Skip to main content

Möt Scandoramaguiden - Ivo Parolin

 

Tillbaka

I veckans guideintervju träffar vi Ivo Parolin - Scandoramaguide sedan 27 år tillbaka! Vart reser han helst själv, vilken är hans mest minnesvärda resa och vad har han alltid med sig på resan? Det och mycket mer får du reda på i veckans intervju.

 

Namn: Ivo Parolin, italienare :) 

Ålder: 63 år ung.

Vilket är ditt bästa tips för den som ska resa? Mitt bästa tips är att resa som Marco Polo gjorde till Kina - med öppet sinne och själ och att älska det som är annorlunda, det berikar oss.

Vilken europeisk maträtt kan du rekommendera? Jag rekommenderar att smaka buffelmozzarella från Syditalien med tomater, basilika, oliver, olivolja och focaccia bröd med Chianti, mamma mia vad gott!!!

Vad har du alltid med dig på resan? På resan har jag alltid en liten docka som min dotter Karin har gett mig när hon var liten för lyckan på resan.

Hur länge har du jobbat som Scandoramaguide? Jag har jobbat 22 år med Scandorama.

Vad är det roligaste med att vara guide? Det roligaste är att resa, och att den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett yrke med nya äventyr, nya människor och nya utmaningar - man hinner inte bli gammal!

Varför blev du guide? Jag blev reseledare för att karma (ödet) finns.

Vilken är din mest minnesvärda resa med Scandorama? Den mest minnesvärda resan är till Indien och New York och Italien och...men Indien är bäst.

Vilka tycker du är de viktigaste egenskaperna att ha i ditt yrke? Viktigaste egenskapen är att ge gästerna service och trygghet så de har det bra och känner sig omhändertagna.

Vart reser du helst själv i Europa? Jag reser helst till Capri som är ett paradis och badar i Blå Grottan.

Peace and love, 

Ivo

Tillbaka

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö