MS L'Europe

Välskött och komfortabelt flodkryssningsfartyg med avkopplande atmosfär som är inrett i rödoranga toner samt detaljer i bok och mässing. Fartyget som tillhör det franska kryssningsrederiet CroisiEurope byggdes 2006 och renoverades senast 2016. På mellandäck finns en elegant lobby med reception och souvenirshop samt en loungebar med litet dansgolv, bekväma sittplatser och generös panoramautsikt där det bjuds på underhållning vissa kvällar. På nedre däck finner du restaurangen med ett uppskattat kök och på båtens översta våning finns ett populärt soldäck med solstolar där man vid vackert väder kan ta det lugnt och njuta medan man ser de vackra omgivningarna passera revy. I aktern på övre däck finns en liten terrass med sittplatser. Bekväma och ljusa, mindre hytter som är fördelade mellan tre däck, alla ovanför vattenlinjen. Skillnaden mellan hytterna på de olika däcken är framförallt storleken på fönstren. På nedre däck är fönstren mindre medan de på mellan- och övre däck är större. 

Hotellet: Restaurang, loungbar, lobby med souvenirshop och solterrass. Fartyget har plats för 180 passagerare, är 110 meter långt, 11,4 meter brett.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men ej till soldäck.
Antal rum: 90
Rummen: Litet badrum med dusch och wc samt TV, telefon (för interna samtal), värdebox, luftkonditionering och fönster ut mot vattnet. De 13 kvm stora hytterna har antingen en dubbelsäng eller två golvstående enkelbäddar. Grand-lit bäddar, dvs en smal dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. 
Övrigt: Det familjeägda rederiet CroisiEurope, grundat 1976, är ett av Europas största flodkryssningsrederier och har en flotta med ca 45 fartyg som trafikerar floder över hela Europa. Andra fartyg kan därför förekomma men alla har mer eller mindre samma utseende och faciliteter samt håller likvärdig standard.
Bra att veta: Valutan ombord är Euro men de tar även emot kreditkort (Visa, MasterCard och American Express), dock finns ingen växlingsservice. Rökning är endast tillåten på anvisad plats på soldäck. Personalen ombord talar huvudsakligen franska och engelska. Vid begränsade anläggningsplatser kan det förekomma att fartyget behöver ankra i bredd med andra fartyg.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: C/o Croisi Europe, 12 rue de la division Leclerc, FR-67000 STRASBOURG
Telefon: +33-3-88 76 44 44

Skriv ut
Eposta länk
Dela på Facebook
Dela på Twitter

Avgångar & priser

Avresa
Resa
Avreseort
Pris från
 
19 / 8
Arlanda
20 995:-
19 / 8
Kastrup
20 995:-