Skip to main content

Möt Scandoramaguiden - Matilda Mikaelsdotter Persson

 

 

Tillbaka

I veckans guideintervju möter vi Matilda Mikaelsdotter Persson, Scandoramaguiden som älskar att träffa nya människor och har Kuba och Köpenhamn bland sina favoriter. Vad har hon alltid med sig på resan och vilket är hennes bästa tips för den som ska resa? Läs vidare så får du veta!

Namn: Matilda Mikaelsdotter Persson

Ålder: 31

Hur länge har du jobbat som guide? Jag har precis inlett mitt 9:nde år!

Vad är det roligaste med att vara guide? Kan man bara välja en? Jag tycker det är fantastiskt att få träffa nya människor, upptäcka nya platser och uppleva andra kulturer.

Vilken är den största utmaningen? Att hitta rätt på nya platser och kulturkrockar.

Varför blev du guide? Jag blev tipsad av en fd kollega som satt och läste tidningen; Matilda, detta kanske passar dig? Och att jag då skulle få det roligaste jobbet någonsin hade jag ingen aning om.

Vilken är din mest minnesvärda resa med Scandorama? Första gången jag var på Kuba. Ett helt land som lever efter mottot att ”funkar det inte idag, så funkar det kanske imorgon” - krockade lite med mitt sätt att arbeta. Jag tycker om att vara väl förberedd och kunna planera i förväg. Men det var bara att ta seden dit man kommer - och nu är jag tillbaka igen, vilket fantastiskt sätt att leva på, de stressar aldrig!

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna att ha i ditt yrke? Att kunna trolla med knäna och skjuta från höften, att kunna planera om när saker inte fungerar som planerat. Men samtidigt så gäller det ju att vara förberedd på just allt.

Var reser du helst själv i Europa? Gärna där jag inte varit innan, även om jag gärna åker till Köpenhamn.

Vilken europeisk maträtt kan du rekommendera? Färska skaldjur från irländska västkusten är en favorit. För de riktiga gourmanderna serveras ostron och Guinness, men jag kan varmt rekommendera en chowder eller blåmusslor.

Vad har du alltid med dig på resan? Ett litet apotek, något läsbart, lite musik och minttuggummi.

Vilket är ditt bästa tips för den som ska resa? Var öppen för allt, våga prova på nya saker, både aktiviteter eller lokala delikatesser - chansen kommer kanske aldrig igen?

Tillbaka

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö