Skip to main content

Seinekryssning

BUSSRESA - Frankrike - Flodkryssning, Rundresa - 8 dagar

Seinekryssning

En ljuvlig fransk kryssningsresa på Seine! Följ med på en vacker och avkopplande seglats när vi seglar både nedför och uppför Seine vilket ger gott om tid för upplevelser längs vägen men givetvis ska vi även njuta av livet ombord. Vi gör spännande nedslag längs floden och njuter av historiskt och kulturellt mycket intressanta städer. Normandiska pärlor som Rouen och Honfleur står på agendan. Missa inte heller möjligheten att följa med till invasionskusten. Dessutom hinner vi njuta av Frankrikes världsstad Paris och champagnens Épernay. Njutningsfullt och avkopplande. På trivsamma MS Botticelli ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Botticelli är ett trevligt och bekvämt flodkryssningsfartyg med avspänd atmosfär och familjär stämning. I restaurangen med stora panoramafönster serveras frukost, lunch och middag med fransk touch. Den trivsamma barloungen är samlingsplatsen för umgänge och trevliga pratstunder över en kopp kaffe under seglatserna eller en cocktail om kvällarna. Soldäck inbjuder till avkoppling i en solstol medan det vackra landskapet passerar revy.

Höjdpunkter!
  • Avkoppling och upplevelser
  • Claude Monets trädgård
  • Honfleur
  • Invasionskusten med Omaha Beach
  • Rouen
  • Paris 
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - Wuppertal
På morgonen lämnar vi Malmö bakom oss och reser genom Danmark via färjan Rödby-Puttgarden till Tyskland. På kvällen når vi fram till Wuppertal där middag och sköna sängar väntar på vårt övernattningshotell.

Dag 2: Wuppertal - ombordstigning i Paris
Efter frukost sätter vi kurs mot Belgien och så småningom Frankrike. Under eftermiddagen når vi Paris och går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Botticelli. Vi inleder med en välkomstdrink och när vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi en första gemensam middag ombord. Senare på kvällen seglar vi från Paris. 

Dag 3: Rouen
Vi avnjuter en god frukost samtidigt som vi kryssar nedför Seine och passerar bland annat slottet Roche Guyon. Vid Les Andelys lägger vi till och får möjlighet att följa med på en eftermiddagsutflykt till Giverny och den impressionistiske målaren Claude Monets trädgård med sina berömda näckrosor. Man kan också välja att stanna ombord då fartyget seglar vidare mot Rouen under eftermiddagen. På natten seglar vi mot Honfleur. 

Claude Monets trädgård
Utmed floden Seine, på gränsen till Normandie, ligger den lilla byn Giverny där en av de mest kända impressionistmålarna, Claude Monet, fann sitt drömhus. Ett rosa fullständigt fantastiskt hus med vacker trädgård. I doften av kryddor, lavendel och rosor vandrar vi runt i denna underbara oas och njuter av blomster­prakten och näckrosdammarna. Upplev de enastående färgerna i Monets bostad och trädgård. Följ med till lummiga Giverny!
Pris 365:-

Dag 4: Honfleur
Vi äter frukost på båten och sedan finns det möjlighet att följa med på en intressant utflykt till invasionskusten. Vi är åter i Honfleur på eftermiddagen (observera att dagens lunch utgår om man följer med till invasionskusten). I impressionistpärlan Honfleur finns Frankrikes största träkyrka och en underbar liten hamn med utsökta små uteserveringar. Kanske lockar en promenad? Under natten seglar vi åter mot Rouen. 

Omaha Beach & Arromanches
Genom det böljande normandiska landskapet når vi Omaha Beach där den berömda amerikanska kyrkogården med sina drygt 9 000 vita kors gör ett starkt intryck på oss. Här på stränderna inleddes Europas befrielse från Hitlers våldsvälde. Vi styr sedan till Arromanches vid kuststräckan kallad Gold Beach där vi fortsätter vår studie av Operation Overlord. Arromanches är förknippat med de enorma konstgjorda hamnar, så kallade "Mulberries", som var en förutsättning för att invasionen skulle lyckas. Ute i havslinjen syns fortfarande ett antal vågbrytande pontoner som överlevt 75 års vinterstormar, trots att hamnen endast byggdes för att användas under ett fåtal månader.
Pris 395:- 

Dag 5: Rouen
Efter en härlig frukost ombord lägger vi till i Rouen och sedan kan vi följa med på en mycket intressant rundtur. Vi beundrar Claude Monets favoritkatedral samt fascineras av berättelserna om Frankrikes nationalhelgon, Jeanne d'Arc. Det blir också tid för egna strövtåg i Normandies huvudstad. På kvällen vankas det galamiddag ombord och vi lättar ankar och tar oss under natten mot Paris.

Normandiska Rouen
Följ med på en spännande tur och se Claude Monets favoritkatedral, Notre-Dame, som han målade av 30-talet gånger. Vi besöker bland annat de historiska kvarteren och den gamla marknadsplatsen där nationalhelgonet Jeanne d'Arc brändes på bål av engelsmännen.
Pris ca 195:-

Dag 6: Paris
I sakta mak flyter vi vidare på den rofyllda floden och njuter av det vackra landskapet. Under eftermiddagen seglar vi åter in i Paris och ser bland annat Eiffeltornet, Grand Palais och Notre-Dame. Vi lägger till kaj och kan sedan följa med på en klassisk rundtur i den underbara storstaden. Efter kvällens middag ombord tar kaptenen med oss på en tur på Seine så vi riktigt får njuta av upplysta Paris! 

Stadsrundtur i Paris
Vi tar oss en titt på alla de berömda platserna i Paris! Vad sägs om Bastiljen, Invalid­domen, Trocadero och Place de la Concorde? Under vår rundtur kommer vi till klassiska platser som den vackra Operan, Champs Élysées och Hôtel de Ville.
Pris 245:-

Dag 7: Landstigning i Paris - Bochum
Vi vaknar upp på båten i Paris och intar sista fartygsfrukosten innan vi går i land. Nu går färden mot champagnens huvudstad Épernay med den glamorösa Avenue de Champagne där Dom Pérignon står staty. Strosa runt och passa på att slinka in på en servering och njut av ett glas av de gudomliga bubblorna. På kvällen når vi Bochum i Tyskland där vårt övernattningshotell dukar för middag.

Dag 8: Bochum - Malmö
Efter frukost tar vi plats i bussen för den sista sträckan hem till Sverige. Färden går genom Tyskland mot färjeläget i Puttgarden och vidare hem via Danmark. Vi ankommer Malmö ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
22/7BussMS BotticelliMer än 814 695:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelrum, 5 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 4 luncher, 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 9 995:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 500:- per person

Utflyktspaket 1 080:- (ordinarie pris 1 200:-)
Claude Monets trädgård 365:- 
Omaha Beach & Arromanches 395:-
Normandiska Rouen 195:- 
Stadsrundtur i Paris 245:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 50 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 7

MS Botticelli
MS Botticelli
Trevligt och bekvämt flodkryssningsfartyg med avspänd atmosfär och familjär stämning. Ombord går färgskalan i diskreta kräm- och mullvadstoner med inslag av harmoniskt grönt och detaljer i guld. Farty...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Vienna House Easy Hotel, Wuppertal
Vienna House Easy Hotel, Wuppertal
Bekvämt och bra fyrstjärnigt hotell med trendig inredningsstil och centralt läge i Wuppertal. Hotellet: Modernt och fräscht hotell med renoverade allmänna utrymmen med trevligt inredd frukostrestauran...

Övernattning Dag 7 - 8

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö