Skip to main content

Kryssning Rhen, Main & Donau

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning & Rundresa 9 dagar

Kryssning Rhen, Main & Donau
- En smakfull trio - Nyhet!

En härlig flodkryssning längs inte mindre än tre av Tysklands vackraste och mäktigaste floder! Vi inleder i Köln vid Rhen och avslutar i Passau vid Donau. Däremellan hinner vi med både Main och Main-Donaukanalen. Det vankas härliga naturupplevelser, charmanta byar och imponerande städer. En skön kryssning i behagligt tempo!
 

Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
  • Modern båt med bra service & god mat, helpension på båten där vi bor 7 nätter.
  • Upplev Rüdesheim, Wertheim, Würzburg, Bamberg, Nürnberg, Kelheim och Regensburg.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Ombordstigning i Köln

Malmö - ombordstigning i Köln - Rüdesheim: Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och på kvällen är vi framme i Köln där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 78 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och vi äter en första gemensam middag ombord. Under natten kastar vi loss och påbörjar vår kryssning söderut längs med Rhen.

Dag 2, söndag: Sägenomspunna Lorelei

Rüdesheim - Wertheim: Under förmiddagen seglar vi fram på romantiska Rhen som sägs vara Europas vackraste flod. I dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Efter lunch ombord når vi vackra Rüdesheim. Nu kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Vi hinner också ta en promenad i vackra Rüdesheim. Därefter kanske ett besök på Drosselgasse lockar, prova ett glas lokalproducerat vin eller en Rüdesheimer Kaffee. I samband med middagen kastar vi loss och under natten seglar vi in på Rhens viktigaste biflod - Main.

Dag 3, måndag: Via Wertheim

Wertheim - Würzburg: Vi spenderar dagen ombord, seglandes på Main till Wertheim som vi når sen eftermiddag. Här rinner floden Tauber ut i Main och ruinerna efter slottet Wertheim tronar ovan staden. Strosa i de charmiga gränderna och insup atmosfären. Under natten selgar vi vidare österut.

Dag 4, tisdag: Pampiga Würzburg

Würzburg - Bamberg: Framåt lunch ankommer vi till barockstaden Würzburg i norra Bayern. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte njuta av ett glas på en trevlig servering? Men först rekommenderar vi vår rundtur i staden! Under kvällen kastar vi loss med Bamberg som mål.

Dag 5, onsdag: Via Bamberg & Main-Donaukanalen

Bamberg - Nürnberg: Först under eftermiddagen kommer vi till barockstaden Bamberg som ståtar med imponerande arkitektur. Staden är berömd för sin Rauchbier, ett rökigt öl. Kanske vill du slå dig ner på en servering och prova stadens dryckeskändis? På kvällen inleder vi seglatsen på Main-Donaukanalen, även känd som Europakanalen. Denna 170 km långa kanal stod färdig 1992 och gör det möjligt att segla hela vägen från Nordsjön till Svarta havet. Under natten passerar vi flera slussar genom kanalen. 

Dag 6, torsdag: Upptäck Nürnberg

Nürnberg - Kelheim: På morgonen lägger vi till en kort stund i Nürnberg och vi som önskar följer med på upptäcktsfärd! Nürnberg är en populär kulturstad med förtrollande och historisk atmosfär. Staden har under lång tid varit ett handelscentrum, tacksamt beläget vid de stora handelsvägarna och omtalad för sin leksakstillverkning och sina välsmakande korvar. Vi går ombord på skeppet igen i Roth och sätter kurs mot slussen vid Kelheim som så småningom leder oss in på Donau. Vi ligger still vid slussen under natten.

Dag 7, fredag: Kelheim & Regensburg

Kelheim - Regensburg: Vi spenderar förmiddagen i Kelheim som bjuder på en trevlig stadskärna och intressant historia. Vid lunchtid kryssar vi vidare mot Regensburg som vi når under seneftermiddagen. Följ med och upptäck en stad med romerska anor! Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag och vi seglar mot Passau under natten.

Dag 8, lördag: Farväl till flodlivet

Landstigning i Passau - Halle: I samband med frukosten avnjuter vi den avslutande seglatsen till Passau som vi når under förmiddagen. Det har nu blivit dags att lämna båten och gå i land. Vår buss tar oss norrut och riktar kompassen mot Halle där Tryp by Wyndham Hotel dukar för middag, ca 47 mil.

Dag 9, söndag: Med längtan åter

Halle - Malmö: Vi fortsätter genom norra Tyskland och tar färjan i Rostock över till Gedser i Danmark. Via Öresundsbron återser vi Malmö och Öresundsterminalen ca kl 20.00 efter en upplevelserik rundresa, ca 56 mil.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 960:-
(ordinarie pris 1 065:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Niederwald & vackra Rüdeshem

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim under en promenad. 
Pris ca 225:-

Pampiga Würzburg  

Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris ca 225:-

Barockstaden Bamberg

I nordöstra Bayern ligger den vackra barockstaden Bamberg, kulturminnesskyddad av Unesco sedan 1993. Vi tittar på biskopsfurstarnas residens och den imponerande Bamberger Dom. Vi gör också en liten promenad ned till det egendomliga Altes Rathaus som ligger på en ö i floden Regnitz.
Pris ca 195:-

Upptäck Nürnberg

Nürnberg är den näst största staden i Bayern, efter München. Vår guide tar oss med och visar den unika blandningen av historiskt och modernt som staden har att erbjuda. Vi ser bland annat slottet, rådhuset och Gamla stan.
Pris ca 225:-

Charmiga Regensburg

Regensburg är en av Tysklands äldsta städer och världsarvslistad av Unesco. De vackra gågatorna i Gamla stan inbjuder till strövtåg. Vi ger oss ut på en promenad och lär känna en stad med romerska anor. 
Pris ca 195:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 1 övernattning i dubbelrum
  • 7 övernattningar i dubbelhytt
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 6 luncher (dag 2 - 7)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 995:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 500:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1000:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 70 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
6/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 15 295:-
13/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 14 495:-
13/11Andalusien 22 dagar från Kastrupfrån 14 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö