Skip to main content

Lago Maggiore

BUSSRESA - Italien - Rundresa 9 dagar

 

Lago Maggiore
- Inbjudande & romantiskt

Lago Maggiore ligger vid foten av Alperna i de båda italienska regionerna Piemonte och Lombardiet. Runt sjön är omgivningarna förtjusande, naturen orörd och bedårande vacker. Upptäck Stresa, de Borromeiska öarna och storstaden Milano. En härlig bussresa!

 

19 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Vi bor i charmiga Arona - ett stenkast från sjön.
  • Halvpension hela resan.
  • Underbara utflykter!

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi åker söderut

Malmö - Bad Salzschlirf: Vår resa börjar i Malmö och här möter guiden och bussen upp. Via Öresundsbron tar vi oss snabbt genom Danmark till den väntande färjan i Rödby. Väl i land i Tyskland är det dags för lunch innan vi fortsätter söderut. Senare på kvällen når vi kurorten Bad Salzschlirf i Hessen strax nordväst om Fulda och bekväma Hotel Aqualux som välkomnar oss med en god middag, ca 76 mil.

Dag 2, söndag: Mot det italienska sjölandskapet

Bad Salzschlirf - Arona: Efter frukost fortsätter vi söderöver. Färden går genom skiftande sydtyska landskap och under eftermiddagen åker vi genom natursköna Schweiz. Efter att ha passerat gränsen till Italien når vi framåt kvällen den trivsamma lilla staden Arona vid Lago Maggiore, ca 73 mil. Här installerar vi oss på centralt belägna Hotel Atlantic som dukar fram kvällens middag. Nu kan äventyren börja på riktigt!

Dag 3-7, måndag - fredag: Lago Maggiore

Lago Maggiore: Fem händelserika och njutbara dagar väntar i det vackra landskapet kring Lago Maggiore. Från vårt hotell är det bara ett stenkast ner till den turkosskimrande sjön och strandpromenaden. Arona var en gång i tiden en viktig handelsstation mellan Milano och Schweiz och lockar med ett historiskt intressant och pittoreskt centrum. Lago Maggiore har en inbjudande och romantisk atmosfär. På sluttningarna kring sjön frodas en sydländsk växtlighet som sträcker sig upp mot skogsklädda berg och snötäckta alptoppar. Följ med och upptäck detta fängslande hörn av Italien på våra trevliga utflykter! Om du för en dag vill byta sjöbrisen mot stadsluft rekommenderas vår heldagstur till Milano, en av Italiens mest spännande städer. Ett besök vid närbelägna Lago d’Orta och borgen Rocca d’Angera står också till buds. Härliga dagar väntar!

Dag 8, lördag: Genom Schweiz

Arona - Bad Salzschlirf: Det har blivit dags att ta farväl av vårt italienska semesterparadis för den här gången. Efter frukost styr vi kosan norrut, gör uppehåll för lunch och tar regelbundna pauser under färden. Framåt kvällskvisten återser vi Bad Salzschlirf, ca 73 mil, och Hotel Aqualux som bjuder på middag innan det är dags att gå till sängs.

Dag 9, söndag: Åter mot Sverige

Bad Salzschlirf - Malmö: Efter en stärkande frukost tar bussen oss norröver mot Hannover och Hamburg. Vi lämnar Tyskland med färjan i Puttgarden som tar oss till Rödby i Danmark. Under eftermiddagen rullar vi genom öppna danska landskap och når via Öresundsbron åter Malmö vid 20-tiden, ca 76 mil. Arrivederci!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 695:-
(ordinarie pris 1 885:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Stresa & de Borromeiska öarna

Vi tar bussen till den välmående lilla staden Stresa utanför vilken de Borromeiska öarna reser sig ur Lago Maggiores spegelblanka vatten. Vi går ombord på en båt med kurs på Isola Bella och ganska snart förstår vi varför ön gör skäl för sitt namn med sin vackra välordnade trädgård och eleganta barockpalats. Nästa strandhugg gör vi på Isola Pescatori som är av en helt annan karaktär. Här lever känslan av rustik gammal fiskeby kvar och kontrasten mellan öarna är påtaglig. Under dagen hinner vi också med att utforska Stresa.
Pris ca 445:-

Rocca d’Angera

På sjöns östra sida ligger borgen Rocca d’Angera majestätiskt på en klippa, en plats noga utvald med utsikt över de viktiga handelsvägarna. Borgen har kopplingar till familjerna Visconti och Borromeo. Njut av de vackra freskerna, strosa i den medeltida trädgården och missa inte leksaksmuseet, grundat av en av de borromeiska prinsessorna. En härligt avkopplande utflykt väntar!
Pris ca 265:-

Upptäck Milano

Italiens näst största stad, och kanske viktigaste handelsstad, bjuder på välrenommerad shopping och intressant arkitektur. Förutom den storslagna domen och det nyklassicistiska operahuset La Scala ståtar Milano med en av Italiens mest omtalade shoppinggallerior, uppkallad efter kung Vittorio Emanuele II. Efter den inledande rundturen får vi tid att botanisera längs shoppinggatan Via della Spiga, där många kända modehus finns representerade, eller sätta oss på en trattoria och njuta av folklivet över ett glas vin.
Pris ca 355:-

Vin- & ostprovning i Ossoladalen

I dag beger vi oss norrut genom högt belägna bergstrakter till Ossoladalen. Här hälsar vi på hos ett litet familjemejeri och får reda på hur mjölken blir till ost. Vi får se de olika tillverkningsstegen på nära håll och smaka de färdiga produkterna. På de solstänkta sluttningarna som omger oss trivs såväl fikonträd som vinrankor och vi får även inblick i den lokala vinproduktionen. Förutom trevliga upplevelser och fantastiska naturscenerier får vi kanske med oss något gott hem?
Pris ca 465:-

Lago d’Orta

Av norra Italiens alla sjöar är kanske den minst kända, Lago d’Orta, också den vackraste. Sjöns huvudort Orta San Giulio är en bilfri idyll där du också kan ta en promenad upp till det heliga berget Sacro Monte med sina 20 kapell. Hela platsen finns upptagen på Unescos världsarvslista. Isola San Giulio, döpt efter den helige Julius, är lika liten som bedårande fager och stillheten över sjön är i det närmaste magisk. När båten sedan tar oss vidare över sjön är det bara att luta sig tillbaka och njuta av de vackra vyerna.
Pris ca 355:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

19 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

De italienska sjöarna är riktiga pärlor. Bästa ost- och vinprovning i Oira.

av

★ ★ ★ ★ ★

En sagolik plats på jorden. Att vi sedan hade en fantastisk guide (Ivo), gjorde resan till ett oförglömligt minne. Han måste vara "top of the team".

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig resa med Ivo. Fina utflykter till öarna i sjön och ett härligt gäng i personalen på Hotellet i Arona.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi provade att åka buss för första gången för tre år sedan så blev så väldigt förtjusta i det. Vår resa till La Maggiore var jätte bra med en fantastisk natur och trevliga utfärder. Där finns härliga restauranger, marknad, och en vacker hamn.👍👍👍

av

★ ★ ★ ★

Jättebra guide och chafför. För det mesta god mat. Skönt att bo 5 nätter på samma hotell vid vackra Lago Maggiore. Detta var första resan med scandorama i år. Alltid lika trevligt.

av

★ ★ ★ ★ ★

God mat, trevlig guide och härlig miljö.

av

★ ★ ★ ★

Fantastisk fin tur til en innsjø jeg kjente lite til fra før, spennende utflukter og selvfølgelig god mat som alltid i Italia. Eneste minuset var et veldig lite enkeltrom. Vi var hele 8 norske på denne turen. Synd at Scandorama ikke henter i Norge nå

av

★ ★ ★ ★

En del strul vid ansluningsresans slut i Malmö. Vi, 6 personer, fick gå ett par km med våra väskor för att komma till hotellet. Under själva resan var informationen lite brist- fyllig emellanåt.

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättebra guide och chafför. För det mesta god mat. Skönt att bo 5 nätter på samma hotell vid vackra Lago Maggiore. Detta var första resan med scandorama i år. Alltid lika trevligt.

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbart att komma tillbaka till Arona 🌦 vi hade alla väder tiden vi var i Arona 💕 och njöt varje minut av allt...miljö mat väder ☀️😊

av

★ ★ ★ ★ ★

Toppenresa samt även Harz/klosterhotel som vi nu åkt två gånger....Grattis till er för nämnda resor

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★

En annorlunda resa med varierande innehåll. Allt från nya kultur- och naturupplevelser och avkoppling till gott vin och god mat.

av

★ ★ ★ ★ ★

Härligt avkopplande med flera nätter på samma hotell. Underbara naturupplevelser.

av

★ ★ ★ ★ ★

Så härligt underbart - vi åker tillbaka igen i maj 2019 ☀️ 🌦

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbara vyer, mycket god mat och fantastiska utflykter.

av

★ ★ ★ ★ ★

Utflykterna var fantastiska , bra hotell o hela resan var välplanerad , trevlig reseledare. En resa att rekommendera.

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket angenäm resa med trevlig duktig guide liksom chaufför. Det ordnades flera picknickar som tillsammans med vacker natur och glada medresenärer gav förhöjd upplevelse av resan.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 495:-

Tillägg för rum mot sjön 800:- per person (gäller ej enkelrum)

Avresa 9/5, 23/5 och 4/7 bor vi på Parkhotel i Stadtallendorf dag 8-9.
Avresa 12/9 bor vi på Hotel Bachmühle i Fulda dag 1-2 och på Hotel Badehof i Bad Salzschlirf dag 8-9.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Atlantic, Arona
Hotel Atlantic, Arona
Välskött retrohotell med vänlig och uppskattad personal, beläget alldeles i närheten av den vackra sjön. Hotellet: Personligt och trevligt hotell i tydlig 70-/80-talsstil med hjälpsam personal. Här fi...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Aqualux, Bad Salzschlirf
Hotel Aqualux, Bad Salzschlirf
Bekvämt wellnesshotell beläget i gröna och avkopplande omgivningar. Hotellet: Hotellet är uppdelat mellan flera sammanlänkade byggnader. Här finns restaurang, cafébar med öppen spis, lobby och sommart...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Aqualux, Bad Salzschlirf
Hotel Aqualux, Bad Salzschlirf
Bekvämt wellnesshotell beläget i gröna och avkopplande omgivningar. Hotellet: Hotellet är uppdelat mellan flera sammanlänkade byggnader. Här finns restaurang, cafébar med öppen spis, lobby och sommart...
Sista minuten
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö