Skip to main content

Mercure Centre Hotel Dolphin, Southampton

Inbjudande och hemtrevligt hotell med anor som går 500 år tillbaka i tiden. Här kan man känna historiens vingslag inte minst vid vetskapen om att den kända engelska författarinnan Jane Austin firade sin 18:e födelsedag här 1793 men även Lord Nelson och inte minst Drottning Victoria har varit gäster. Till hotellets legender hör även den om spöket Molly som man kan höra gående i korridorerna. Hotellet består av flera intilliggande byggnader, inkluderat det gamla stallet, varav flera är K-märkta och som blivit varsamt renoverade för att idag erbjuda en modern och trivsam miljö. Här finns en modernt inredd restaurang som bland annat serverar Afternoon Tea, en gemytlig bar och en lobby med färgglada sittmöbler och imponerande öppen spis. Sommartid kan man sitta ute i den lilla genuina gränden och njuta av de vackra husen. Utmärkt centralt läge alldeles i närheten av den gamla stadsporten The Bargate, nära shopping och på promenadavstånd till hamnen. Bekväma och individuellt inredda, små till medelstora rum med personlig atmosfär i flera olika kategorier som alla varierar i storlek, standard och utseende.

Hotellet: Restaurang, bar och lobby.
Våningar: 4
Hiss: Ja, men inte till alla våningar och rum samt många korridorer med trappsteg.
Läge: Utmärkt centralt läge endast ca 250 meter från den historiska stadsporten the Bargate nära till shopping, nöjesliv och vackra parker.
Antal rum: 99
Rummen: Dusch/bad, wc, Tv, telefon, Wi-Fi, värdebox, strykbräda och kaffe-/tebricka. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, vanligt förekommande.
Övrigt: Hotellet är rökfritt.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: 34-35 High Street, SO14 2HN SOUTHAMPTON
Telefon: +44-2380-38 64 60

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö