Skip to main content

MS Rossia

Komfortabelt flodkryssningsfartyg byggt i Tyskland 1978 och totalrenoverat senast 2007. Avkopplande och trevlig miljö där du kan sitta och njuta medan naturen och sevärdheterna på floden Volga passerar revy. På nedre däck finns reception, en souvenirbutik, ett litet bibliotek samt en kaffehörna. På mellandäck hittar du den ombonade restaurangen och längst fram på övre däck finns ett av fartygets två barer. Överst finns en loungebar med bekväma sittgrupper och stora panoramafönster samt ett soldäck med solstolar som är ett populärt tillhåll vid vackert väder. Bekvämt och ljust inredda hytter i olika kategorier med varierande storlek fördelade på tre däck. Samtliga hytter är belägna över vattenlinjen och utrustade med två golvstående separata sängar eller i vissa fall dubbelsäng. Alla hytter har även fönster eller balkongdörr och flertalet även två stolar och ett litet bord. Vanligtvis bjuds det också på olika aktiviteter och underhållning ombord.

Hotellet: Restaurang, två barer, soldäck, souvenirbutik, litet bibliotek samt en liten hörna där kaffe, te och vatten finns framdukat. Wi-Fi erbjuds i de allmänna utrymmena men mottagningen är varierande.
Våningar: 5
Hiss: Ja, men ej till soldäck.
Antal rum: 112
Rummen: Hytterna är utrustade med TV, interntelefon, informationsradio, kylskåp, värdebox och luftkonditionering samt ett litet badrum med dusch, wc och hårfön. Standardhytterna är ca 12,4 kvm stora och belägna på nedre däck och utrustade med ett fönster som vetter ut mot floden och promenaddäcket utanför. På mellan- och övre däck är hytterna ca 14,6 kvm stora och har en glasdörr som vetter ut mot en liten balkong. 220 V. Hytterna städas dagligen och sängkläder samt handdukar byts var tredje dag.
Övrigt: Båten är ca 125 meter lång och ca 16,07 meter bred och seglar i en medelhastighet av 22 km i timmen. Här finns plats för 224 passagerare som tas om hand av en besättning på ca 100 personer.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
 

Sista minuten
5/8Bordershopfrån 795:-
5/8Göta Kanal & Östergötland Weekendfrån 3 995:-
8/8Dalarnafrån 3 995:-
8/8Jylland med Skagenfrån 5 695:-
14/8Inlandsbanan med Dalarna & Jämtlandfrån 7 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö