Skip to main content

Alexandra Hotel, Oban

Anrikt och genuint hotell med ståtlig viktoriansk fasad som är byggd i den för området så typiska sandstenen. Hotellet har en äldre del mot framsidan som är tillbyggd på baksidan för att få plats till fler rum. Här finns en trevligt inredd restaurang med vackra takkronor och stuckaturer där man på eftermiddagarna kan avnjuta klassiskt afternoon tea och beundra utsikten över vattnet genom de stora panoramafönstren. Hotellet har även en bar med sköna loungemöbler från vilken man sommartid kan gå ut och sätta sig på terrassen. Vackert beläget vid vattnet med fantastisk utsikt över Obay bay, Kerrera Island och kända Isle of Mull i fjärran. Trevlig promenadväg längs med havet till Obans stadskärna med småbutiker, restauranger och utflyktsbåtar. Den populära turistorten Oban har epitet som "Gateway to the Isles" och "Seafood Capital of Scotland". Funktionella men äldre och enkelt inredda, små till medelstora rum i flera olika kategorier med mycket varierande storlek, stil och standard.

Hotellet: Restaurang, bar, lounge och inomhuspool (begränsade öppettider). 
Våningar: 4
Hiss: Ja, men inte till alla rum.
Läge: Tjusigt läge, mellan St Columbakyrkan och Corran Esplande kyrkan, med fantastisk panoramautsikt över bukten och vattnet i den populära turistorten Oban. Strandpromenaden, som sträcker sig längs med hela Oban, når man genom att korsa gatan framför hotellet. Ca 10-15 minuters promenad till centrum med litet museum, destelleri, butiker och restauranger. Ca 1 km till järnvägsstationen och hamnen. Lokal genomfartstrafik.
Antal rum: 64
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, hårfön och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Flertalet rum vetter mot bakgården. Vissa rum har snedtak.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: Corran Esplanade, PA34 5AA OBAN
Telefon: +44-1631-56 23 81

Sista minuten
19/9Budapest, Star Inn Hotel från 5 995:-
19/9Budapest, Marmara Hotel från 6 795:-
19/9St Petersburgfrån 6 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö