Skip to main content

Kryssning Basel-Bernkastel

BUSSRESA - Schweiz & Tyskland - Flodkryssning & Rundresa 9 dagar

Kryssning Basel-Bernkastel
-  Skön avkoppling på Rhen & Mosel - Nyhet!

En fantastisk flodkryssning från schweiziska Basel via franska Strasbourg till tyska Bernkastel. En sträcka på närmare 600 kilometer där landskapet skiftar från bergiga Basel vid foten av Alperna till livliga Rhen och avslutningsvis lugna och njutningsfulla Mosel. En alldeles underbar upplevelse! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

Till detta resmål erbjuder vi inga avresor under 2021, resan återkommer 2022 och kommer att finnas bokningsbart till hösten.


Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med härliga upplevelser.
 • Modern båt med bra service & mat, helpension på båten där vi bor 6 nätter.
 • Upplev Heidelberg, Basel, Strasbourg, Rüdesheim, Koblenz, Cochem och Bernkastel.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Kassel: Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och framåt aftonen nalkas middag på Intercity Hotel i Kassel, ca 65 mil.

Dag 2, söndag: Via Heidelberg till Schweiz

Kassel - ombordstigning i Basel: Efter frukost går färden söderut och vi passar på att besöka romantiska Heidelberg, vackert belägen vid Rhens biflod Neckar. I denna välbevarade universitetsstad kan vi bland annat beskåda det berömda renässansslottet högt ovan floden. Vi passerar gränsen till Schweiz och i Basel vid floden Rhen går vi ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 52 mil. Vi checkar in i våra bekväma hytter och njuter av den första middagen ombord. Vi ligger still i Basel över natten.

Dag 3, måndag: Vi kastar loss

Basel - Strasbourg: Efter frukost har vi möjlighet att titta närmare på Basel, den tredje största staden i Schweiz. Vi fokuserar på Gamla stan med anor från medeltiden. Efter en första lunch ombord har vi sedan under eftermiddagen möjlighet till egna strövtåg då vi inte seglar mot Strasbourg förrän under kvällen och natten.

Dag 4, tisdag: Strasbourg i Alsace

Strasbourg - Mannheim: På morgonen är vi framme i Strasbourg, en av den europeiska unionens huvudstäder och den största staden i den historiska provinsen Alsace. Följ med och utforska charmiga Strasbourg innan vi framåt lunch kryssar vidare mot Mannheim där vi lägger till under kvällen.

Dag 5, onsdag: Romantiska Rhen & Rüdesheim

Mannheim - Koblenz: Tidigt på morgonen lämnar vi Mannheim och efter frukost är vi framme i Rüdesheim. Härifrån kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Vi hinner också ta en promenad i vackra Rüdesheim. Eftermiddagens seglats i rikting mot Koblenz bjuder på den vackraste delen av Rhen. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Framåt kvällen är vi framme i Koblenz och vi lägger till för natten.

Dag 6, torsdag: Koblenz & Deutsches Eck

Koblenz - Cochem: Vi vaknar upp i Koblenz där Rhen möter Mosel. Vi ser fästningen Ehrenbreitstein på sin höjd och ägnar förmiddagen åt Koblenz med sin berömda landtunga Deutsches Eck där floderna möts. Mitt på dagen lämnar vi livliga Rhen och kryssar vidare på betydligt lugnare Mosel. Vi följer den slingrande floden tills vi framåt kvällen når dagens mål Cochem, där vi lägger till för natten.

Dag 7, fredag: Mosel & Cochem

Cochem - Bernkastel: På förmiddagen kan vi följa med och njuta av idylliska Cochem och prova Moselvin. Vid lunchtid lättar båten ankar och vi har ännu en härlig kryssning framför oss. Koppla av och njut av vyerna! Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag. Under kvällen når vi Bernkastel där vi spenderar natten.

Dag 8, lördag: Idylliska Bernkastel

Landstigning i Bernkastel - Hamm: På förmiddagen rekommenderar vi att du följer med på en liten promenad i den charmiga orten. Vi passar också på att prova det lokala vinet innan vi samlas för en sista lunch ombord. Vi vinkar sedan farväl till MS Rigoletto och tar plats i bussen. Dagens slutdestination är Hamm och Mercure Hotel som dukar för middag, ca 29 mil.

Dag 9, söndag: Auf Wiedersehen

Hamm - Malmö: Sista dagen far vi vidare genom Tyskland, stannar för lunch och tar sedan färjan från Putt­garden över till danska Rödby. Vi åker genom Danmark och är på Öresundsterminalen i Malmö igen ca kl 20.00, ca 67 mil. Med många härliga minnen i bagaget börjar vi kanske redan planera nästa resa?

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 370:-
(ordinarie pris 1 520:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Romantiska Heidelberg

Vid Rhens biflod Neckar ligger drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Den gamla valvbron Alte Brücke är ett av stadens kännetecken tillsammans med det majestätiska slottet som tronar uppe på höjden. Heidelberg är en underbar stad som det är lätt att förälska sig i. Vi ger oss ut på en promenad i Gamla stan och njuter av den vackra bebyggelsen.
Ingår i resans pris.

Schweiziska Basel

Staden ligger mitt i regionen Dreiländereck i nordvästra Schweiz. Det officiella språket är tyska men många lokalinvånare talar en dialekt som kallas Baseldytsch. Även engelska och franska är flitigt förekommande.  Vi koncentrerar oss på Grossbasel som ligger på den sydvästra sidan och stoltserar med stadens historiska centrum. Gamla Stan har anor från medeltiden och huserar ett flertal berömda kyrkor, katedraler, fort och marknadsplatser.
Pris ca 225:-

Charmiga Strasbourg

Strasbourg, huvudstad i regionen Alsace, är viktig inom EU och en charmig världsstad med småstadskaraktär. Här flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France".
Pris ca 225:-

Niederwald & vackra Rüdeshem

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim under en promenad. 
Pris ca 225:-

Intressanta Koblenz

I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. När vi avslutat promenaden i centrum finns också tid för lite shopping.
Pris ca 225:-

Idylliska Cochem & Moselvin

Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris ca 295:-

Bernkastel & vinprovning

Följ med på upptäcktsfärd i idylliska Bernkastel med sina korsvirkeshus och kullerstensgator som kantas av vinstugor och kaféer. Vinerna är verkligen inte att förglömma under vår vistelse i Moseldalen och vi gör ytterligare en vinprovning för att verkligen lära känna de eleganta vinerna som bara står att finna i denna region.
Pris ca 325:-

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 6 övernattningar i dubbelhytt
 • 8 frukostar (dag 2 - 9)
 • 6 luncher (dag 3 - 8)
 • 8 middagar (dag 1 - 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Romantiska Heidelberg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Tillägg för hytt på övre däck 900:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö