Skip to main content

Gardasjön med Venedig med Läsarresor ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

 

Gardasjön med Venedig med Läsarresor
- Italienska drömmar

En glittrande rundresa till två italienska pärlor. Vid Gardasjön njuter vi av underbara landskap och magnifika upplevelser. Vi besöker de romantiska pärlorna Borghetto, Sirmione och den vackra Iseosjön. Vi provar områdets viner och bejakar livsandarna på båten i Gardasjön och gondolerna i Venedig. Unika Venedig med alla sina klassiska sevärdheter. Den långsamt sjunkande staden är uppbyggd på hundratusentals pålar och en av världens allra vackraste platser. En njutningsfull resa!
 

 

 
Snabba fakta!
 • En oemotståndlig kombination!
 • 5 nätter i Desenzano del Garda och 2 nätter i Venedig.
 • Missa inte utflykten till Romantiska Borghetto & charmiga Sirmione.
   

2022 - Dagsprogram

Dag 1, onsdag: Vi flyger till Italien

Flyg till Venedig - Desenzano del Garda: Efter ett par timmar i luften landar vi på Venedigs flygplats. Vår Scandoramaguide och buss välkomnar och tar oss till den södra delen av Gardasjön och Desenzano del Garda där vi checkar in på Hotel Alessi, ca 4 mil. På hotellet dukas det upp för middag och äventyret kan börja.

Dag 2-5, torsdag - söndag: Glittrande Gardasjön

Gardasjön: Den populära turistorten Desenzano del Garda i Lombardiet ligger smakfullt placerad vid vackra Gardasjön och är en perfekt utgångspunkt för våra innehållsrika utflykter. Här råder en charmig atmosfär med den bedårande småbåtshamnen, trattorior med härliga uteserveringar och förföriska vinbarer.
Under dessa dagar åker vi båt på Italiens största sjö under en av våra spännande utflykter. Vi åker hela vägen upp till den norra delen vid Riva del Garda och fascineras av det kontrastrika landskapet. Vi gör också en utflykt till den underbara Iseosjön som är relativt okänd men ack så vacker. Vi provar även viner från Franciacorta och Bardolino samt besöker Garda stad.

Dag 6, måndag: Besök i romantiska Verona

Desenzano del Garda - Venedig: Medan upplevelserna från Gardasjön sakta sjunker in sätter vi kurs mot den sjunkande staden. På vägen gör vi ett uppehåll i vackra Verona där vi gör en stadspromenad och det ges även tid för egna strövtåg. Senare under dagen väntar Elite Hotel i Mestre på Venedigs fastland, ca 16 mil. Till kvällen åker vi in till Venedig. Där väntar en smäktande gondoltur genom underbart vackra gränder. Kvällen avslutas på en trevlig ristorante med en härlig italiensk middag.

Dag 7, tisdag: Världsunika Venedig

Venedig: Vi njuter av den italienska frukosten innan vi tar oss över vattnet till den unika staden Venedig, uppbyggd på pålar i den vackra lagunen, för en stadsrundtur. Vi besöker de kända sevärdheterna såsom Markusplatsen med Dogepalatset och Suckarnas bro. Vi kommer även få tid att upptäcka staden på egen hand.

Dag 8, onsdag: Många upplevelser rikare

Flyg från Venedig: Det har blivit dags att flyga hem igen. Bussen tar oss bekvämt till flygplatsen och med massor av härliga minnen är vi snart tillbaka i Skandinavien. Arrivederci Italia - På återseende Italien!

2022 - Utflykter


UTFLYKTER
Samtliga utflykter ingår i resans pris.

Desenzano del Garda

Vi inleder vår vistelse med en liten promenad i lilla men genuina Desenzano del Garda. Staden bjuder på en del intressanta monument från olika historiska perioder och här finner vi lämningar från bland annat romartiden men även från andra fascinerande epoker.
 

Gardasjön runt

Vi åker båt över hela Gardasjön, Italiens största sjö. Den klippiga och dramatiska västra kusten kontrasterar effektfullt mot de rogivande byarna utmed sjöns östra strand. Vi stannar till i omåttligt populära Riva del Garda där vi strosar runt och njuter av den vackra atmosfären innan bussen tar oss hemåt igen.
 

Romantiska Borghetto & charmiga Sirmione

Vi inleder dagen med en historisk djupdykning och får se platsen där Italiens öde ändrades och Röda Korset bildades. Vi beger oss sedan till en av Italiens mest bedårande småbyar, Borghetto. Den vackra lilla byn lockar med intressant historia och vyer som får ögonen att tindra. Dagen bjuder även på vackra Sirmione, belägen på en halvö i Gardasjön. Den medeltida staden är känd för sitt behagliga klimat och sin Medelhavsflora. En vacker stad med vindlande gränder och den imposanta borgen Scaligeri från 1300-talet.

Bardolino & Garda stad

I dag väntar det natursköna vindistriktet Bardolino, beläget mellan Verona och Gardasjön. Här är jorden bördig och vinerna som tillverkas är lättare till karaktären och bör drickas unga. Vi besöker givetvis en tillverkare och får möjlighet till provsmakning och inköp. Det blir också ett besök i Garda stad.
 

Iseosjön & vinprovning

Sjön är okänd i förhållande till sin granne Gardasjön, men ett riktigt litet smycke. Vi tar båten över till den charmiga ön Monte Isola, världsberömd för sina handknutna fiskenät och en av Italiens bäst bevarade hemligheter. Monte Isola är platsen vi inte trodde fanns och ön är så gott som bilfri. På fastlandet igen kör vi genom vindistriktet Franciacorta där vi stannar till på en vingård för provsmakning.
 

Kärlekens Verona

Vår guide tar oss med på en intressant historisk promenad i staden som bjuder på den romerska arenan, medeltida marknadstorg och en världsberömd balkong. Det blir även tid för egna strövtåg.
 

Gondoltur i historiska Venedig

Att åka gondol på kvällen i Venedig är en magisk upplevelse! I maklig takt tar gondolen med oss genom underbart vackra kanalgränder. Som en saga! Vi fortsätter till en trevlig restaurang för en gemensam middag. En härlig introduktion till Venedig!
 

Sagolika Venedig

Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med båt. Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad.
 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/9ArlandaHotel Alessi, Desenzano del GardaMer än 816 995:-Boka
21/9KastrupHotel Alessi, Desenzano del GardaMer än 816 995:-Boka
21/9LandvetterHotel Alessi, Desenzano del Garda816 995:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa från Skandinavien till Venedig t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 6 middagar (dag 1 - 6)
 • Samtliga utflykter i programmet


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Enkelrumstillägg 2 595:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 6

Hotel Alessi, Desenzano del Garda
Hotel Alessi, Desenzano del Garda
Litet och charmigt hotell med flera restauranger och ett pittoreskt läge i centrum nära till hamnen och Gardasjön. Hotellet: Familjedrivet hotell vars stolthet är de tre restaurangerna; Enoteca Corte...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 6 - 8

Elite Hotel, Mestre-Venedig
Elite Hotel, Mestre-Venedig
Renoverat och trevligt hotell med både hotellrum och lägenheter, beläget vid en kanal i stadsdelen Mestre på fastlandet. Bra förbindelser till Venedigs historiska stadskärna. Hotellet: Modernt och bra...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö