Skip to main content

Klosterhotel Wöltingerode, Vienenburg

Unikt och annorlunda hotell, inhyst i ett anrikt gammalt kloster i en vacker och idyllisk miljö.

Hotellet: Historiskt boende som är en del av ett vackert klostergods, grundat 1174. Idag består godset bland annat av ett 360 hektar stort lantbruk, barockkyrka med krypta, en kvarn som idag är utställningslokal, förvaltningsbyggnad som fungerar som galleri, bageri och inte minst bränneriet som varit en viktig del av klostret sedan 1682. Största delen av det nuvarande godset är uppbyggt efter den stora branden 1676 och hotelldelen är sedan 2008 inhyst i det som ursprungligen var klostrets korsgång. Här finns bland annat två restauranger, Biergarten och en kullerstensbelagd innergård. Området omges av en trädgård med fruktträd och kryddgård.
Våningar: 2
Hiss: Nej, men möjlighet finns att låna varuhissen i byggnadens bortre del.
Läge: Lugnt och lantligt beläget, omgivet av frodig grönska, strax utanför den lilla orten Vienenburg. Ca 15 minuters färdväg från Goslar i det natursköna området Harz.
Antal rum: 54
Rummen: Modernt och enkelt inredda rum som på grund av den historiska och K-märkta byggnadens utformning skiljer sig åt både vad gäller standard, storlek och inredning. Utrustade med dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi och hårfön. Flera rum är små. Rummen är belägna antingen i någon av huvudbyggnadens tre flyglar som kallas Benedektiner, Nonnen och Cistercienser en trappa upp eller i en separat byggnad, den sk Klosterkrug. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, förekommer. Rummen är rökfria.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Wöltingerode 3, DE-38690 VIENENBURG
Telefon: +49-5324-77 44 60

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResaLediga platserPris från
12/4Klosterhotell i HarzMer än 84 940:-Boka
AvresaAvreseortResaLediga platserPris från
5/7Klosterhotell i HarzMer än 85 140:-Boka
AvresaAvreseortResaLediga platserPris från
9/8Klosterhotell i HarzMer än 84 940:-Boka
AvresaAvreseortResaLediga platserPris från
30/8Klosterhotell i HarzMer än 85 140:-Boka
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö