Kryssning Bernkastel-Basel

BUSSRESA - Tyskland & Schweiz - Flodkryssning & Rundresa 9 dagar

Kryssning Bernkastel-Basel
-  Skön avkoppling på Rhen & Mosel - Nyhet!

En fantastisk flodkryssning från tyska Bernkastel via franska Strasbourg till schweiziska Basel. En sträcka på närmare 600 kilometer där landskapet skiftar från lugna och njutningsfulla Mosel till livliga Rhen och bergiga Basel vid foten av Alperna. En alldeles underbar upplevelse! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

Till detta resmål erbjuder vi inga avresor under 2021, resan återkommer 2022 och kommer att finnas bokningsbart till hösten.

 

Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med härliga upplevelser.
 • Modern båt med bra service & mat, helpension på båten där vi bor 6 nätter.
 • Upplev Bonn, Bernkastel, Cochem, Koblenz, Mainz, Speyer, Strasbourg och Basel.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Wuppertal: Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och framåt aftonen nalkas middag på Vienna House Easy Hotel i Wuppertal, ca 72 mil.

Dag 2, söndag: Besök i Bonn

Wuppertal - ombordstigning i Bernkastel: Via vackra vägar går färden söderut och vi passar på att besöka den forna huvudstaden Bonn. Så småningom anländer vi till Bernkastel där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 23 mil. Vi checkar in i våra bekväma hytter och njuter av den första middagen ombord. Vi ligger still i Bernkastel över natten.

Dag 3, måndag: Vi kastar loss

Bernkastel - Cochem: Tidigt på morgonen lägger vi ut och efter frukost kommer vi fram till lilla Zell vid Mosel. Passa på att ta en promenad innan vi i samband med lunchen ombord seglar vidare mot Cochem som vi når under eftermiddagen. Nu kan vi följa med och njuta av idylliska Cochem och prova Moselvin. Vi ligger still i Cochem över natten.

Dag 4, tisdag: Koblenz & Deutsches Eck

Cochem - Koblenz: I dag väntar den sista sträckan av Mosel som vid Koblenz flyter samman med Rhen. Vi ser fästningen Ehrenbreitstein på sin höjd och ägnar eftermiddagen åt Koblenz med sin berömda landtunga Deutsches Eck där floderna möts. Vi ligger still i Koblenz över natten.

Dag 5, onsdag: Romantiska Rhen & Loreleiklippan

Koblenz - Mainz: Förmiddagens seglats bjuder på den vackraste delen av Rhen, då vi bland annat passerar Sankt Goarshausen och Rüdesheim. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. På eftermiddagen lägger vi till i Mainz som är huvudstad i förbundslandet Rheinland-Pfalz. Den som vill kan följa med på en promenad innan kvällens middag. Vi ligger still i Mainz över natten.

Dag 6, torsdag: Speyer nästa

Mainz - Speyer: Tidigt på morgonen lämnar vi Mainz och seglar vidare söderut längs med Rhen där vi når Speyer efter lunch. Nu rekommenderas att följa med till romantiska Heidelberg, vackert belägen vid Rhens biflod Neckar. I denna välbevarade universitetsstad kan vi bland annat beskåda det berömda renässansslottet högt ovan floden. Vi återvänder till Speyer för ombordstigning och under kvällen och natten seglar vi mot Strasbourg.

Dag 7, fredag: Strasbourg i Alsace

Strasbourg - Basel: På morgonen är vi framme i Strasbourg, en av den europeiska unionens huvudstäder och den största staden i den historiska provinsen Alsace. Här hinner vi med att både åka en tur längs den berömda Route des Vins, vinets väg, och utforska charmiga Strasbourg. Under sen eftermiddag kastar vi loss för att under natten segla mot Basel.

Dag 8, lördag: Schweiziska Basel

Landstigning i Basel - Stadtallendorf: Efter frukost har vi möjlighet att titta närmare på Basel, den tredje största staden i Schweiz. Vi fokuserar på Gamla stan med anor från medeltiden. Vi samlas sedan för en sista lunch ombord och vinkar därefter farväl till MS Rigoletto och tar plats i bussen. Färden går norrut och vi passerar under eftermiddagen Karlsruhe och Frankfurt am Main innan vi når dagens slutdestination Stadtallendorf där Parkhotel dukar för middag, ca 44 mil.

Dag 9, söndag: Auf Wiedersehen

Stadtallendorf - Malmö: Sista dagen far vi vidare genom Tyskland, stannar för lunch och tar sedan färjan från Putt­garden över till danska Rödby. Vi åker genom Danmark och är på Öresundsterminalen i Malmö igen ca kl 20.00, ca 72 mil. Med många härliga minnen i bagaget börjar vi kanske redan planera nästa flodkryssning?

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 560:-
(ordinarie pris 1 735:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Forna huvudstaden Bonn

I Västtysklands tidigare huvudstad Bonn föddes Ludwig van Beethoven år 1770 och hans födelsehus på Bonngasse 20 står fortfarande kvar. Vi gör en liten gemensam rundtur bland vackra byggnader innan vi får lite tid på egen hand. Stadskärnan, som delvis fortfarande härrör från kurfurstetiden, bildar en av de längsta sammanhängande gågatorna i Tyskland.
Ingår i resans pris.

Idylliska Cochem & Moselvin

Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris ca 295:-

Intressanta Koblenz

I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. När vi avslutat promenaden i centrum finns också tid för egna strövtåg och kanske lite shopping.
Pris ca 225:-

Mainz i Rheinland-Pfalz

Huvudstaden i förbundslandet Rheinland-Pfalz är en av Tysklands äldsta städer och utsågs tidigt till ärkebiskopssäte och utgjorde också ett av de sju kurfurstendömen som utsåg den tysk-romerske kejsaren. Bland stadens sevärdheter utmärker sig just kurfurstepalatset och domkyrkan. Det var också här som Johann Gutenberg utvecklade en metod att trycka böcker och i museet som bär hans namn skildras detta.
Pris ca 195:-

Romantiska Heidelberg

Vid Rhens biflod Neckar ligger drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Den gamla valvbron Alte Brücke är ett av stadens kännetecken tillsammans med det majestätiska slottet som tronar uppe på höjden. Heidelberg är en underbar stad som det är lätt att förälska sig i. Vi ger oss ut på en promenad i Gamla stan och njuter av den vackra bebyggelsen innan vi får lite tid på egen hand.
Pris ca 275:- 

Route des Vins & Riquewihr

Vinets väg, Route des Vins, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av trevliga små franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinodlingar och stolta slott, och besöker romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by.
Pris ca 295:-

Charmiga Strasbourg

Strasbourg, huvudstad i regionen Alsace, är viktig inom EU och en charmig världsstad med småstadskaraktär. Här flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France".
Pris ca 225:-

Schweiziska Basel

Staden ligger mitt i regionen Dreiländereck i nordvästra Schweiz. Det officiella språket är tyska men många lokalinvånare talar en dialekt som kallas Baseldytsch. Även engelska och franska är flitigt förekommande. Vi koncentrerar oss på Grossbasel som ligger på den sydvästra sidan och stoltserar med stadens historiska centrum. Gamla Stan har anor från medeltiden och huserar ett flertal berömda kyrkor, katedraler, fort och marknadsplatser.
Pris ca 225:-

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 6 övernattningar i dubbelhytt
 • 8 frukostar (dag 2 - 9)
 • 6 luncher (dag 3 - 8)
 • 8 middagar (dag 1 - 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Forna huvudstaden Bonn


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Tillägg för hytt på övre däck 900:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)