Skip to main content

Kryssning till Riga

Riga – Baltikums metropol!

Följ med till Baltikums största stad, Riga! En blomstrande stad, också inom kulturen! Mycket intressant historia, ofta med svenska förtecken. Maten är inspirerad av ryska mattraditioner, nöjeslivet är rikt, priserna är låga och de mysiga caféerna och barerna många. Lettlands Riga är ett paradis för nyfikna flanörer!

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Till den svenska huvudstaden

Under dagen åker vi norrut genom Sverige i riktning mot Stockholm. Vi har flera bussar som börjar på olika platser i södra Sverige. Ombord på bussen möts vi av vår Scandoramaguide och tidig eftermiddag når vi Stockholm. Här går vi ombord på Tallinkfärjan som blir vårt hem de nästkommande två nätterna, när vi åker till respektive från den lettiska huvudstaden Riga. Ombord har vi möjlighet att äta och dricka gott. Kanske lockar även en tur på dansgolvet eller shopping i butiken? 

Dag 2, måndag: Baltikums pärla

Riga: Vi njuter av en god frukost ombord på fartyget innan vi går i land i den lettiska huvudstaden Riga.  Här råder en härlig atmosfär med ny arkitektur som blandas med det medeltida. Vandra i Gustav II Adolfs fotspår genom Svenskporten och beundra Baltikums största katedral. Flanören får sitt lystmäte i mysiga Gamla stan och även den magnifika parken Bastejkalns är ett sant nöje att strosa runt i. Shoppingmöjligheterna är många och mycket prisvärda. Marknadsplatsen mitt i staden är gigantisk. Du är välkommen att följa med på den högintressanta stadsrundturen då vi ser de flesta av stadens sevärdheter och tar del av dess spännande historia med mycket svenskanknytning. På eftermiddagen åker vi tillbaka till hamnen och stiger åter ombord färjan till Stockholm.

Dag 3, Tisdag: Rika på upplevelser i Riga

Landstigning Stockholm – Malmö: Medan vi kryssar in genom den stockholmska skärgården kan vi njuta av en god frukost i fartygets restaurang. Under förmiddagen lägger vi till vid kajen och går ut till vår väntande buss som tar oss till våra respektive hemorter. Tack för en trevlig resa!

 

Utflykter

Riga – metropolen i Baltikum

Vi upptäcker Lettlands huvudstad delvis till fots. Den forna svenska stormaktstidens största stad. Rigas karaktär är en härlig blandning av många kulturer kring Östersjön. En skön mix av gammalt och nytt. Vi besöker Svenskporten i Gustav II Adolfs fotspår, tittar till Baltikums största katedral och Pulvertornet.
Pris ca 150:-

 

 

Passagerarregistrering (OBLIGATORISK!)

I priset ingår

  • Resa i Scandoramas komfortbuss
  • 2 övernattningar i dubbelhytt
  • 2 frukostar
  • Scandoramaguide

Tillägg

Enkelrumstillägg 200:-

Det finns också möjlighet att förbeställa den uppskattade middagsbuffén med dryck, som serveras ombord på färjan. Pris 399:- per person och väg. 

Sista minuten
8/8Baltikum Runtfrån 6 295:-
8/8Bad Gasteinfrån 6 995:-
8/8Alsace, Bourgogne & Champagnefrån 7 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö