Skip to main content

Lantliga Skottland med LAND ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Landresa

Lantliga Skottland med LAND
- Skottlands natursköna landsbygd

Följ med på en unik och annorlunda resa till både kända och okända skotska delar. Vi besöker vackra städer, en handfull olika gårdar, historiska slott och katedraler samt fantastiska sjöar. Dessutom får vi lära oss mer om whisky och kilttillverkning. Resan kryddas av ett besök på magiskt vackra Isle of Skye!

LANDs läsarrabatt på denna resa är 1000:- per person.
Ange kampanjkod LASKO när du bokar resan.

Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Flyg till Skottland

Under eftermiddag eller tidig kväll ankommer vi med vårt direktflyg från Skandinavien till Skottlands kanske allra främsta stad – Edinburgh. På plats väntar vår guide och chaufför som direkt visar oss mot resans första upplevelse. Innan vi åker mot vårt hotell stannar vi nämligen till vid en skotsk bondgård där vi får en första inblick i det skotska lantlivet! Efter besöket färdas vi mot vårt trevliga hotell i de centrala delarna av Edinburgh. Under kvällen dukas det upp en god middag i hotellets restaurang och vi får chans att lära känna våra reskamrater lite bättre.

Dag 2, onsdag: Edinburgh och Stirling

Efter en natt i sköna sängar och en god skotsk frukost har det nu blivit dags för att upptäcka staden! Under förmiddagen visar vår guide och chaufför upp Edinburghs vackraste platser! Den skotska huvudstaden räknas allmänt som en av de vackraste i norra Europa och brukar kallas för Nordeuropas Aten. Vi ser bland annat den stora paradgatan Royal Mile och det imponerande Edinburgh Castle, som vi dessutom bekantar oss djupare med. Efter lunch åker vi till den närliggande orten Stirling, som har ett av Skottlands största och historiskt viktiga slott. Man vet inte hur tidigt slottet byggdes, men källor nämner att det fanns på plats under tidigt 1100-tal. Tillsammans utforskar vi några av slottets alla rum. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 3, torsdag: Till Aberdeen via St Andrews

Idag ska vi åka norrut! Vi lämnar Edinburgh under morgonen och gör vårt första stopp utanför staden Perth. Här besöker vi en butik som bara säljer närodlade livsmedelsprodukter och kan då passa på att njuta av en god kopp kaffe.

Vi åker sedan vidare till St Andrews, som brukar kallas för Golfens Mecka då man här har världens äldsta golfbanor och golfklubb. I St Andrews besöker vi ruinerna från 1100-talskatedralen St Andrews Cathedral, som var den största kyrkan som någonsin byggts i Skottland. Efter lunch fortsätter vi till Aberdeen och på vägen passerar vi bland annat den fantastiska ruinen Dunnottar Castle, beläget ute på en liten halvö. Vi passar självklart på att göra ett fotostopp innan vi kommer fram till vårt bekväma hotell i Aberdeen. Här serveras vi en god middag innan vi går till sängs.

Dag 4, fredag: Highland Cattle i Skottlands Hjärta

Efter frukost gör vi en kort tur i Aberdeen och får se lite mer av staden. Därefter följer vi den laxrika floden Dee mot de skotska högländerna. Lite innan lunch kommer vi fram till staden Elgin, som kanske mest är känd som huvudort i den skotska whiskyregionen Speyside. Vi tittar på ruinerna efter Elgins katedral, som kanske var den allra vackraste katedralen i hela landet. Färden fortsätter till staden Inverness, där vi gör en kort rundtur. I staden ligger också ett annat intressant besöksmål – Scottish Kiltmaker Visitor Centre. På vårt besök här får vi veta allt om kiltens historia och användningsområden. Kanske passar vi på att köpa med oss en kilt hem? Vi rör oss sedan vidare mot vårt nästa hotell i staden Aviemore, men innan vi kommer hit stannar vi också till i närheten av Grantown. Här föder man bland annat upp Highland Cattle, som på svenska även kallas för skotsk höglandsboskap, som kännetecknas av lång päls och långa horn. På kvällen ankommer vi till vårt hotell i Aviemore och äter en gemensam middag och blickar tillbaka på en riktigt trevlig dag.

Dag 5, lördag: Whisky, Loch Ness och fårhundsfarm

En spännande dag väntar oss! Vi börjar med att åka till ett trevligt whiskydestilleri, där vi går en rundtur och får lära oss hur de ädla dropparna framställs. Självklart ges det även tillfälle att provsmaka! Vi fortsätter sedan vidare till den mytomspunna sjön Loch Ness. Kanske lyckas vi skymta sjöodjuret Nessie när vi blickar ut över sjön? Innan dagen är över får vi ytterligare en höjdpunkt - fårhundsfarmen Leault Working Sheepdogs! Efter en uppvisning åker vi tillbaka till vårt hotell där en god middag väntar. 

Dag 6, söndag: Underbara Isle of Skye

Vi checkar ut från vårt hotell i Aviemore för att uppleva de kanske allra finaste delarna av Skottland! Efter cirka två och en halv timmes färd passerar vi över bron från fastlandet till magiskt vackra Isle of Skye. Vi upptäcker det bästa ön har att erbjuda i naturväg och kommer så småningom ner till den södra delen av ön, där vi tar färjan från Armadale till Mallaig. Härifrån fortsätter vi till kvällens destination, Fort William, där vi checkar in på Ben Nevis Hotel. Efter en god middag och en dag av upplevelser lockar hotellets sängar.

Dag 7, måndag: Loch Lomond och ekologisk farm

Efter frukost lämnar vi Fort William för Glasgow. På vägen dit korsar vi den majestätiska dalen Glen Coe och de öppna hedarna i Rannoch Moor, innan vi når fram till den vackra sjön Loch Lomond. Här stiger vi ombord på en båt för att åka en kortare tur på sjön för att se det vackra landskapet ännu bättre. Vi stannar även till på en närliggande gård. På seneftermiddagen ankommer vi till Glasgow, där vi spenderar natten på hotell Jurys Inn. Här avnjuter vi en sista gemensam middag med resten av gruppen.

Dag 8, tisdag: Hemresa

Resan närmar sig nu sitt slut och vi beger oss tillsmamans till Edinburghs flygplats. Tack för en trevlig resa!

Hotell

Vänligen observera att dessa hotell kan ändras med kort varsel, även under resans gång. 

Dag 1-3 Edinburgh Grosvenor Hotel, Edinburgh

Adress: Grosvenor Street, Edinburgh, Tel. + 44 131 226 6001

Länk till hotellets hemsida

Dag 3-4 Hilton Garden Inn Aberdeen City Centre, Aberdeen

Adress: 31 St Andrew St, Aberdeen, Tel +44 1224 451 444

Länk till hotellets hemsida

Dag 4-6 Macdonald Strathspey Hotel, Aviemore

Adress: 49 Grampian Road, Aviemore, Tel +44 1631 563241

Länk till hotellets hemsida

Dag 6-7 Ben Nevis Hotel  & Leisure Club, Fort William

Adress: North Road, Fort William, Tel +44 1397 702 331

Länk till hotellets hemsida

Dag 7-8 Leonardo Inn Hotel Glasgow West End

Adress: 80 Jamaica St, Glasgow, Tel +44 1413 144 800

Länk till hotellets hemsida

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Edinburgh t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum på hotell av mellanklass
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 7 middagar (dag 1 - 7)
 • Alla utflykter/arrangemang/inträden enligt dagsprogrammet
  • Rundtur i Edinburgh med Edinburgh Castle
  • Stirling Castle
  • Gårdsbesök i Stirlingområdet
  • St Andrews Cathedral
  • Rundtur i Aberdeen
  • Scottish kiltmaker Visitor Centre
  • Besök på kreatursfarm i Highlands
  • Besök på whiskydestilleri
  • Loch Ness
  • Besök på fårhundsfarm
  • Besök på Isle of Skye
  • Farmbesök vid Loch Lomond
  • Båttur på Loch Lomond


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Enkelrumstillägg 3 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö