Skip to main content

Kryssning på Rhen & Main

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Kryssning på Rhen & Main

En härlig flodkryssning längs två floder, från Andernach vid Rhen till Würzburg vid Main! Däremellan hinner vi med både Koblenz, Mainz och storstaden Frankfurt. Det vankas härliga naturupplevelser och mysiga gränder i charmanta byar. På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

   
Höjdpunkter!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Köln, Koblenz, Mainz, Frankfurt, Miltenberg, Wertheim och Würzburg
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Hannover
På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen och åker genom Danmark till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Framåt kvällen når vi Hannover och vårt hotell som dukar för middag.

Dag 2: Hannover - ombordstigning i Andernach
I dag åker vi mot Köln för ett besök där vi bland annat beundrar den vackra Kölnerdomen, en av Europas största katedraler. Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan. Vi fortsätter sedan till Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. När vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 3: Andernach - Rüdesheim
Tidigt på morgonen lämnar vi Andernach och påbörjar vår kryssning. Redan vid frukosttid når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Förmiddagen spenderar vi i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Under eftermiddagen kryssar vi vidare längs Romantiska Rhen som sägs vara Europas vackraste flod och vi kan se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen från Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Framåt kvällen når vi vackra Rüdesheim där vi lägger till för natten.

Intressanta Koblenz
I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. 
Pris 195:-

Dag 4: Rüdesheim - Frankfurt
Tidigt på morgonen seglar vi mot Mainz, huvudorten i delstaten Rheinland-Pfalz. Vi som önskar får möjlighet att följa med på en promenad innan vi vid lunch påbörjar vår seglats uppför Main, Rhens viktigaste biflod. Av den totalt ungefär 500 km långa floden är ca 400 km seglingsbar och via Main-Donaukanalen är den sammankopplad med mäktiga Donau vilket gör det möjligt att segla hela vägen från Svarta havet till Nordsjön. Framåt kvällen lägger vi till i Frankfurt för natten.

Historiska Mainz
Huvudstaden i förbundslandet Rheinland-Pfalz är en av Tysklands äldsta städer. Bland stadens sevärdheter utmärker sig kurfurstepalatset och domkyrkan. Det var också här som Johann Gutenberg utvecklade en metod att trycka böcker. I Gamla stan trängs charmiga korsvirkeshus och vi får höra om romartiden när staden kallades Mogontiacum, det judiska arvet och samhörigheten med Frankrike. 
Pris 195:-

Dag 5: Frankfurt - Aschaffenburg
Frankfurt am Main är Europas finansiella centrum. En verklig storstad som ståtar med en hypermodern skyline med höga skyskrapor och kontorsbyggnader vilket gett upphov till smeknamnet Mainhattan. Följ med på vår stadsrundtur och upptäck både gammalt och nytt. Eftermiddagen spenderar vi ombord och under seglatsen mot Aschaffenburg lämnar vi delstaten Hessen för att istället komma in i mäktiga Bayern. Vi ligger still i Aschaffenburg över natten. 

Kontrasternas Frankfurt
Nu ska vi upptäcka den mångfacetterade storstaden Frankfurt am Main! Även om andra världskrigets bombräder gick hårt åt Frankfurt har många av stadens sevärdheter noggrant restaurerats och iordningställts. Vackra korsvirkeshus, Saalhof som ursprungligen var en medeltida kejsarborg, klassicistiska Paulskirche och Goethes födelsehus har alla sina lika viktiga som självklara platser i Tysklands historia. Rådhuset Römer, praktfulla Alte Oper, smågatorna i Ebbelwoikvarteren och de bländande skyskraporna bidrar till starka kontraster.
Pris 225:-

Dag 6: Aschaffenburg - Miltenberg
Förmiddagen spenderar vi i Aschaffenburg som enligt sägnen sägs ha skonats från Gustav II Adolf och den svenska arméns hotande brandskattning under 30-åriga kriget tack vare en listig munk. På eftermiddagen styr vi mot Miltenberg, vackert belägen vid Main. Efter middagen kanske en promenad i den gamla staden, en gång belägen på gränsen mellan romarriket och Germanien, lockar. Vi ligger still i Miltenberg över natten. 

Dag 7: Miltenberg - Lohr
Tidigt på morgonen seglar vi vidare på Main i riktning mot Wertheim. Här rinner floden Tauber ut i Main och ruinerna efter slottet Wertheim tronar ovan staden. Strosa i de charmiga gränderna och insup atmosfären. I samband med lunchen ombord lämnar vi Wertheim och fortsätter mot pittoreska Lohr som vi angör under kvällen. Vi ligger still i Lohr över natten. 

Dag 8: Lohr - Würzburg 
Efter lunch ankommer vi till barockstaden Würzburg i norra Bayern. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte njuta av ett glas på en trevlig servering? Vi har hela eftermiddagen på oss att njuta av Würzburg. Vi ligger still i Würzburg över natten.

Pampiga Würzburg  
Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris 225:-

Dag 9: Landstigning i Würzburg - Malmö
Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/5BussMS RigolettoMer än 816 395:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 7 övernattningar i dubbelhytt på på nedre däck, 8 frukostar, 6 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg från 3 695:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 100:- per person

Utflyktspaket 755:- (ordinarie pris 840:-)
Intressanta Koblenz 195:-
Historiska Mainz 195:- 
Kontrasternas Frankfurt 225:-
Pampiga Würzburg 225:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 9

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö