Skip to main content

Möt Scandoramaguiden - Malou Rida Gustafsson

19 mars 2018

 

Tillbaka

Hon tänkte vara ledig från tjänsten på IKEA i 3 månader, men upptäckte som 22-åring det spännande reseledarelivet. I år är Malou inne på sitt 41:a år på resande fot. I veckans guideintervju berättar hon om sina upplevelser, sin mest minnesvärda resa och vad hon alltid har med sig på resan.

Namn: Malou Rida Gustafsson

Ålder: 63 år

Hur länge har du jobbat som guide? 41 år

Varför blev du reseledare? Jag var 22 år och ville upptäcka världen. Tänkte vara ledig från IKEA Älmhult i 3 månader och sen flytta tillbaka igen. Upptäckte det givande, fascinerande liv som reseledarlivet är och detta blev mitt sätt att leva!

Vilken är din mest minnesvärda resa med Scandorama? Finns så många... men USA-resan i september 2017 ”i utvandrarnas fotspår” var helt fantastisk!!!

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna att ha i ditt yrke? Lugn, glad, trevlig, tycka om ALLA människor, att vilja lära nytt hela tiden

Vart reser du helst själv i Europa? Gärna till Gardasjön eller Paris. Hela Baltikum är också otroligt fint, vackra städer och god mat och intressant historia; med mycket intressant historia om svenska tiden i Baltikum.

Vilket är ditt bästa tips för den som ska resa? Ta med en kopia på ditt pass, packa inte med dig för mycket kläder.

Vad är det roligaste med att vara guide? Det roligaste tycker jag är att få träffa nya människor och lära känna dem. Och att få lära sig mer om nya resmål och länder, historia och få förmedla det till resenärerna.

Vilken är den största utmaningen? Att ge gästerna den bästa semestern och resa de någonsin haft. Att överträffa deras förväntningar!

Vilken europeisk maträtt kan du rekommendera? Spaghetti i alla dess former i Italien.

Vad har du alltid med dig på resan? En bra bok för att läsa och varva ner, solskyddskräm SPF50 och Resorb från apoteket.

Tillbaka

 

Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö