Skip to main content

Rhenkryssning Amsterdam-Basel

BUSSRESA - Holland, TysklandSchweiz - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Rhenkryssning Amsterdam-Basel

En fantastisk flodkryssning längs nästan hela Rhen, från Amsterdam i Holland till Basel i Schweiz. En sträcka på mer än 900 kilometer där landskapet skiftar från flackt odlingslandskap i kanalernas Holland via böljande vindalar i Tyskland och Frankrike till bergiga Basel vid foten av Alperna. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och en av resans många höjdpunkter är kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Rhen kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då floden var en av Europas viktigaste handelsvägar. En alldeles underbar upplevelse! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.


   
Höjdpunkter!
  • Kanalernas Amsterdam
  • Köln, Cochem och Heidelberg
  • Routes des Vins och Strasbourg
  • Schweiziska Basel
  • Vin, korsvirkeshus, borgar och slott
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - ombordstigning i Lelystad
I Malmö påbörjar vi vår resa till Holland. Vi ­reser genom Danmark mot färjan mellan Rödby-Puttgarden för att sedan fortsätta ­genom Tyskland. Framåt kvällen öppnar sig det holländska landskapet och i Lelystad går vi ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. Vi checkar in i våra bekväma hytter och njuter av den första middagen ombord. Vi ligger still i Lelystad över natten.

Dag 2: Lelystad - Nijmegen
I dag kan den som vill följa med till den charmanta kanalstaden Amsterdam. Vi passar på att uppleva Amsterdam innan vi återvänder till Lelystad för en sen lunch. Under eftermiddagen seglar vi mot Nijmegen dit vi anländer runt midnatt. 

Upplev kanalernas stad
Charmiga Amsterdam bjuder på ett fascinerande och unikt stadslandskap. Bästa sättet att uppleva staden är från vattnet och vi stiger ombord på en traditionell kanalbåt och njuter av alla vackra kanalhus. Denna stad, som har fler kanaler än Venedig, bjuder på smala gator och ståtliga byggnader. Under vår rundtur får vi stifta bekantskap med stadens historia och imponerande kulturarv. 
Pris 325:-

Dag 3: Nijmegen
Efter en härlig frukost ombord har vi dagen på oss att upptäcka Nijmegen, en av Hollands äldsta städer. Magnifika historiska byggnader och landets äldsta shoppinggata, Lange Hezelstraat. På förmiddagen kan vi följa med till Arnhem och Oosterbeek krigskyrkogård. Efter lunch passar det bra att strosa i Nijmegen innan vi under eftermiddagen kryssar vidare längs Rhen mot Köln. Under natten tar vi oss genom Tysklands mest tätbefolkade område, det gigantiska Ruhrgebiet. Ruhrområdet är ett storstadsområde med industriprägel och har så varit sedan den industriella revolutionen. De många kolgruvorna lade grunden och både Rhen och bifloden Ruhr agerade utmärkta transportleder.

Arnhem & Oosterbeek krigskyrkogård
Operation Market Garden inleddes av de allierade i september 1944 och huvudmålet var att säkra bron över Rhen vid Arnhem för att underlätta den kommande invasionen av Tyskland. Operation Market Garden bestod av ett flygburet anfall och skulle säkra en rad broar över kanaler och floderna Maas, Waal och Rhen. Det slutade dock som en av de allierades största katastrofer i andra världskrigets slutskede. Vi besöker krigskyrkogården i Oosterbeek och även själva Arnhem. 
Pris 195:- 

Dag 4: Köln - Andernach
På morgonen kommer vi fram till Köln där vi bland annat beundrar den vackra Kölnerdomen, en av Europas största katedraler. Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan innan det blir tid för egna strövtåg. Under seneftermiddagen seglar vi mot Andernach där vi lägger till för natten. 

Dag 5: Andernach - Rüdesheim
I gryningen lämnar vi Andernach och vid frukost når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. På förmiddagen kan den som vill följa med på en busstur längs den slingrande floden Mosel med Cochem som mål. Här passar vi på att bekanta oss med de berömda Moselvinerna innan vi vänder åter till Koblenz. Vid lunchtid lämnar vi Koblenz och i samband med lunchen ombord väntar den vackraste delen av Rhen, den mellan Koblenz och Rüdesheim. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. På kvällen lägger vi till i Rüdesheim och ligger still över natten. 

Idylliska Cochem & Moselvin
Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris 295:-

Dag 6: Rüdesheim - Germersheim
Tidigt på morgonen lämnar vi Rüdesheim och i Mannheim kan vi vid lunchtid gå i land och följa med till Heidelberg. MS Rigoletto seglar vidare under dagen och vi går åter ombord i Germesheim framåt kvällen. Vi seglar under natten sedan vidare mot Strasbourg. 

Romantiska Heidelberg
Vid Rhens biflod Neckar ligger Heidelberg. Den gamla valvbron Alte Brücke är ett av stadens kännetecken tillsammans med det majestätiska slottet som tronar uppe på höjden. Heidelberg är en underbar stad som det är lätt att förälska sig i. Vi ger oss ut på en promenad i Gamla stan och njuter av den vackra bebyggelsen innan vi får tid att på egen hand ytterligare utforska Heidelberg.
Pris 275:-

Dag 7: Strasbourg
Tidigt på morgonen är vi framme i Strasbourg, en av den europeiska unionens huvudstäder och den största staden i den historiska provinsen Alsace. Här hinner vi med att både åka en tur längs den berömda Route des Vins, vinets väg, och utforska charmiga Strasbourg. Under sen eftermiddag kastar vi loss för att under natten segla mot Basel.

Route des Vins & Riquewihr
Vinets väg, Route des Vins, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av trevliga små franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinodlingar och stolta slott, och besöker romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by.
Pris 295:-

Charmiga Strasbourg
Strasbourg, huvudstad i regionen Alsace, är viktig inom EU och en charmig världsstad med småstadskaraktär. Här flyter romartid, medeltid och nutid samman. Kontrasterna möter vi då vi jämför de moderna kvarteren, präglade av internationell verksamhet, med korsvirkeshusen i "Petite France".
Pris 225:-

Dag 8: Landstigning i Basel - Wetzlar
Efter sista frukosten ombord checkar vi ut från båten och sedan ska vi titta närmare på Basel, den tredje största staden i Schweiz. Vi fokuserar på Gamla stan med anor från medeltiden. Vi tar sedan plats i bussen, färdas norrut och under eftermiddagen passerar vi Karlsruhe och Frankfurt am Main innan vi når dagens slutdestination Wetzlar där vårt hotell dukar för middag.

Dag 9: Wetzlar - Malmö
Sista dagen far vi vidare genom Tyskland, stannar för lunch och tar sedan färjan från Putt­garden över till danska Rödby. Vi åker genom Danmark och är på Öresundsterminalen i Malmö igen ca kl 20.00. Med många härliga minnen i bagaget börjar vi kanske redan planera nästa flodkryssning?

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
13/5BussMS RigolettoMer än 815 995:-Boka
12/8BussMS RigolettoMer än 815 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 8 frukostar, 6 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 895:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 100:- per person

Utflyktspaket 1 450:- (ordinarie pris 1 610:-)
Upplev kanalernas stad 325:- 
Arnhem & Oosterbeek krigskyrkogård 195:- 
Idylliska Cochem & Moselvin 295:-
Romantiska Heidelberg 275:- 
Route des Vins & Riquewihr 295:- 
Charmiga Strasbourg 225:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Avresa 12/8 ligger fartyget i Nijmegen istället för Lelystad dag 1-2 och dag 2 ersätts lunch ombord med lunchpaket. 

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 8

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 8 - 9

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö