Skip to main content

Kryssning på Rhen, Mosel & Saar

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 8 dagar

Kryssning på Rhen, Mosel & Saar

En underbar flodkryssning längs tre floder, från Andernach vid Rhen via Koblenz där vi möter Mosel till vindlande Saar! Däremellan hinner vi med både Rüdesheim, Mainz, Cochem och Trier. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »


   
Höjdpunkter!
  • Rhen och Mosel
  • Saarschleife
  • Trier
  • Vin, korsvirkeshus, borgar och slott
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - ombordstigning i Andernach
Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch och eftermiddagskaffe längs vägen innan vi senare på kvällen är framme i Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. Vi äter en första gemensam middag ombord innan vi kryper till kojs. Vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 2: Andernach - Rüdesheim
Tidigt på morgonen lämnar vi Andernach. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim där vi lägger till för natten.

Niederwald & vackra Rüdesheim
Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim. 
Pris 195:-

Dag 3: Rüdesheim - Koblenz
I gryningen seglar vi mot Mainz, huvudorten i delstaten Rheinland-Pfalz. Vi som önskar får möjlighet att följa med på en promenad under förmiddagen. Medan vi äter lunch ombord vänder kaptenen fartyget och vi seglar återigen den vackra sträckan mot Koblenz där vi lägger till för natten.

Historiska Mainz
Huvudstaden i förbundslandet Rheinland-Pfalz är en av Tysklands äldsta städer. Bland stadens sevärdheter utmärker sig kurfurstepalatset och domkyrkan. Det var också här som Johann Gutenberg utvecklade en metod att trycka böcker. I Gamla stan trängs charmiga korsvirkeshus och vi får höra om romartiden när staden kallades Mogontiacum, det judiska arvet och samhörigheten med Frankrike. 
Pris 195:-

Dag 4: Koblenz - Cochem
Vi vaknar i Koblenz vid Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Förmiddagen spenderar vi i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Efter lunch följer vi den slingrande floden Mosel till dagens mål som är Cochem, dit vi anländer under kvällen. Vi ligger still i Cochem över natten. 

Intressanta Koblenz
I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. 
Pris 195:-

Dag 5: Cochem - Bernkastel
Vi spenderar förmiddagen i Cochem och sedan njuter vi av vackra vyer under eftermiddagsseglatsen på Mosel då vi bland annat passerar den berömda Moselschleife, flodböjen, vid Bremm. På kvällen når vi Bernkastel och lägger till för natten. 

Idylliska Cochem & Moselvin
Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris 295:-

Dag 6: Bernkastel - Trier
På morgonen seglar vi från Bernkastel mot Trier som vi når vid lunchtid. Under eftermiddagen har vi möjlighet att upptäcka den spännande staden. Vi ligger still i Trier över natten. 

Trier vid Mosel
Följ med och upptäck Tysklands äldsta stad, belägen i Moseldalen nära gränsen till Luxemburg. Kopplingen till romarriket är stark och en gång i tiden omnämndes den som det andra Rom. Här finns lämningar av historiska monument som bland annat romerska bad, en amfiteater, stadsportar och broar. Det är inte konstigt att så många byggnader är upptagna på Unescos världsarvslista. Följ med och imponeras av denna historiska pärla i Moseldalen!
Pris 225:- 

Dag 7: Trier - landstigning i Saarburg
Under natten lämnat vi Trier och vår kapten styr in på idylliska Saar som slingrar sig genom ett kuperat och skogsbeklätt landskap. Dagens höjdpunkt är förmiddagens seglats vid den berömda Saarschleife, flodböjen, vid Mettlach. Här svänger floden 180 grader. Efter en sista lunch ombord är dags för oss att vinka adjö till MS Rigoletto och gå i land i Saarburg. Vi tar plats i bussen och färdas norrut förbi Köln till Remscheid där vårt hotell serverar middag. 

Dag 8: Remscheid - Malmö
Efter en god tysk hotellfrukost påbörjar vi hemresan. Vi åker via Hamburg och Lübeck till Puttgarden där vi tar färjan över till Rödby. Vi har snart lagt de sista danska milen bakom oss och bron nalkas. Vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/8BussMS RigolettoMer än 814 495:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 6 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 495:-
Tillägg för hytt på övre däck 1 800:- per person

Utflyktspaket 995:- (ordinarie pris 1 105:-)
Niederwald & vackra Rüdesheim 195:-
Historiska Mainz 195:- 
Intressanta Koblenz 195:-
Idylliska Cochem & Moselvin 295:-
Trier vid Mosel 225:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 60 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 7

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 7 - 8

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö