Skip to main content

Lübeck & Hamburg julmarknad med HD-passet & Stjärnklubben

Avresa: 13 - 15 december från Helsingborg, Lund och Malmö

 

Lübeck & Hamburgs julmarknader
- Möt julstämningen i hansastäderna

Följ med till Lübeck, en av Tysklands mest praktfulla julstäder och njut av julstämning, shopping och fantastiskt god marsipan. På julmarknaderna säljs allt från typiska julsaker till julgodis och konsthantverk. En av dagarna besöker vi även Hamburg för att uppleva julstämningen i denna miljonstad.

Dag för dag

Dag 1, fredag: Mot marsipanstaden

Helsingborg - Lund - Malmö - Lübeck: Vi börjar vår resa på morgonen i Helsingborg. Via Lund, Malmö Öresundsterminalen och Malmö Hyllie når vi via Öresundsbron de danska öarna och Rödby där vi tar färjan till Puttgarden i Tyskland. Vi hinner äta lunch innan vi når marsipanstaden Lübeck, ca 31 mil. Framåt eftermiddagen checkar vi in på trevlig Tryp by Wyndham Aquaamarin. Trevliga dagar väntar oss!

Dag 2, lördag: Upptäck Lübeck & Hamburg

Lübeck: Den gamla hansestaden Lübeck är mysig och full av upplevelser i julens tecken. Innanför vallgravarna finns den bevarade medeltida stadskärnan som är ett av Unescos världsarv. Vid rådhuset breder julmarknaden ut sig och här säljs allt från typiska julsaker till julgodis och konsthantverk. Ett annat evenemang i jultid är den genuina medeltidsmarknaden mitt inne i Altstadt. Passa även på att besöka Niedereggers berömda café och köp med lite marsipan till julbordet. Strosa runt i den pittoreska stadskärnan med sitt myller av smala gator och gränder och insup atmosfären. Följ också med till Hamburg för ännu fler juliga upplevelser!

Dag 3, söndag: Tack för denna gång

Lübeck - Malmö: Vi äter en god frukost innan vi beger oss norrut. Under dagen gör vi ett uppehåll med möjlighet till gränshandel vid Bordershop. I Puttgarden tar vi åter färjan till Danmark och framåt kvällen når vi Sverige där avstigning gäller på samma platser där vi erbjudit påstigning inför resan. På återseende efter ett minnesvärt besök i de sju tornens stad.

Utflykter


Upplev mer! Beställ och betala utflykten hemifrån så får du poäng för summan i Poängjakten.

Promenad i hansestaden Lübeck

Din guide tar dig med på en intressant promenad bland sevärdheter och berättar om Lübecks spännande historia. Vi ser bland annat Mariakyrkan, Buddenbrookhuset och Rådhuset.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i Hamburg

Följ med till Tysklands näst största stad och njut av julstämningen! På kvällen när mörkret lagt sig tar vi del av någon av stadens marknader, framför det pampiga rådhuset breder marknadsbodarna ut sig och även på shoppinggatan Jungfernstieg är det julmarknad. Tillsammans med den hanseatiska julmarknaden vid Gänsemarkt bildar de en populär och välbesökt trio. Med lockelser som hantverk, glühwein och grillade korvar finns här något för alla. Följ med och låt dig fyllas av julstämning!
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
13/12BussTryp Hotel Aquamarin, LübeckInga tillgängliga platser2 495:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3)
  • Utflykt: Promenad i hansestaden Lübeck
  • Utflykt: Julmarknad i Hamburg
  • Gränshandel vid Bordershop


Bra att veta

Resan startar vid Knutpunkten i Helsingborg. Påstigningsmöjlighet i Lund, vid Malmö Öresundsterminalen och Malmö Hyllie.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Tryp Hotel Aquamarin, Lübeck
Trevligt och välkomnande hotell i lugna omgivningar med bekväma rum. Bra kommunikationer till Lübecks charmerande historiska stadskärna, pärlan bland hansastäder. Hotellet: På hotellet finns en rustik...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö