Skip to main content

Lantliga Rumänien med LAND ✈ 2020

FLYGRESA - Rumänien - Landresor

Lantliga Rumänien
- Annorlunda men ändå bekant

Följ med på en resa tillbaka till 1940-talet! På den rumänska landsbygden är det inte ovanligt att än idag se folk arbeta med häst och vagn istället för traktorer. Under vår härliga resa kommer vi få se djupa skogar, höga berg, öppna åkrar, pittoreska småbyar och mycket annat!  Välkommen till lantliga Rumänien!
 

LANDs läsarrabatt på denna är 1.500:- per person.
Ange kampanjkod LARUM
när du bokar resan.

Snabba fakta!
 • Perfekt blandning av kända och okända pärlor!
 • Besök på lokala gårdar och skogsbruk!
 • Utflykt på en av världens vackraste vägsträckor!

Dagsprogram

Dag 1. Flyg till Cluj-Napoca

Under morgonen går vårt flyg från Skandinavien till den polska huvudstaden Warszawa. Efter ett kortare flygbyte fortsätter färden vidare till Rumäniens fjärde största stad och Transsylvaniens inofficiella huvudstad – Cluj-Napoca. Här möts vi upp av vår Scandoramaguide som visar oss till vår väntande buss. Efter en kortare färd når vi vårt övernattningshotell, Hotel Belvedere. Vi checkar in och beger oss sedan ut på upptäcktsfärd i den vackra staden. På kvällen väntar en god middag på vårt hotell.

Dag 2. Lyckliga kyrkogården

Vi lämnar staden Cluj-Napoca och färdas norrut mot byn Săpânţa, som är känd för sin väldigt speciella kyrkogård – den lyckliga kyrkogården. På de fint utsmyckade blå gravstenarna finns det berättelser som involverar involverar allt ifrån kärlek till kommunistiska partimedlemmar. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Viseu de Sus, där vi checkar in på fyrstjärniga hotell Gabriela, som blir vårt hem de kommande tre nätterna.

Dag 3. Ångtåg genom Vaserdalen

Idag byter vi ut bussen mot ånglok! Den smalspåriga järnvägen leder oss in i Vaserdalen, vars vackra landskap och byar enbart kan nås med tåg. Vi förundras över bergsklädda kanjoner, bäckar, hus och tunnlar i en otroligt blandad natur. Tåget gör även uppehåll för lunch, som är inkluderad i resans pris. På eftermiddagen är vi tillbaka i Viseu de Sus och får tid på egen hand innan vi samlas för en gemensam middag.

Dag 4. Rumänskt jordbruk

Efter en god frukost på hotellet ska vi utforska det rumänska jordbruket! Vi börjar med ett besök på en mindre gård där vi får veta mer om vardagslivet som bonde i Rumänien. Här bjuds vi också på en god lunch innan vi fortsätter till ett medelstort jordbruk, där vi får veta hur kommersiell odling går till i landet.

Dag 5. Sighişoara och Sibiu

Under morgonen går färden vidare söderut, in i den historiska regionen Transsylvanien. Vårt första stopp under dagen är den befästa staden Sighişoara, vars mest kända invånare genom tiderna hette Vlad III Dracul, eller Dracula som han brukar kallas i folkmun. Vi ser födelsehuset och går en kortare promenad i staden. Kom ihåg krucifix och vitlök! Vi fortsätter sedan till Sibiu, som enligt många är en av Transsylvaniens vackraste städer. Här checkar vi in på hotell Ibis. Efter att vi lämnat bagaget på våra rum tar vi sikte mot Sibius charmiga centrala delar. Staden med sina färgstarka gavelhus har fått flera utmärkelser. Bland annat är den Unescoskyddad och har även varit Europas kulturhuvudstad. Under vår stadspromenad får vi se många intressanta sevärdheter som Bukenthalpalatset, alla stadens vackra torn och de magnifika katedralerna.

Dag 6. Transfăgărășan

I dag väntar ett ordentligt äventyr oss. Vi åker längs Transfăgărășan, en väg som är utsedd till en av världens vackraste vägsträckor. Magiska vyer passerar oss på vår resa i detta sagolika landskap och vi får nästan nypa oss i armen för att förstå att det vi ser är på riktigt. Glöm inte kameran! Vi sätter sikte på Baleasjön, belägen uppe i bergen med en spektakulär utsikt. I närheten gör vi även ett besök på en forellodling där en god middag väntar oss.

Dag 7. Rumänskt vin och lantliv

Vi börjar dagen med att ta sikte mot byn Ciumbrud. Här gör vi ett besök på en lokal vingård och får lära oss om den rumänska vintillverkningen. Självklart bjuds vi även på provning samtidigt som vi intar en välsmakande lunch. Vi stannar också till vid den Unescoprydda försvarskyrkan i Calnic, som troligtvis byggts under 1200-talet. Dagen avslutas med ett besök i den lilla byn Sibiel, där vi bjuds på en god avskedsmiddag på en liten gård. 

Dag 8. Mot Skandinavien!

Efter en frukost checkar vi ut från hotellet och färdas mot Cluj-Napoca och dess flygplats. Här tar vi farväl av våra medresenärer. Tack för en trevlig resa!

Information

I priset ingår

 • Flygresa till Cluj-Napoca t/r
 • Flygskatter och avgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar
 • 6 middagar
 • 3 luncher
 • Möten med lokala lantbrukare
 • Alla utflykter och inträden enligt resans dagsprogram


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Rumänska Lei (RON)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö