MS Infante Don Henrique

Komfortabelt och välskött flodkryssningsfartyg med panoramafönster och soldäck.

Hotellet: Modernt kryssningsfartyg byggt 2003, renoverat 2014 som tillhör det franska kryssningsrederiet CroisiEurope. Ombord finns restaurang på nedre däck medan det på mellandäck finns loungebar med dansgolv, bekväma sittplatser och generös panoramautsikt. På mellandäck finns även receptionen och en liten souvenirshop och högst upp på fartyget finns ett soldäck med solstolar. Underhållning vissa kvällar. Fartyget har plats för 138 passagerare, är 75 meter långt, 11,4 meter brett och är utrustat med centralvärme, luftkonditionering och 220 V.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men ej till soldäck.
Antal rum: 71
Rummen: Bekväma och ljusa, ca 8-9 kvm stora hytter som är fördelade mellan tre däck, alla ovanför vattenlinjen. Utrustade med en dubbelsäng (grand-lit bäddar förekommer) eller två golvstående enkelbäddar och ett litet badrum med dusch och wc samt TV, Wi-Fi, värdebox, luftkonditionering och fönster ut mot vattnet. Hytterna på övre däck har större fönster som är öppningsbara.
Övrigt: Det familjeägda rederiet CroisiEurope, grundat 1976, är ett av Europas största flodkryssningsrederier och har en flotta med ca 45 fartyg som trafikerar floder över hela Europa. Andra fartyg kan därför förekomma men alla har mer eller mindre samma utseende och faciliteter samt håller likvärdig standard.
Bra att veta: Valutan ombord är Euro men de tar även emot kreditkort (Visa, MasterCard och American Express), dock finns ingen växlingsservice. Rökning är endast tillåten på anvisad plats på soldäck. Personalen ombord talar huvudsakligen franska och engelska. På grund av begränsade anläggningsplatser vid Dourofloden kan fartyget behöva ankra i bredd med andra fartyg.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: C/o Croisi Europe, 12 rue de la division Leclerc, FR-67000 STRASBOURG
Telefon: +33-3-88 76 44 44