Skip to main content

Malta 15 dagar ✈

FLYGRESA - Malta - Långsemester - 15 dagar

Avresor 3-17/11, 6-20/11 och 10-22/11 från Arlanda och Landvetter

 

Upptäck denna välfyllda 7000-åriga arkitektoniska skattkista med ett imponerande kulturellt och historiskt arv. Tack vare sitt strategiska läge mitt i Medelhavet har Malta influerats starkt av sjöfarare från olika kontinenter då ön utgjorde en naturlig hamn utmed de forna handelsvägarna. De historiska influenserna har gjort Malta till ett mångkulturellt land inspirerat både av Afrika, Europa och av Mellanöstern.

Den prisvärda maten och drycken, vårt omtyckta riktigt fina 4-stjärniga hotell San Antonio och det milda och behagliga klimatet är viktiga beståndsdelar som gjort att många väljer att spendera en längre tid här för att upptäcka ön.  Att solen och värmen stannar länge vid Medelhavet under hösten är dessutom en fördel som många har upptäckt.

Dag för dag

Dag 1: Mot Malta

Flyg till Malta: Nu är det dags att byta miljö och börja njuta av trevligt umgänge och härliga upplevelser på den lilla medelhavspärlan Malta. Äventyret tar sin början när planet går ner för landning på flygplatsen utanför Valletta. På flygplatsen välkomnas du av vår svensktalande representant som visar dig till transferbussen för den korta transporten till populära Bugibba där vi checkar in på utmärkta 4-stjärniga hotell, vackert beläget 200 m från havspromenaden alldeles vid Medelhavets rand. Avkopplande dagar väntar och Malta är redo att upptäckas!

Dag 2-14: Härliga dagar vid Medelhavet

Malta: De maltesiska öarna ligger i hjärtat av Medelhavet och präglas av vacker natur med orörda landskap. Här bjuds du på spännande kulturupplevelser och ett speciellt lugn. Med en historia som sträcker sig 7 000 år tillbaka i tiden och med byggnadsverk vars ursprung faktiskt är äldre än pyramidernas brukar Malta beskrivas som ett levande utomhusmuseum. Du kommer att få se och uppleva mycket under de fyra dagarna som utflykter genomförs. Sevärdheterna ligger på bekvämt avstånd så transportsträckorna är korta. Under vår rundtur i huvudstaden Valletta kommer du att imponeras av barockarkitekturen och få lära dig mer om Johanniterorden och malteserriddarna, vars långa inflytande på Malta vi påminns om än i dag. Vi besöker historiska städer som den forna huvudstaden Mdina, belägen på en kulle, och njuter av den magnifika utsikten över det maltesiska landskapet. Från Dingliklipporna, Maltas högsta punkt, på öns västkust bjuds vi en hänförande vy över Medelhavet. I söder besöker vi de Unescoskyddade Tarxientemplen och den charmiga fiskebyn Marsaxlokk. Från Zurrieq tar vi oss med båt till en av öns vackraste platser, nämligen den Blå Grottan, och förundras över grottsystemet och skådespelet av färger. En av dagarna besöker vi den idylliska grannön Gozo. Kommunikationerna är goda på Malta och det finns alla möjligheter att på egen hand ta lokalbussen in till Valletta eller i någon annan riktning för att upptäcka ön på egen hand under någon av dagarna då vi inte genomför utflykter.

Dag 15: Hemåt efter en skön långsemester

Flyg från Malta: Med många minnen checkar vi ut från vårt hotell inför hemresan till Skandinavien.

Utflykter

Fästningarnas Malta med stadsrundtur i Valletta (heldag)

Under vår guidade rundtur, som genomförs både till fots och med buss, låter vi oss imponeras av  Maltas huvudstad som anlades av riddarna av St John. Vi tar del av barockarkitekturen, den hisnande utsikten från Upper Barracca Gardens över Grand Harbour, St Johnskatedralen, Caravaggios berömda målning och de flamländska gobelängerna i kyrkomuseet. Vi går ombord på en typisk malterisk båt för att åka över den stora hamnen till den gamla staden Birgu, riddarnas säte när de bosatte sig på Malta. Lunch ingår ej.
Ingår i resans pris.

Idylliska grannön Gozo (heldag)

Vi tar färjan över från Cirkewwa till Gozos viktigaste hamn Mgarr, endast 6 km från Malta. Här rådet ett lantligt lugn tempo och ön är grönare och mindre trafikerad än Malta. där vi bl.a. besöker Ggantija templen i Xaghra som bygges mellan 3600 och 2400 f.Kr. vilket gör dem till några av de tidigaste arkitektoniska verken. Dessa förhistoriska temple är med andra ord äldre än pyramiderna i Egypten och Stonehenge i England I Victoria mitt på ön som är centrum för handel tittar vi på Gran Castello, citadellet, som ligger uppe på höjden med en härlig utsikt över staden. På eftermiddagen besöker vi Xlendi Bay och på öns västkust. Lunch ingår ej.
Ingår i resans pris.

Den medeltida huvudstaden Mdina & Dingliklipporna (halvdag)

Mdina är den gamla huvudstaden som majestätiskt vilar på en kulle mitt på ön varifrån utsikten över det maltesiska landskapet är magnifik. Den gamla muromgärdade staden är känd för sin tidlösa atmosfär och sina kulturella och religiösa skatter. Här hänförs vi av imponerande palats som kantar de smala och skuggiga gatorna. Vi beskådar också den vackert anlagda botaniska trädgården San Anton från utsidan. Dagen avrundar vi på Maltas västkust vid Dingliklipporna, några av de mest imponerande klipporna på ön, tillika Maltas högsta punkt med en läcker utsikt över Medelhavet. De sågs förr som naturliga försvarsmurar eftersom ingen angripare kunde närma sig ön från väst med tanke på klippornas imponerande höjd.
Ingår i resans pris.

Den oexploaterade sydsidan med fiskebyar och Blå Grottan (halvdag)

Södra Malta är den delen av ön som alltjämt är relativt oupptäckt av besökare. Sydsidan var platsen för den första turkiska landstigningen under belägringen på 1500-talet. Idag kantas vattnet, speciellt i byn Masaxlokk, av s k luzzus, de typiska båtarna som traditionellt är målade i rött, blått och gult och ger färg åt den lugna viken. Under vår halvdagsutflykt åker vi också till Wied iz-Zurrieq, en liten fiskeby varifrån vi tar båten till den vackra Blå Grottan. Över ingången spänner en massiv båge (över 30 m) och innanför döljer sig ett system bestående av sex grottor skapade under århundraden av ihållande verkan från vågor och vind. På soliga förmiddagar speglar himlen sig i den vita sandbottnen och avger ett koboltfärgat ljus medan grottväggarna speglas i orange, lila och grönt från mineralerna i klipporna. Den Blå Grottan nås endast med båt och besöket förutsätter därför god väderlek.
Ingår i resans pris.

Information

I priset ingår

 • Utflykt: Fästningarnas Malta med stadsrundtur i Valletta (heldag)
 • Utflykt: Idylliska grannön Gozo (heldag)
 • Utflykt: Den medeltida huvustaden Mdina & Dingliklipporna (halvdag)
 • Utflykt: Den oexploaterade sydsidan med fiskebyar & Blå Grottan (halvdag)
 • Scandoramaguide under hela vistelsen
 • 14 övernattningar i dubbelrum på 4-stjärniga San Antonio Hotel & Spa
 • Halvpension (frukost och middag) under hela resan
 • Obegränsat med dryck till middagarna
 • Flygresa i ekonomiklass till Valletta t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa vid Arlanda eller vid Landvetter.

Enkelrumstillägg: 2 995 kr

Tillägg för rum med pool-/havutsikt: 1 000 kr/person

Valuta: Euro

Sista minuten
27/9Kroatien Runt med Dubrovnikfrån 15 995:-
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö