Skip to main content

Kryssning Amsterdam-Bernkastel

BUSSRESA - Holland  & Tyskland - Flodkryssning & Rundresa 9 dagar

Kryssning Amsterdam-Bernkastel
- Skön avkoppling på Rhen & Mosel - Nyhet!

En härlig kryssning på Rhen och Mosel, hela vägen från Amsterdam till Bernkastel. I maj månad är landskapet grönskande vackert och utgångsläget för en skön kryssningsvecka idealiskt. På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs. Helpension ingår under vistelsen på båten. En avkopplande vecka i skön takt.
 

Till detta resmål erbjuder vi inga avresor under 2021, resan återkommer 2022 och kommer att finnas bokningsbart till hösten.


 

Snabba fakta!
  • Avkopplande resa med härliga upplevelser.
  • Modern båt med bra service & mat, helpension på båten där vi bor 6 nätter.
  • Upplev Amsterdam, Köln, Koblenz, Rüdesheim, Cochem och Bernkastel.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Mot Nederländerna

Malmö - Amersfoort: På morgonen träffar vi Scandoramaguiden på Öresundsterminalen i Malmö och hälsas välkomna att ta plats i den bekväma bussen. Vi åker över bron till Danmark och tar sedan båten från Rödby över till norra Tyskland där det vankas lunch. Vi tar sikte på Nederländerna och Amersfoort där Van der Valk Hotel Leusden väntar med aftonens middag, ca 78 mil.

Dag 2, söndag: Kanalernas Amsterdam

Amersfoort - ombordstigning i Amsterdam: Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och tar oss till den charmanta kanalstaden Amsterdam. Passa på och upplev Amsterdam innan vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 5 mil. Vi checkar in i våra bekväma hytter och njuter av den första middagen ombord. Vi seglar förbi Utrecht och Arnhem för att under natten ta oss vidare mot mäktiga Rhen.

Dag 3, måndag: Genom Ruhrområdet

Köln: Vi vaknar upp på Rhen och dagens seglats tar oss genom Tysklands mest tätbefolkade område, det gigantiska Ruhrgebiet. Ruhrområdet är ett storstadsområde med industriprägel och har så varit sedan den industriella revolutionen. De många kolgruvorna lade grunden och både Rhen och bifloden Ruhr agerade utmärkta transportleder. Vi spenderar hela dagen ombord och framåt kvällen kommer vi fram till Köln där vi lägger till för natten. 

Dag 4, tisdag: Mäktiga Köln

Köln - Koblenz: Efter frukost kan den som önskar följa med och upptäcka Köln, en av Tysklands äldsta städer. Givetvis missar vi inte den berömda domkyrkan. Vi återvänder till skeppet för lunch och seglar under eftermiddagen vidare söderut. Senare på kvällen når vi Koblenz där vi lägger till för natten. Vi skymtar den vackert upplysta fästningen Ehrenbreitstein som tronar över staden.

Dag 5, onsdag: Deutsches Eck & Loreleiklippan

Koblenz - Rüdesheim: Förmiddagen ägnar vi åt Koblenz med sin berömda landtunga Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Eftermiddagens seglats mellan Koblenz och Rüdesheim bjuder på den vackraste delen av Rhen. Här kantas floden av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Framåt kvällen når vi Rüdesheim och kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Vi ligger still i Rüdesheim över natten.

Dag 6, torsdag: Romantiska Rhen

Rüdesheim - Cochem: Samtidigt som vi njuter av frukosten vänder kaptenen vårt flytande hotell och vår kryssning fortsätter. Vi kryssar nu tillbaka mot Koblenz och ännu en gång får vi njuta av Rhens vackraste sträckning. Vid Deutsches Eck lämnar vi livliga Rhen och kryssar vidare på betydligt lugnare Mosel. Vi följer den slingrande floden och framåt kvällen når vi dagens mål som är Cochem. Vi ligger still i Cochem över natten.

Dag 7, fredag: Mosel & Cochem

Cochem - Bernkastel: På förmiddagen kan vi följa med och njuta av idylliska Cochem och prova Moselvin. Vid lunchtid lättar båten ankare och vi har ännu en härlig kryssning framför oss. Koppla av och njut av vyerna! Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag. I skymningen når vi Bernkastel där vi ligger still över natten.

Dag 8, lördag: Idylliska Bernkastel

Landstigning i Bernkastel - Göttingen: På förmiddagen rekommenderar vi att du följer med på en liten promenad i den charmiga orten. Vi passar också på att prova det lokala vinet innan vi samlas för en sista lunch ombord. Vi vinkar sedan farväl till MS Rigoletto och tar plats i bussen. Dagens slutdestination är Göttingen och Hotel Astoria som dukar för middag, ca 37 mil.

Dag 9, söndag: Auf Wiedersehen

Göttingen - Malmö: Sista dagen far vi vidare genom Tyskland, stannar för lunch och tar sedan färjan från Putt­garden över till danska Rödby. Vi åker genom Danmark och är på Öresundsterminalen i Malmö igen ca kl 20.00, ca 61 mil. Med många härliga minnen i bagaget börjar vi kanske redan planera nästa resa?

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 175:-
(ordinarie pris 1 305:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upplev kanalernas stad

Charmiga Amsterdam bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och vi stiger ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Denna stad, som har fler kanaler än Venedig, bjuder på smala gator och ståtliga byggnader. Under vår rundtur får vi stifta bekantskap med stadens historia och imponerande kulturarv.
Pris ca 235:-

Upptäck historiska Köln

Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan. Den mäktiga Kölnerdomen skänker besökaren minnen för livet!
Pris ca 225:-

Intressanta Koblenz

I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. När vi avslutat promenaden i centrum finns också tid för lite shopping.
Pris ca 225:-

Idylliska Cochem & Moselvin

Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris ca 295:-

Bernkastel & vinprovning

Följ med på upptäcktsfärd i idylliska Bernkastel med sina korsvirkeshus och kullerstensgator som kantas av vinstugor och kaféer. Vinerna är verkligen inte att förglömma under vår vistelse i Moseldalen och vi gör ytterligare en vinprovning för att verkligen lära känna de eleganta vinerna som bara står att finna i denna region.
Pris ca 325:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 2 övernattningar i dubbelrum
  • 6 övernattningar i dubbelhytt
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 6 luncher (dag 3 - 8)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 4 195:-

Tillägg för hytt på övre däck 900:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
6/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 15 295:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
13/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 13 995:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö