Skip to main content

Kryssning på Rhen, Main & Donau

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Kryssning på Rhen, Main & Donau 

En härlig flodkryssning längs inte mindre än tre av Tysklands vackraste och mäktigaste floder! Vi inleder i Nijmegen vid Rhen och avslutar i Regensburg vid Donau. Däremellan hinner vi med både Köln och Rüdesheim vid Rhen. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. Dessutom bayerska höjdpunkter som Würzburg, Bamberg och Nürnberg. Mellan Bamberg och Kelheim kryssar vi längs den imponerande 171 km långa Main-Donaukanalen med 16 slussar. I maj månad är landskapet grönskande vackert och utgångsläget för en skön kryssningsvecka idealiskt. På populära MS Carmen ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Carmen är ett modernt och välskött flodkryssningsfartyg med god komfort. Ombord finns en elegant inredd loungebar med panoramafönster och en uppskattad restaurang där det serveras frukost, lunch och middag. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »

   
Höjdpunkter!
  • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser
  • Upplev Köln, Rüdesheim, Miltenberg, Würzburg, Bamberg, Main-Donaukanalen och Nürnberg 
  • Helpension under kryssningen

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - ombordstigning i Nijmegen
Vi samlas på Öresundsterminalen i Malmö och tar plats i bussen. Via Öresundsbron rullar vi genom Danmark till färjan i Rödby. Väl över i Tyskland stannar vi för lunch innan vi fortsätter söderut förbi Hamburg och vidare västerut. Så småningom passerar vi gränsen till Nederländerna och når Nijmegen. Här går vi ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Carmen. Efter att vi har installerat oss i våra hytter väntar en första välsmakande middag ombord samtidigt som vi kastar loss och påbörjar vår kryssning i riktning mot Köln. 

Dag 2: Köln
Vi vaknar upp på Rhen och förmiddagens seglats tar oss genom Tysklands mest tätbefolkade område, det gigantiska Ruhrgebiet. Ruhrområdet är ett storstadsområde med industriprägel och har så varit sedan den industriella revolutionen. De många kolgruvorna lade grunden och både Rhen och bifloden Ruhr agerade utmärkta transportleder. Efter lunch kommer vi fram till Köln där vi bland annat beundrar den vackra Kölnerdomen, en av Europas största katedraler. Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan innan det blir tid för egna strövtåg. Under natten seglar vi mot Rüdesheim. 

Dag 3: Rüdesheim
På morgonen och förmiddagen väntar den vackraste delen av Rhen, den mellan Koblenz och Rüdesheim. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim och vi kan följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Vi hinner också ta en promenad i vackra Rüdesheim. Kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Under kvällen fortsätter vi vår kryssning.

Niederwald & vackra Rüdesheim
Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att besöka vackra Rüdesheim. 
Pris 195:-

Dag 4: Miltenberg 
Vi seglar vidare och i höjd med Mainz styr vi in på Rhens viktigaste biflod, Main. Av den totalt ungefär 500 km långa floden är ca 400 km seglingsbar och via Main-Donaukanalen är den sammankopplad med mäktiga Donau vilket gör det möjligt att segla hela vägen från Svarta havet till Nordsjön. Vi passerar Frankfurt am Main och når under eftermiddagen den gamla staden Miltenberg, en gång belägen på gränsen mellan romarriket och Germanien. Under kvällen seglar vi mot Würzburg. 

Vinprovning i Franken
Miltenberg ligger i den nordligaste delen av Bayern som kallas Franken. Området präglas av lokala traditioner, idylliska småstäder och här tillverkas vin av bästa sort! Vi besöker en producent för inblick i tillverkningen och provsmakning. 
Pris 275:- 

Dag 5: Würzburg 
Under förmiddagen ankommer vi till barockstaden Würzburg i norra Bayern. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte njuta av ett glas på en trevlig servering? Vi har hela dagen på oss att njuta av Würzburg då vi först på kvällen seglar mot Bamberg. 

Pampiga Würzburg  
Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris 225:-

Dag 6: Bamberg
Vi spenderar förmiddagen ombord och först framåt eftermiddagen närmar vi oss den vackra barockstaden Bamberg, kulturminnesskyddad av Unesco sedan 1993. Vi tittar på biskopsfurstarnas residens och den imponerande Bamberger Dom. Vi gör också en liten promenad ned till det egendomliga Altes Rathaus som ligger på en ö i floden Regnitz. I Bamberg har man tillverkat öl i flera århundraden och den mest karaktäristiska sorten är Rauchbier, rököl på svenska. Kanske vill vi slå oss ned på någon servering och prova den lokala specialiteten? På kvällen fortsätter vår seglats och vi får uppleva de många slussarna på Main-Donaukanalen. 

Dag 7: Nürnberg
Tidigt på morgonen är vi framme i Nürnberg och vi som vill passar på att utforska staden samtidigt som båten kryssar vidare till Roth där vi går ombord igen för lunch. Under eftermiddagen når vi Kelheim och slussen som tar oss in på mäktiga Donau. På kvällen samlas vi i fartygets restaurang för avskedsmiddag ombord. Under natten seglar vi mot Regensburg. 

Upptäck Nürnberg
Nürnberg är en populär kulturstad med förtrollande och historisk atmosfär. Nürnberg har under lång tid varit ett handelscentrum, tacksamt beläget vid de stora handelsvägarna och omtalad för sin leksakstillverkning och sina välsmakande korvar. Nürnberg är den näst största staden i Bayern, efter München. Vår guide visar oss den unika blandningen av historiskt och modernt som staden har att erbjuda. Vi ser bland annat slottet, rådhuset och Gamla stan. Givetvis får vi även höra om Nürnbergprocessen, tidernas största rättsprocess som organiserades av de fyra segermakterna för att straffa de nazistiska krigsförbrytarna.
Pris 225:- 

Dag 8: Landstigning i Regensburg - Göttingen
Efter frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Dagens slutdestination är Göttingen och vårt hotell som dukar för middag.

Dag 9: Göttingen - Malmö
Sista dagen far vi vidare genom Tyskland, stannar för lunch och tar sedan färjan från Putt­garden över till danska Rödby. Vi åker genom Danmark och är på Öresundsterminalen i Malmö igen ca kl 20.00. Med många härliga minnen i bagaget börjar vi kanske redan planera nästa resa?

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
20/5BussMS CarmenMer än 815 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 7 övernattningar i dubbelhytt på mellandäck med fönster (ej öppningsbart), 8 frukostar, 6 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg från 3 695:-
Avser hytt på nedre däck på MS Carmen
Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 700:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 2 100:- per person

Utflyktspaket 830:- (ordinarie pris 920:-)
Niederwald & vackra Rüdesheim 195:- 
Vinprovning i Franken 275:- 
Pampiga Würzburg 225:- 
Upptäck Nürnberg 225:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 8

MS Carmen
MS Carmen
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö