Skip to main content

Klosterhotell i Harz

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa 5 dagar

 

Klosterhotell i Harz
- Historiskt & naturskönt

Orörda gränder med korsvirkeshus väntar i de små välbevarade städerna i det natursköna skogsområdet Harz. Följ med på upptäcktsfärd längs de slingrande natursköna vägarna i de frodiga skogarna. Landskapets omväxlande karaktär blandas med intressant arkitektur, god mat och tyskt gemyt. Vi bor i en unik klostermiljö utanför Goslar. 7 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • Unikt boende på Klosterhotell Wöltingerode.
  • Avkoppling för kropp och själ.
  • Alla utflykter ingår i resans pris!

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot Wöltingerode

Malmö - Vienenburg: Vi lämnar Malmö och tar oss genom Danmark och med färjan från Rödby över till Puttgarden i Tyskland. Framåt sen eftermiddag når vi Vienenburg och unika Klosterhotel Wöltingerode som på kvällen dukar för middag, ca 60 mil.

Dag 2-4, måndag - onsdag: Harz - mytomspunnet & vackert

Harz: Området är världsberömt och sägnerna och historierna om berg- och skogsområdet Harz är många. Under våra dagar ska vi utforska områdets huvudort Goslar, en av Tysklands vackraste medeltidsstäder. Vi går på upptäcktsfärd i den gamla stadsdelens trånga gator, njuter av den historiska stämningen och alla de vackra och välbevarade korsvirkeshusen. Vi kommer också utforska städerna Wernigerode och korsvirkespärlan Quedlinburg under våra upptäcktsfärder. Givetvis ska vi också uppleva den underbara naturen med vackra omgivningar och djupa skogar som dominerar den omgivande landsbygden. Vi tar en tur på den omtalade smalspåriga järnvägen och får även lära oss mer om varför Harz är så starkt förknippat med häxor. Vi hinner givetvis också njuta av vårt trivsamma hotell med faciliteter som klosterkyrka, klosterträdgård och eget klosterbränneri från 1600-talet samt butik med försäljning av vin, choklad och prisbelönt likör. Här väntar avkoppling för kropp och själ i den stämningsfulla miljön och samtidigt har vi en perfekt bas för att upptäcka Harz alla guldkorn.

Dag 5, torsdag: Auf Wiedersehen 

Vienenburg - Malmö: Det är dags att lämna Harz för att bege oss hem till Sverige. Efter en god frukost åker vi norrut genom det skiftande landskapet och senare under dagen får vi möjlighet att äta lunch i norra Tyskland innan färjan från Puttgarden tar oss över till Danmark igen. Färden tar oss genom det danska öriket och snart är vi åter i Malmö, ca 60 mil. Vid åttatiden på kvällen skiljs vi åt, med många glada minnen. Auf Wiedersehen!

Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Wernigerode & Harzburger Schmalspurbahn

Vi inleder med ett besök i Wernigerode, en av Tysklands mest oförstörda och välbevarade medeltidsstäder. Vår guide tar oss med på en promenad genom tid och rum. Wernigerodes vackert ornamenterade gamla bostadshus kantar vår väg och stadens smäckra rådhus är väl värt att föreviga på bild. Varför inte slå sig ner på någon av stadens många serveringar och njuta ett glas öl från Wernigerodes eget bryggeri, välkända Hasseröde? Därefter väntar en tur med Harzburger Schmalspurbahn. Med ånglok färdas vi på den omtalade smalspåriga järnvägen som sträcker sig genom Harzområdet. I lagom takt njuter vi av det trolska skogslandskapet.
Ingår i resans pris. 

Kejsarstaden Goslar

Följ med till den gamla staden som numera finns med på Unescos världsarvslista. Här trivs inte bara turister utan även kejsarna hade detta som huvudstad under den tidiga medeltiden och vi kommer se kejsarpalatset under vårt besök. Vi går på upptäcktsfärd i den gamla stadsdelens trånga gator, njuter av den historiska stämningen och alla de vackra och välbevarade korsvirkeshusen. 
Ingår i resans pris. 

Genuina Quedlinburg

Vid foten av Harzbergens djupa skogar ligger idylliska Quedlinburg. Över 1 200 välbevarade korsvirkeshus, däribland det som ofta lyfts fram som Tysklands allra äldsta, möter den nutida besökaren. Följ med på en promenad i korsvirkesstaden Quedlinburg med sin tusenåriga historia! Den arkitektoniskt intressanta stadssilhuetten med alla sina korsvirkeshus och både romanska och gotiska kyrkor har bidragit starkt till att Quedlinburg har tagits upp på Unescos världsarvslista. Bland de vindlande gränderna imponerar det eleganta rådhuset, men även flera tjusiga byggnader som uppfördes kring förra sekelskiftet, vackert utsmyckade i jugendstil. Stadens imponerande renässansslott och stiftskyrkan St Servatius är några andra av sevärdheterna som vi kommer att se. Det ges även tid för egna strövtåg. 
Ingår i resans pris. 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

7 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra guide, bra boende, god mat och ett fint resmål!

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi åkte premiärturen för denna resa vid påsk.Vår guide var mycket älskvärd och kunnig, ett stort plus. Klosterhotellet var vackert och fridfullt och de små städerna i Harz är så fina. Resan med det lilla ångdrivna tåget gjord oss till barn på nytt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi har åkt två bussresor med Scandorama i år, välorganiserarat, god mat och mkt historia. Vi kunde verkligen koppla av och och bara njuta. Planering och guidning tog ju de trevliga reseledarna hand om ! Fördelen med att åka buss !

av

★ ★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket välorganiserad resa med intressanta utflykter. Bra och kunnig guide! Mysiga småstäder i vackert naturområde.

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättebra resa med mysigt hotell och god mat med härliga utflykter. Allt perfekt. Vi har åkt dito resa två gånger, 2017 och 2018 och vill gärna dit igen...Vi har också i år varit vid Bodensjön och julresa Husum med er.....Jättenöjda....

av

★ ★ ★ ★ ★

Att få bo på Klosterhotellet i Wöltingerode var en genuin upplevelse. Vacker miljö, god mat med trevliga resevänner och fantastisk omgivning. Besök i Goslar med alla sina korsvirkeshus och ett leksaksmuseum, klart värt ett besök.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • 4 middagar (dag 1 - 4)
  • Utflykterna Wernigerode & Harzburger Schmalspurbahn, Kejsarstaden Goslar och genuina Quedlinburg
     

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Klosterhotel Wöltingerode, Vienenburg
Klosterhotel Wöltingerode, Vienenburg
Unikt och annorlunda hotell, inhyst i ett anrikt gammalt kloster i en vacker och idyllisk miljö. Hotellet: Historiskt boende som är en del av ett vackert klostergods, grundat 1174. Idag består godset...
Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
26/9Normandiefrån 7 495:-
26/9Rothenburg med Romantische Strassefrån 7 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö