Skip to main content

Kryssning Donau, Main & Rhen

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning & Rundresa 9 dagar

Kryssning Donau, Main & Rhen - En smakfull trio - Nyhet!

En härlig flodkryssning längs inte mindre än tre av Tysklands vackraste och mäktigaste floder! Vi inleder i Regensburg vid Donau och avslutar i Köln vid Rhen. Däremellan hinner vi med både Main och Main-Donaukanalen. Det vankas härliga naturupplevelser, charmanta byar och imponerande städer. En skön kryssning i behagligt tempo!
 

Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med fantastiska upplevelser.
 • Modern båt med bra service & god mat, helpension på båten där vi bor 7 nätter.
 • Upplev Regensburg, Nürnberg, Bamberg, Würzburg, Miltenberg, Rüdesheim och Köln.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Söderut via Danmark

Malmö - Halle: Efter att ha satt oss bekvämt tillrätta i vår buss på Öresundsterminalen färdas vi genom Danmark mot Gedser och färjan till Rostock. Vi fortsätter söderut och kommer så småningom fram till Halle och Tryp by Wyndham Hotel som dukar för middag, ca 56 mil.

Dag 2, söndag: Ombordstigning i Regensburg

Halle - ombordstigning i Regensburg - Nürnberg: Efter frukost tar vi plats i bussen och fortsätter resan söderut. Dagens slutmål är Regensburg som vi når under eftermiddagen. Följ med och upptäck en stad med romerska anor innan vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Verdi, ca 35 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och på kvällen äter vi en första gemensam middag ombord. Under kvällen inleder vi vår kryssning med seglatsen på Main-Donaukanalen, även känd som Europakanalen. Denna 170 km långa kanal stod färdig 1992 och gör det möjligt att segla hela vägen Svarta havet till Nordsjön. Under natten passerar vi flera slussar genom kanalen. 

Dag 3, måndag: Upptäck Nürnberg

Nürnberg: På morgonen lägger vi till i Nürnberg och vi som önskar följer med på upptäcktsfärd! Nürnberg är en populär kulturstad med förtrollande och historisk atmosfär. Staden har under lång tid varit ett handelscentrum, tacksamt beläget vid de stora handelsvägarna och omtalad för sin leksakstillverkning och sina välsmakande korvar. Under eftermiddagen har vi möjlighet att på egen hand ytterligare utforska staden. Vi ligger still i Nürnberg över natten.

Dag 4, tisdag: Via Bamberg

Nürnberg - Bamberg: Tidigt på morgonen fortsätter seglatsen längs Europakanalen mot Bamberg som vi når under förmiddagen. Barockstaden Bamberg ståtar med imponerande arkitektur. Staden är berömd för sin Rauchbier, ett rökigt öl. Kanske vill du slå dig ner på en servering och prova stadens dryckeskändis? På kvällen seglar vi in på Main, Rhens viktigaste biflod, som vi under natten följer västerut i riktning mot Würzburg. 

Dag 5, onsdag: Pampiga Würzburg

Würzburg - Miltenberg: Efter en härlig förmiddagsseglats når vi framåt lunch barockstaden Würzburg i norra Bayern. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte njuta av ett glas på en trevlig servering? Men först rekommenderar vi vår rundtur i staden! Medan vi äter middag ombord kastar fartyget loss och fortsätter vår kryssning under natten.

Dag 6, torsdag: Miltenberg vid Main

Miltenberg - Rüdesheim: Under förmiddagen kryssar vi fram på Main med Miltenberg som mål. Följ med på en promenad och lär dig mer om den gamla staden, en gång belägen på gränsen mellan romarriket och Germanien. Senare på eftermiddagen lämnar vi Miltenberg och under natten seglar vi i riktning mot Rüdesheim.

Dag 7, fredag: Sägenomspunna Lorelei

Rüdesheim - Koblenz: Stig upp tidigt och upplev när Main flyter in i romantiska Rhen som sägs vara Europas vackraste flod. Under förmiddagen når vi charmiga Rüdesheim. Nu kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Vi hinner också ta en promenad i vackra Rüdesheim. Därefter kanske ett besök på Drosselgasse lockar, prova ett glas lokalproducerat vin eller en Rüdesheimer Kaffee? I samband med lunchen ombord väntar en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Vi passerar Lahnstein och når sedan Koblenz där Rhen möter Mosel. Vi ser fästningen Ehrenbreitstein på sin höjd och ägnar eftermiddagen åt Koblenz med sin berömda landtunga Deutsches Eck där floderna möts. Vi ligger still i Koblenz över natten.

Dag 8, lördag: Kölnerdomen hägrar

Koblenz - Köln: Vi spenderar förmiddagen ombord och ankommer Köln vid lunchtid. På eftermiddagen ska vi givetvis lära känna den imponerande staden och vi hinner även strosa på egen hand. Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag. Vi ligger still i Köln över natten.

Dag 9, söndag: Åter mot Sverige

Landstigning i Köln - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 78 mil.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 160:-
(ordinarie pris 1 290:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Charmiga Regensburg

Regensburg är en av Tysklands äldsta städer och världsarvslistad av Unesco. De vackra gågatorna i Gamla stan inbjuder till strövtåg. Vi ger oss ut på en promenad och lär känna en stad med romerska anor. 
Ingår i resans pris.

Upptäck Nürnberg

Nürnberg är den näst största staden i Bayern, efter München. Vår guide tar oss med och visar den unika blandningen av historiskt och modernt som staden har att erbjuda. Vi ser bland annat slottet, rådhuset och Gamla stan.
Pris ca 225:-

Barockstaden Bamberg

I nordöstra Bayern ligger den vackra barockstaden Bamberg, kulturminnesskyddad av Unesco sedan 1993. Vi tittar på biskopsfurstarnas residens och den imponerande Bamberger Dom. Vi gör också en liten promenad ned till det egendomliga Altes Rathaus som ligger på en ö i floden Regnitz.
Pris ca 195:-

Pampiga Würzburg  

Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris ca 225:-

Miltenberg vid Main

Följ med på en promenad i korsvirkesidyllen Miltenberg. Här väntar en verkligt genuin miljö med kullerstensgator och vacker gammal bebyggelse. Historien är ständigt närvarande och vi får höra om influenser från kelter, romare och germaner. Men framförallt ska vi njuta av allt det vackra!
Pris ca 195:-

Niederwald & vackra Rüdeshem

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim under en promenad. 
Pris ca 225:-

Upptäck historiska Köln

Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan. Den mäktiga Kölnerdomen skänker besökaren minnen för livet!
Pris ca 225:-

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 1 övernattning i dubbelrum
 • 7 övernattningar i dubbelhytt
 • 8 frukostar (dag 2 - 9)
 • 6 luncher (dag 3 - 8)
 • 8 middagar (dag 1 - 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Charmiga Regensburg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 995:-

Tillägg för hytt på mellandäck med öppningsbart fönster 500:- per person
Tillägg för hytt på övre däck med fransk balkong 1000:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 70 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

MS Verdi
MS Verdi
Renoverat och trivsamt flodkryssningsfartyg med familjär och avkopplande atmosfär. Fartygets panoramafönster och soldäck bjuder på en härlig utsikt. Hotellet: Välskött fartyg med trevlig och tillmötes...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Tryp by Wyndham Hotel, Halle
Bekvämt trestjärnigt övernattningshotell beläget i Halle-Neustadt, stadsdelen som i sig är en historiskt intressant uppvisning av den traditionella östtyska byggnadsstilen. Hotellet: Mellanklasshotell...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
6/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 15 295:-
13/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 14 495:-
13/11Andalusien 22 dagar från Kastrupfrån 14 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö