Kataloniens hjärta & själ med Smart Senior ✈

Avresa: 27/4 från Arlanda och Köpenhamn

 

Följ med på en spännande resa i Spaniens nordöstra hörn! På resan varvar vi mindre städer som Figueres och Tarragona med storstadspulsen i Barcelona i vår jakt på den äkta katalanska själen. Katalonien har allt vi kan tänkas efterfråga.

Smart Seniors specialrabatt på denna resa är 1000:- per person.
Ange kampanjkod SMABA när du bokar resan.

Dag för dag

Dag 1: Skandinavien - Figueres

Vårt direktflyg lyfter från vår skandinaviska avreseflygplats och efter några timmar landar vi i Barcelona, Spaniens näst största stad. Vi välkomnas av vår Scandoramaguide och under eftermiddagen påbörjas resan norrut mot Salvador Dalís födelsestad Figueres. Här väntar trevliga hotell President på oss med en god middag.

Dag 2: Dalís Figueres och Spaniens Venedig

Vår katalanska resa börjar med en trevlig stadsrundtur i Figueres, där vi bland annat blickar ut över Salvador Dalímuseet, en fantasieggande byggnad ritad av konstnären själv. Den ser ut ungefär som en sagoborg med stora ägg på taket och hyser många berömda målningar. I en krypta under teaterscenen ligger den excentriska konstnären begravd. Efter rundturen får vi tid för att på egen hand titta runt i staden. Kanske njuter vi av en cava på någon av stadens uteserveringar eller går in på muséet för att se Dalís vackra målningar? På eftermiddagen lämnar vi Figueres för vad som brukar kallas för Spaniens Venedig – staden Empuriabrava. Staden är uppbyggd på över 40 kilometer vattenkanaler som uppfördes så sent som på 1970-talet. Vi ser staden på det sätt som den bör ses – via båt på kanalerna. Efter en trevlig båttur får vi lite tid för att själva se oss runt innan vi återvänder till Figueres.

Dag 3: Mot Tarragona via Girona och cavaprovning

Vi lämnar Figueres och åker söderut. Under vår färd gör vi ett stopp i staden Girona. Stadskärnans smeknamn, Stenlabyrinten, vittnar om att vår tur görs bäst till fots. Flera små gångbroar över floden Onyar förbinder det moderna Girona med de pastellfärgade husen i gamla staden. Här får vi möjlighet att äta lunch innan färden fortsätter. Dagens nästa stopp blir vindistriktet Penedès, som anses vara ett av de främsta i hela Spanien. Här är man framförallt omtalad för sitt mousserande vin, cava. Vi gör ett besök hos en tillverkare där vi får veta mer om tillverkningsprocessen och givetvis också göra en provsmakning. På seneftermiddagen ankommer vi till Tarragona, där vi checkar in på centralt belägna hotell SB Ciutat de Tarragona.

Dag 4: Barcelona

Idag besöker vi Kataloniens största och mest kända stad – Barcelona. Många kulturer har format Barcelonas historia, vilket märks på den våg av kreativitet som sköljer över staden. Vi ser det mesta av det bästa, bland annat La Sagrada Familia, Columbusmonumentet, Camp Nou och Placa Catalunya. Efter vår guidade rundtur blir det tid för shopping eller ett besök i de gamla gotiska kvarteren.

Dag 5: Tarragona och Reus

Staden Tarragona är en typisk spansk mellanstor stad med cirka 130 000 invånare. Under förmiddagen utforskar vi tillsammans med vår Scandoramaguide de pittoreska torgen och ser stadens välbevarade amfiteater från romartiden, som numera finns på Unescos världsarvslista. Vi fortsätter sedan vidare till den närliggande staden Reus, födelsestad för den berömde arkitekten Antoni Gaudí. Även om Gaudí föddes här finns det inte en enda byggnad designad av honom, men dock av hans många kollegor. Under vår promenad i Reus ser vi bland annat Casa Navàs och Casa Pinyol samt Gaudícentret, ett museum tillägnat arkitekten. Efter vår rundtur har vi tid för att på egen hand kunna njuta av staden. Kanske tittar vi in på Gaudícentrets utställningar eller promenerar längs de vackra gatorna?

Dag 6: Hemresa

Vår vistelse i Katalonien är nu slut för denna gång. Vi åker med buss till flygplatsen och tar farväl av våra medresenärer och vår reseledare. Tack för en trevlig resa! ¡Hasta la vista!

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
27/4ArlandaHotel PresidentInga tillgängliga platser8 995:-Inga tillgängliga platser
27/4KastrupHotel PresidentInga tillgängliga platser8 995:-Inga tillgängliga platser
18/5ArlandaHotel PresidentInga tillgängliga platser8 995:-Inga tillgängliga platser
18/5KastrupHotel PresidentInga tillgängliga platser8 995:-Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Barcelona t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r
 • 5 övernattningar i dubbelrum (2 nätter på i Figueres och 3 nätter i Tarragona)
 • 5 frukostar (dag 2-6)
 • Välkomstmiddag i Figueres
 • Scandoramaguide
 • Utflykt: Stadsrundtur i Figueres
 • Utflykt: Empuriabrava - Spaniens Venedig
 • Utflykt: Stadspromenad i Girona
 • Utflykt: Vindistriktet Penedès med cavaprovning
 • Utflykt: Stadsrundtur i Barcelona
 • Utflykt: Gaudis hemstad Reus

 

Bra att veta

Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi möjlighet till övernattning på hotell vid  flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Enkelrumstillägg: 1 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)