Skip to main content

Andalusien & Gibraltar med Läsarresor ✈

FLYGRESA - Spanien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Andalusien & Gibraltar med Läsarresor
- Sydspanska njutningar för alla sinnen

Solsäkra Andalusien är hett på många sätt. Medelhavsklimatet, den varma gästfriheten och den eldiga flamencon. Resan är välkryddad med intressant historia och Spaniens bedårande naturscenerier. Sagolika Alhambra vid drömmarnas Granada, spännande Córdoba, juvelen Sevilla, aporna i Gibraltar och sherryns mecka Jerez. Moriska metropoler, snöglittrande Sierra Nevada, smäktande pinjedungar och idylliska olivlundar. En upplevelserik rundresa i vackra Andalusien!

Snabba fakta!
 • Det bästa av södra Spanien i en resa!
 • Historia, mat och kultur i en trevlig mix.
 • Fantastiskt utflyktsprogram med välkomponerade upplevelser.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Med en flygande start

Flyg till Malaga - Granada: Vi landar på Malagas flygplats där Scandoramaguiden och bussen väntar. Vi sätter kurs norröver längs solkusten mot den moriska huvudstaden Granada, ca 16 mil. Vi checkar in på Hotel Exe Triunfo och laddar upp för det stundande andalusiska äventyret!

Dag 2, söndag: Granada - drömmarnas plats

Granada: Smakfullt placerad nedanför snötäckta Sierra Nevada väntar den terrakottafärgade staden på att upptäckas. Vi besöker det sagolika Alhambra, Spaniens största sevärdhet, och majestätiska Capilla Real där det mytomspunna kungaparet Ferdinand och Isabella ligger begravda.

Dag 3, måndag: Historiska Córdoba

Granada - Córdoba: Det är dags att lämna morernas genuina fäste och åka vidare i Andalusien. I dag bär det av till historiskt mäktiga Córdoba. l den bergomgärdade kulturpärlan tar vi in på Macía Hotel Alfaros med perfekt läge i Gamla stan, ca 17 mil. Under eftermiddagen följer vi med vår guide bland moriska kvarter och beundra den magiska moskén Mezquita, nu ombyggd till katedral.

Dag 4, tisdag: Mot Andalusiens huvudstad

Córdoba - Sevilla: Efter egna strövtåg i Córdoba under förmiddagen bär det av till Andalusiens drottning Sevilla där vi checkar in på centralt belägna Hotel Exe Sevilla Macarena, ca 14 mil. Sevilla lockar med ett stort utbud av restauranger och barer varför kvällen lämnas fri för att botanisera på egen hand. Kanske lockar någon av de många flamencouppvisningarna?

Dag 5, onsdag: Sevilla - Andalusiens drottning

Sevilla: I dag utforskar vi den andalusiska huvudstaden Sevilla, Spaniens fjärde största stad och den varmaste av dem alla. Här finns en av världens mäktigaste katedraler och ett av de kungliga palatsen, Alcázar. Arkitekturen är pampig och sevärdheterna står på rad i de centrala delarna. Missa inte vår rundtur där vi får se allt av intresse.

Dag 6, torsdag: Sherryns hemstad

Sevilla - Jerez: Det är tid att lämna Sevilla och fortsätta söderut till sherryns hemstad. Framme i Jerez besöker vi en av traktens välkända sherrytillverkare, där vi får se produktionen och provsmaka den ädla drycken. Vi bor på Hotel Jerez & Spa i Jerez, ca 9 mil. Under eftermiddagen åker vi till Cadiz, en av Andalusiens mest behagliga städer och även en av Europas allra äldsta orter, innan vi återvänder till vårt hotell för en god middag.

Dag 7, fredag: Apornas Gibraltar

Jerez - Mijas: På väg till Mijas stannar vi självklart till i den intressanta brittiska enklaven Gibraltar med sina världsberömda apor och pubar. Vi njuter av den magiska utsikten över sundet och åker sedan vidare österut mot solkusten. Vi checkar in på bekväma Ilunion Hotel, högt beläget mellan Mijas och Medelhavet, ca 27 mil. Mijas är känd som en av de andalusiska vita byarna. På hotellet kan det vara skönt att koppla av och bara hänföras av utsikten. Dagen avslutas med att vi äter middag tillsammans.

Dag 8, lördag: Vi flyger hem

Mijas - Flyg från Malaga: Med massor av trevliga minnen åker vi ut till flygplatsen där planet väntar på att flyga oss hem till lite svalare breddgrader, ca 2 mil.

Utflykter


SAMTLIGA UTFLYKTER INGÅR I RESANS PRIS

Alhambra & Generalife

Tillsammans med vår lokalguide besöker vi den mäktiga fästningen Alhambra, dess sagolika salar och Generalifes sköna trädgårdar. Många skulle nog säga attr att denna utflykt är resans höjdpunkt!
Denna utflykt kan garanteras vid bokning av resa senast två månader före avresa. 

Kungliga kapellet & vackra stadskärnan

Vi besöker det utsökta kungliga kapellet Capilla Real där kungaparet Ferdinand och Isabella, upptäcktsresande Columbus finansiärer, ligger begravda. Vi gör också en härlig promenad i Granadas vackra stadskärna där vår guide visar oss sevärdheterna.

Stadspromenad i Córdoba

Vår guide tar oss med på en rundtur till fots i kulturminnesmärkta Córdoba. Vi promenerar i gamla moriska kvarter och får bland annat se Mezquita, en av världens mest kända före detta moskéer.

Andalusiens juvel Sevilla

I dag tar vår guide oss med på en resa genom Sevillas fantastiska historia fram till i dag. Vi promenerar sakta genom Santa Cruzkvarteren med sina blomstrande patios, fram till världens tredje största katedral. Precis bredvid katedralen hittar vi Alcázar, det kungliga slottet, som än i dag bebos av den spanska kungafamiljen. Här får vi uppleva de storslagna moriska salarna och den fantastiska slottsträdgården. 
Denna utflykt kan garanteras vid bokning av resa senast två månader före avresa.

Middag på landet & produktion av brandy

Vi beger oss ut på landsbygden till en trevlig restaurang för att njuta av god spansk mat. Kvällen inleds med ett besök på en charmig traditionell bodega där vi får lära oss om procedurerna vid tillverkningen av den spanska brandyn. Givetvis blir det provsmakning. En trivsam kväll väntas.

Sherryprovning i Jerez

I Jerez besöker vi en av traktens kända sherryproducenter. Här får vi både provsmaka sherry och se produktionen från druva till färdig dryck.

Vackra Cadiz

Cadiz ligger på en halvö nästan helt omringad av det skummande havet och är en av Europas äldsta städer. Vi tar en liten promenad och njuter av vyerna. Här har scener från James Bonds filmer spelats in, föreställande Havanna.

Gibraltar

I minibussar färdas vi över gränsen till det brittiska territoriet Gibraltar. Vid vackert väder kan vi se ända över till Afrika. Vi stöter även på de berömda aporna.
 

Passinformation

Passuppgifter efterfrågas då det krävs för att kunna förboka vissa utflykter.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
9/10ArlandaHotel Exe Sevilla MacarenaMer än 813 990:-Boka
9/10KastrupHotel Exe Sevilla MacarenaMer än 813 990:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Malaga t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 3 middagar (dag 5 - 7)
 • Samtliga utflykter
   

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda. 

Enkelrumstillägg 2 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Exe Sevilla Macarena
Hotel Exe Sevilla Macarena

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Exe Triunfo
Hotel Exe Triunfo

Övernattning Dag 3 - 4

Hotel Macià Alfaros
Hotel Macià Alfaros
Bakom den vackra andalusiska fasaden gömmer sig ett modernt hotell med många moriska detaljer. Hotellet har ett ypperligt centralt läge i Gamla stan knappt 10 minuters promenad till den vackra Mezquit...

Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Jerez & Spa
Hotel Jerez & Spa
Gemytligt och trivsamt hotell med avkopplande atmosfär och härlig utomhuspool. Hotellet: Trevligt hotell med behaglig atmosfär som byggdes 1969 och har renoverats kontinuerligt. På hotellet finns en l...

Övernattning Dag 7 - 8

Ilunion Hotel, Mijas
Ilunion Hotel, Mijas
Avkopplande semesterhotell i haciendastil med lantligt läge, stor sommarterrass, utomhuspool och härlig utsikt. Hotellet: Trevligt andalusiskt hotell med för Mijas så typisk vitkalkad fasad, totalreno...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö