpade för rörelsehindrade. Genomsnittlig god fysisk form krävs. Som resenär måste man kunna gå till sevärdheter och hotell, ibland i otillgänglig miljö på ojämnt underlag, på egen hand samt ta sig ombord på bussar och andra fordon. Vänligen observera också att utflykten till Tigernästet i Bhutan kräver god fysisk form. Det krävs det att man går uppför en lång stig som avslutas med trappor. Total höjdstigning under gångturen är runt 900 meter.

Mediciner
Nödvändiga mediciner och andra viktiga saker som du inte klarar dig utan skall tas med som handbagage, vilket du själv ansvarar för. Mediciner ska vara i originalförpackning. För vissa mediciner och sprutor krävs intyg, hör med ditt apotek om du är osäker vad som gäller.

Dricks
Det är i många länder kutym att lämna dricks och som resenär förväntas man ta seden dit man kommer. Många inom servicebranschen förväntas tjäna in en stor del av sin inkomst genom dricks, såsom lokalguider, chaufförer, väskbärare, hotellstäderskor, kypare etc. Av praktiska och kulturella skäl är det olämpligt att förbetala dricks. Drickssystemet är en sporre att alltid ge bästa möjliga service. Därför rekommenderas att dricks ges efter erhållen service. Generellt brukar det rekommenderas 1-3 USD/EUR per dag till chaufför och 2-4 USD/EUR per dag till lokalguide. Våra guider ger utförligare information på respektive resmål. Dricks till chaufför och lokalguide är inte inkluderat i resans pris.

Övrigt
I de fall då det ej ingår lunch och/eller middag kommer Scandoramaguiden och den engelsktalande lokalguiden att vara behjälpliga och komma med tips och förslag på restauranger.
Cigaretter är förbjudna att säljas i Bhutan och rökare får ej röka på allmäna platser. Om du röker, vänligen fråga Scandoramaguiden eller lokalguiden var du kan röka. 

Språk: Nepalesiska i Nepal och Dzonghka i Bhutan.
Klimat: Ta reda på vilken väderlek som råder på resmålet innan avresa. Väderprognoser hittar du bland annat på www.smhi.se, www.weather.com eller www.yr.no
Tid: Nepal ligger +4 timmar och 45 minuter före Sverige under vintertid och +3 timmar och 45 minuter under sommartid. Bhutan ligger +5 timmar före Sverige under vintertid och +4 timmar före under sommartid. Ingen sommartid tillämpas i länderna.
Valuta: Nepalesiska Rupier (NPR) och Bhutanesiska Ngultrum (BTN). Ingen av dessa valutor kan växlas i Sverige. Vi rekommenderar att ni antingen tar med er Euro eller Amerikanska Dollar i kontanter alternativt tar med kort för att ta ut pengar på plats.
Kreditkort: Kreditkort accepteras som betalningsmedel på de flesta större hotell och i vissa butiker. Uttagsautomater för Visa och MasterCard finns i de flesta större städer.
Elektricitet: 230 volt, adapter kan behövas då kontakterna ser olika ut även inom länderna.

Hotell

Vänligen observera att hotellen kan komma att ändras under resan.

Grand Hotel, Katmandu

Trevligt fyrstjärnigt hotell i de centrala delarna av Katmandu. Hotellet har medelstora till stora rum med WC, TV, hårtork, vattenkokare och minibar. Gratis wifi finns i hotellets allmänna utrymmen. 

Till hotellets webbsida »

Hotel Kisa, Thimphu

Litet, charmigt hotell i hjärtat av Thimphu, med cirka tre-fyra minuters promenad till klocktornstorget. Rummen är medelstora med WC, TV, hårtork och tekokare på varje rum. Fritt wifi finns på hotellet i vissa allmänna utrymmen. 

Till hotellets webbsida »

YT Hotel, Punakha

Miljövänligt hotell i traditionell stil beläget strax utanför Punakha. Varje rum har badrum, tv och hårtork. På hotellet finns wifi. 

Till hotellets webbsida »

The Village Lodge, Paro

Charmigt litet hotell med stora rum i centrala delarna av Paro. På rummet finns badrum, hårtork och fritt wifi. 

Till hotellets webbsida »

Dhulikhel Lodge, Dhulikhel

Enkelt men charmigt hotell i utkanten av Dhulikhel med fin terass för vackra vyer över Himalaya. På hotellet finns gratis wifi och på varje rum finns tv och badrum. 

Till hotellets webbsida »

Grand Hotel, Katmandu

Trevligt fyrstjärnigt hotell i de centrala delarna av Katmandu. Hotellet har medelstora till stora rum med WC, TV, hårtork, vattenkokare och minibar. Gratis wifi finns i hotellets allmänna utrymmen. 

Till hotellets webbsida »

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
28/3KastrupRundresa Nepal & BhutanMer än 833 985:-Boka

Information

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Rundresa Nepal & Bhutan
Rundresa Nepal & Bhutan
Vänligen se fliken hotell för information om hotellen.

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Nattflyg
Nattflyg
. .
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö