Skip to main content

Krakow med LAND ✈

Avresa: 4/10 och 18/10 från Arlanda

 
 
Njut av en fem härliga dagar i polska Krakow räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade sagostäder. Mjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk tävlar om uppmärksamheten. Moderna inslag saknas inte. Kafékulturen, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger har också hittat hit. Alla sinnen trivs i Krakow! Notera att vi den 4/10 bor på Hotel Puro Kazimierz och den 18/10 på InX Design Hotel, båda 4-stjärniga centralt belägna med höga betyg från sina gäster.


På denna resa ingår alla utflykter i resans pris!

LANDs läsarrabatt på denna resa är 700:- per person.
Ange kampanjkod LAKRA när du bokar resan.

Dag för dag

Dag 1: Mot Polens pärla

Arlanda - Krakow: Efter en kort och smidig flygtur under förmiddagen landar vi på Krakows flygplats efter några timmar i luften. Under eftermiddagen checkar vi in på centralt belägna Golden Tulip Krakow City Center, på bekvämt promenadavstånd till gamla stan. Framåt kvällen träffas vi och följer med vår guide på en stadspromenad och tar en första titt på vad Krakow har att erbjuda. Kvällen avslutar vi med en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2-4: Stämningsfulla Krakow

Krakow har rykte om sig att vara en öppen och elegant stad, ungefär som stadens invånare. Staden grundades redan på 1000-talet och var under lång tid Polens huvudstad. Krakow är också känd som landets vackraste stad med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sin nuvarande gestaltning under renässansen. I pyttesmå konstfärdigt utförda trästånd säljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. När vädret tillåter flyttar kaféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. I stadskärnan samsas små butiker med trendiga krogar och än så länge är prisnivån förmånlig. Det kungliga palatset är storslaget sedan det på 1500-talet renoverades av florentinska arkitekter och är nu fyllt till bristningsgränsen av allsköns beställningsjobb och krigsbyten. Lär dig mer om Krakows spännande historia och kulturrikedomar på den guidade stadspromenaden. Följ med till saltgruvan i Wieliczka som bjuder på ett underjordiskt rike av salt. För många blir utflykten till det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz väster om Krakow en omskakande upplevelse. Besöket blir en gripande historielektion och ett minne som aldrig bleknar.

Dag 5: Hemåt igen

Krakow - Arlanda: Njut av den uppdukade hotellfrukosten innan bussen hämtar upp för transport till flygplatsen. Efter ett par timmar i luften är du tillbaka i Sverige med massor av minnen och härliga upplevelser i bagaget.

Utflykter

Stadspromenad i Krakow, kvällstur

Krakow klarade sig mirakulöst nog oskadd undan andra världskrigets förstörelse. Stadsplanen är från 1200-talet och många anser att Krakow är en av Europas och världens allra vackraste städer. Gamla stans stora torg är en naturlig samlingsplats för både Krakowbor och besökare. Här finner vi den medeltida Tyghallen som i dag rymmer småbutiker och marknadsstånd. Vår reseledare vet historien bakom det vackra vi ser. Kvällen avslutar vi på en av stadens trevliga restauranger.

Utflykten inkl. middag med dryck ingår i resans pris.

Auschwitz – Birkenau, heldag

Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas baracker. Under vår rundvandring påminns vi om en skamlig epok i människans historia. På vägen tillbaka mot hotellet gör vi ett nedslag i Kazimierz, en stadsdel med övervägande judisk befolkning. 

Utflykten inkl. inträde och lokalguide ingår i resans pris.

Polsk afton, kvällstur

Polens nationaldräkt kommer från Krakow! Vi får se mycket av denna på kvällens folkloreshow där vi även äter en god middag. En fartfylld kväll du inte vill missa!

Utflykten inkl. middag med dryck ingår i resans pris.

Saltgruvan i Wieliczka, halvdag

Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret. Kring denna unika sevärdhet har många myter och legender skapats, om vilka vi får veta mer under vår rundvandring.

Utflykten inkl. inträde ingår i resans pris.

Information

I priset ingår

 • Flygresa till Krakow t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen-hotellet t/r
 • 4 övernattningar i dubbelrum på 4-stjärniga Hotel In
 • 4 frukostar (dag 2-5)
 • 2 middagar inkl dryck under nedan angivna kvällsutflykter
 • Utflykt: Stadspromenad i Krakow inkl middag, kvällstur
 • Utflykt: Auschwitz – Birkenau, heldag
 • Utflykt: Polsk afton inkl middag, kvällstur
 • Utflykt: Saltgruvan i Wieliczka, halvdag
 • Scandoramaguide

 

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka övernattning vid Arlanda dagen före avresa och/eller hemkomstdagen.

 

Enkelrumstillägg 1.995:-

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö