Skip to main content

Möt Scandoramaguiden – Peter Österlin

 

 

Tillbaka

I veckans guideintervju lär vi känna Scandoramaguiden Peter Österlin. Hur började han sin bana som reseledare, vad har han alltid med sig på resan och vilka delikatesser får man inte missa i Italien? Läs vidare så får du veta det och mycket mer!

 

Namn: Peter Österlin

Ålder: 71 år

Hur länge har du jobbat som Scandoramaguide? Börjar nu min 19:e säsong!

Vad är det roligaste med att vara guide? Att träffa människor, både våra fantastiska gäster men även chaufförer, hotellpersonal, restaurangägare och alla andra som medverkar på våra resor.

Varför blev du reseledare? Jag såg en annons i Sydsvenskan om att Scandorama sökte reseledare. Då jag alltid har älskat att resa och har arbetat med människor tänkte jag att det skulle kunna passa, så jag sökte. Det beslutet har jag aldrig ångrat!

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna att ha i ditt yrke? Man måste vara lyhörd, empatisk och serviceminded. Ja, förutom att man ska vara historiker, geolog, botaniker, orienterare, doktor, psykolog, språkkunnig, samhällsvetare, försäljare, kock, lekledare, servitör och historieberättare. Men det är ju självklara saker.

Vart reser du helst själv om du får välja? Italien!

Vilken europeisk maträtt kan du rekommendera? En bit parmesanost och ett glas Amaronevin är så nära man kommer himmelen på den här jorden!

Vad har du alltid med dig på resan? Min cd-skiva med Kikki Danielssons "God morgon" som spelas varje morgon i bussen när vi beger oss ut på nya äventyr.

Vilket är ditt bästa tips för den som ska resa? Koppla av och njut!

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö