Skip to main content

Moskva

BUSSRESA - Rundresa, Ryssland - 13 dagar

Moskva
- Välkänt & okänt på samma gång - Nyhet!

Välkommen till en av Europas allra främsta städer! Vi tar oss bakom den forna järnridån till dess högborg - Moskva. Vi får se färgglada lökkupoler, stora torg, vackra slott och brutalistisk arkitektur - allt i en enda intressant smältdegel! Dessutom upplever vi de vackra städerna Pskov, Smolensk och Novgorod!
 

Snabba fakta!
  • Metropolen Moska med Röda torget, Leninmausoleet, Kreml och underbart färgstarka Vasilijkatedralen!
  • De vackra och spännande städerna Pskov, Smolensk och Novgorod.
  • Vi får också möjlighet att upptäcka Riga i Lettland och Tallinn i Estland.

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Norrut mot Stockholm

Malmö - ombordstigning i Stockholm: På morgonen samlas vi på Öresundsterminalen, guiden välkomnar och vi börjar resan norrut. Vi stannar för fika och lunch innan vi under eftermiddagen når Stockholm och Värtahamnen, ca 62 mil. Här väntar Tallink/Silja Lines färja som ska ta oss över Östersjön. På fartyget checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 2, måndag: Baltikums pärla

Landstigning i Riga: Vi går i land i den lettiska huvudstaden och snart skymtar vi Bellevue Park Hotel där vi lämnar vårt bagage innan vi får möjlighet att ta en titt på staden. I Riga råder en härlig atmosfär med ny arkitektur som blandas med det medeltida. Vandra i Gustav II Adolfs fotspår genom Svenskporten och beundra Baltikums största katedral. För den som vill finns det möjlighet att följa med på en intressant stadsrundtur för att upptäcka stadens sevärdheter och höra om dess spännande historia med mycket svenskanknytning.

Dag 3, tisdag: Välkommen till Ryssland

Riga - Pskov: Under morgonen sätter vi färd österut mot den ryska gränsen. När vi kommit in i Ryssland har vi inte många mil kvar till dagens slutmål, den vackra staden Pskov, ca 28 mil. Staden är en av Rysslands allra äldsta och har genom tiderna fungerat som egen republik, handelspost och mötesplats mellan olika kulturer. Vi checkar in på Old Estate Hotel som blir vårt hem för natten. Därefter har vi möjlighet att ge oss ut på upptäcktsfärd med vår Scandoramaguide och höra mer om Pskovs nutid och dåtid.

Dag 4, onsdag: Smolensk nästa

Pskov - Smolensk: Efter frukost lämnar vi Pskov och riktar blicken mot Smolensk där Smolenskhotel väntar, ca 46 mil. Staden har genom århundradena förstörts flera gånger då den legat längs vägen för flera invasioner, ledda av mongoler, fransmän, polacker, ryssar, tyskar och många andra. Trots sitt historiskt olyckliga läge har staden, kanske på grund av sin fästning, ändå lyckats bevara flera vackra byggnader som vi får möjlighet att beskåda under en rundtur.

Dag 5, torsdag: Moskva kallar

Smolensk - Moskva: I dag når vi resans höjdpunkt - ett av världens främsta maktcentrum, Rysslands huvudstad Moskva, ca 40 mil. Under eftermiddagen skådar vi stadens skyline med Europas högsta torn, Ostakinotornet, samt sju av Europas tio högsta skyskrapor. Överallt i staden ser vi minnen från Sovjetunionen men under vår vistelse får vi även lära känna det nya Moskva som har vuxit upp efter unionens fall. Vi checkar in på Novotel Centre Hotel för de kommande fyra nätterna. Välkommen till Moskva!

Dag 6-8, fredag-söndag: Europas största stad

Moskva: Vi befinner oss i en av de största städerna i Europa med en befolkning på över 20 miljoner i storstadsområdet. Staden anses vara ett politiskt, vetenskapligt, historiskt och finansiellt centrum. Här kan vi beundra vackra palats, katedraler, kapell, borgarhus och herrgårdar i nyklassisk stil. Allt blandas med de socialistrealistiska skyskraporna och andra sovjetiska landmärken. Och i vilken annan stad kan tunnelbanan med rätt kalla sig en turistattraktion och ett konstnärligt monument? Staden har de senaste 20 åren blivit en av Europas mest spännande metropoler med flera renoveringsprogram. Nu är det dags att se Röda torget, Leninmausoleet, Kreml och underbart färgstarka Vasilijkatedralen tillsammans med Scandoramaguiden! Kreml har sedan 1100-talet varit stadens absoluta centrum och här finns skatter från både ryska tsarer och furstar. Den glamourösa sidan av staden gör att här finns gott om shoppingmöjligheter, inte minst exklusiva märkeskläder. Vi rekommenderar främst ett besök vid shoppinggatorna Novy Arbat och Kuznetzskij. Kvällstid kan vi uppleva den ryska matkulturen men också matkulturen från hela forna Sovjetunionen med högt uppskattade kök som de georgiska och uzbekiska. Moskva har mycket att erbjuda!

Dag 9, måndag: Från ett maktcentrum till ett annat

Moskva - Novgorod: I dag lämnar vi Moskva för den här gången och beger oss ut på vägarna igen. Vi gör ett besök i den anrika staden Tver. Läget vid den mäktiga floden Volga samt på korsvägarna mellan Moskva och St. Petersburg har gjort att staden historiskt sett haft stor betydelse. Efter besöket fortsätter vi till vad som under medeltiden kanske var Rysslands allra viktigaste stad - Novgorod, ca 58 mil. Staden var den östligaste Hansamedlemmen och byggde stora delar av sin förmögenhet på pälsar som exporterades över Europa. Vi checkar in på Park Inn Hotel där vi intar en gemensam middag.

Dag 10, tisdag: Historiska Novgorod

Novgorod: Vi vaknar upp i en av Rysslands allra äldsta städer som omnämndes redan under 800-talet. Stadens välbevarade arkitektur har gjort att den blivit Unescodiplomerad och under dagen får vi möjlighet att titta närmare på bland annat stadens fästning och den vackra St. Sofias katedral under en rundtur. På kvällen kan vi fira vår sista kväll i Ryssland lite extra med sång, dans och god mat!

Dag 11, onsdag: Via Sillamäe

Novgorod - Tallinn: Det har blivit dags att lämna Ryssland för denna gång. Vi sätter kurs mot Estland som vi når via staden Narva, känd som platsen för ett av de största slagen i det Stora nordiska kriget. Vi fortsätter en kort bit till dagens nästa besöksmål - Sillamäe. Under Sovjettiden var detta en stängd stad som ströks från alla kartor för att hemlighålla dess uranproduktion, vilken som mest stod för 25% av hela Sovjetunionens produktion. Vi gör ett kort stopp innan vi fortsätter till Estlands huvudstad Tallinn och Tallink City Hotel, ca 49 mil.

Dag 12, torsdag: Estniska Tallinn

Ombordstigning i Tallinn: Tallinn har kallats en av Europas allra vackraste städer och i dag får vi möjlighet att upptäcka den under en spännande stadsrundtur! Vi får även tid att upptäcka staden på egen hand innan vi sätter oss i bussen som tar oss till färjan via en butik där vi kan handla hem dryck till förmånliga priser. På Tallink/Silja Lines fartyg checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 13, fredag: På väg hem

Landstigning i Stockholm - Malmö: Vi anländer till Stockholm på morgonen och åker ner mot Malmö med många fina minnen och nyfunna vänner, ca 62 mil. Ca kl 20.00 är vi tillbaka på Öresundsterminalen.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 3 525:-
(ordinarie pris 3 915:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Lettlands metropol Riga

Delvis till fots upptäcker vi Riga, den forna svenska stormaktstidens största stad. Stadens karaktär är en blandning av många kulturer kring Östersjön. Vi besöker Svenskporten, Karl den XI:s gymnasium och Pulvertornet.
Pris ca 225:-

Charmiga Pskov

Pskov beskrivs som en lillebror till Novgorod och har med sin position i ett gränsland mycket intressant att berätta. Vi får höra om ”Slaget på isen” och se det 30 meter höga monumentet. Under vår rundtur ser vi stadens fästning från 1400-talet som var platsen från vilken republiken Pskov styrdes. Innanför murarna ligger den vackra treenighetskyrkan från 1500-talet som blir vår första bekantskap med landets utmärkande ortodoxa kyrkor.
Pris inkl lokalguide ca 195:-

Spännande Smolensk

Den ryska staden Smolensk hade en gång i tiden en fästning som var större än Kreml i Moskva. Denna har hjälpt till att hindra flera invasioner i Ryssland men staden har också på grund av sitt läge förstörts av otaliga fiender. Trots detta finns det en bevarad och charmig gammal stadskärna som vi givetvis ska stifta bekantskap med! Vi ser bland annat stadens katedral, som på grund av sitt läge och turkosa färg dominerar stadsbilden, samt resterna av stadens fästning.
Pris inkl lokalguide ca 195:-

Ostakinotornet - Europas högsta byggnad

Vi inleder vår vistelse i Moskva med att gå till bords på en trevlig restaurang för att fira vår ankomst till den ryska huvudstaden! Mätta och belåtna väntar ett besök i Ostakinotornet, Europas högsta torn. Vi tar hissen till utsiktsplatsen 340 meter upp och får här en bra uppfattning om hur stort Moskva verkligen är!
Pris inkl middag ca 675:-

Stadsrundtur i Moskva

På denna spännande stadsrundtur får vi en bra inblick i vad Moskva har att erbjuda. Förutom att insupa storstadsatmosfären från boulevarderna, monumenten och allt folkmyller ser vi också det tvåhundraåriga universitetet med utsiktsplatsen på Sparvkullen. Vi ser också praktfulla byggnader som Bolsjojteatern och några av de ”Sju systrarna”, skyskraporna som byggdes direkt efter andra världskriget och då var Europas högsta byggnader.
Pris inkl lokalguide ca 345:-

Kreml, Röda Torget & Vasilijkatedralen

Vi åker med Moskvas fina tunnelbana till Kreml - stadens och landets kanske mest betydelsefulla plats. Från detta befästa byggnadskomplex har omkringliggande områden styrts sedan 1300-talet. Här hittar vi regeringsbyggnader, vackra katedraler, stora kanoner och sätet för Rysslands president. Vår guide visar oss runt i området kring maktens centrum. Vi fortsätter sedan vidare till det närliggande Röda Torget som huserar både den färgglada Vasilijkatedralen samt Lenins Mausoleum. Kanske avslutar vi med en shoppingtur på det berömda varuhuset GUM?
Pris inkl lokalguide ca 425:-

Historiska Arbat, Gorkijparken & De fallna monumentens park

Med tunnelbana färdas vi till stadens främsta gågata - Arbat. Gatan är en av Moskvas äldsta och har funnits sedan åtminstone 1400-talet. Vi promenerar längs gatan och insuper atmosfären bland 1800-talshus, butiker och souvenirstånd innan vi fortsätter till stadens gröna lunga, Gorkijparken. Detta grönområde är favoritdestinationen för många av moskvaborna när de önskar en lugnare atmosfär. Intill Gorkijparken hittar vi även parken för fallna monument som huserar över 700 skulpturer från kommunisttiden. Dessa monterades ner från sina byster runt om i staden i samband med Sovjetunionens fall. Våra tankar tar oss tillbaka till svunna tider när vi promenarar runt i parken.
Pris inkl lokalguide ca 295:-

Glittrande Moskva

I kväll får vi se Moskva från en annan sida. Vår buss tar oss till Moskvafloden där vi stiger ombord på en trevlig båt. Ombord inmundigar vi en god middag medan Moskvas silhuetter passerar förbi.
Pris inkl middag ca 595:-

Tver vid Volga

Vi stannar till i den charmiga staden Tver som vuxit upp på handelsvägen mellan Moskva och St. Petersburg vid den mäktiga floden Volga. Vi gör en kortare rundtur där vi får se det bästa av staden.
Ingår i resans pris.

Världsarvsstaden Novgorod

Vackert belägen vid floden Volchov ligger världsarvsstaden Novgorod vars namn betyder den nya staden. Namnet till trots är staden en av Rysslands allra äldsta och var i flera sekler landets viktigaste stad, både politiskt och kulturellt. Den skonades från mongolattackerna på 1200-talet och visar i dag upp exempel på landets finaste arkitektur. Vår rundtur i staden innefattar bland annat den medeltida fästningen samt Jaroslavkomplexet, stadens forna högborg. Vi lämnar också stadens centrum och åker till det vackra Jurievklostret, Rysslands allra äldsta kloster, med anor från 1000-talet.
Pris inkl lokalguide ca 295:-

Rysk afton

Under vår sista kväll i Ryssland går vi till bords på en omtyckt restaurang i de centrala delarna av Novgorod. Här serveras vi rysk husmanskost till huvudrätt och avslutar med blinier, en sorts traditionell rysk pannkaka. Under måltiden kan vi njuta av tonerna av rysk folkmusik och tillhörande dans. En kväll vi sent kommer att glömma!
Pris inkl middag ca 445:-

Estniska Sillamäe

Den estniska staden Sillamäe var under Sovjettiden en av landets många stängda städer som raderades från kartan och där utomstående inte fick komma in. Här skedde tidigare en fjärdedel av Sovjetunionens uranproduktion. Vi stannar till i staden och försöker föreställa oss hur livet var i en stad som inte fanns.
Ingår i resans pris.

Tallinn - en estnisk juvel

Det bästa sättet att bekanta sig med Tallinns gamla stad är att promenera och vår Scandoramaguide visar oss den vackra centrumkärnan byggd under hansatiden. Här finns välbevarade ringmurar, vindlande kullerstensgator, tidstypiska byggnader från 1000-talet till 1400-talet och ett oemotståndligt folkliv. Under vår rundtur fascineras vi av bland annat Rådhustorget, Helgeandskyrkan, gilleshusen och KGB:s högkvarter. Kanske lockar också ett besök vid den så kallade Yllemuren, en marknad där försäljarna erbjuder sina stickade tröjor?
Pris ca 225:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/10BussNovotel Moscow Centre, MoskvaInga tillgängliga platser12 495:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 10 övernattningar i dubbelrum
  • 2 övernattningar i dubbelhytt
  • 10 frukostar (dag 3 - 12)
  • 3 middagar (dag 3, 4 och 9)
  • Utflykterna Tver vid Volga och Estniska Sillamäe


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö söndagar kl 07.50. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Tillägg för utsideshytt Stockholm - Riga samt Tallinn - Stockholm 450:- per person.

Avresa 15/8 bor vi på Hotel L'Ermitage i Tallinn dag 11-12.
Avresa 3/10 kan annat hotell i Moskva förekomma dag 5-9.

För resa till Ryssland krävs visum. Med start i januari 2021 kommer Ryssland att införa e-visum för ett antal länder, troligtvis bland annat för svenska och norska medborgare. Information om hur ett sådant e-visum söks kommer att läggas upp på vår hemsida när det blivit tillgängligt från ryska myndigheter. Om traditionellt visum fortfarande kommer krävas 2021 kommer Scandorama att bistå med visuminbjudan vilket behövs för att söka visumet på egen hand.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt)

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Ljungby, Ljungbystopp INGO kl 10.00
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 11.30
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl 12.45
Herrbeta Rastplats, Norrgående sida kl 13.35
Stockholm/Värtahamnen kl 16.00

Se biljett för exakta tider.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Ryska Rubel (RUB)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 9

Novotel Moscow Centre, Moskva
Novotel Moscow Centre, Moskva
Bekvämt hotell med nära tillgång till tunnelbana. Hotellet: Ett trevligt hotell i Tverskoy-området med närhet till flera restauranger och caféer. På hotellet finns bar, gym och restaurang. Våningar: 1...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Tallink / Silja Line: Stockholm-Riga
Tallink / Silja Line: Stockholm-Riga
Moderna och bekväma kryssningsfartyg med underhållning och restaurang ombord. Hotellet: Rutten Stockholm-Riga t/r trafikeras vanligtvis av fartygen Isabelle och Romantika. Isabelle byggdes 1989 i Spli...

Övernattning Dag 2 - 3

Bellevue Park Hotel, Riga
Bellevue Park Hotel, Riga
Trevligt hotell byggt år 2000, beläget intill Segerparken, med goda spårvagnsförbindelser till Rigas centrala delar. På tionde våningen finns en trevlig restaurang med vacker utsikt över staden. Hotel...

Övernattning Dag 3 - 4

Old Estate Hotel, Pskov
Old Estate Hotel, Pskov
Mycket uppskattat hotell med närhet till stadens historiska centrum. Hotellet: Charmigt hotell som består av tre byggnader. Hotellets äldsta delar tros vara från 1300-talet, men mycket är troligen by...

Övernattning Dag 4 - 5

Smolenskhotel
Smolenskhotel
Charmigt hotell beläget nära stadens centrum. Hotellet: Hotellet uppfärdes 1961 och renoverades 2006. På hotellet finns frukostmatsal och bar. Wi-Fi finns tillgängligt i hela hotellet. Våningar: 5 His...

Övernattning Dag 9 - 11

Park Inn by Radisson, Veliky Novgorod
Park Inn by Radisson, Veliky Novgorod
Större hotell byggt 1991 i utkanten av Veliky Novgorod. På hotellet finns två restauranger, bar, gym och inomhuspool. Hotellet: Wi-Fi finns tillgängligt i allmänna utrymmen. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge:...

Övernattning Dag 11 - 12

Tallink City Hotel, Tallinn
Tallink City Hotel, Tallinn
Trevligt hotell beläget en kortare promenad från stadens centrum. Hotellet: Hotellet genomgår under 2020 en fullständig renovering som beräknas vara klar under våren 2021. Våningar: 10 Hiss: Ja Läge:...

Övernattning Dag 12 - 13

Tallink / Silja Line: Tallinn-Stockholm
Tallink / Silja Line: Tallinn-Stockholm
Moderna och bekväma kryssningsfartyg med uppskattade restauranger och populär underhållning ombord. Hotellet: Rutten Stockholm-Tallinn trafikeras vanligtvis av fartygen Baltic Queen och Victoria I. Fa...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö