Skip to main content

Katalansk Smakresa ✈

FLYGRESA - Spanien - Rundresa flyg & buss - 5 dagar

Katalansk Smakresa - Möt medelhavsvåren med öppen famn och mun!

Välkomna våren med en spännande resa med betoning på smak. Vi tar sikte bortom de kända turistattraktionerna och upplever det riktiga Katalonien! Med utgångspunkt i Figueres och Tarragona gör vi stopp hos flera lokala matproducenter!
 

Snabba fakta
 • En resa i matens tecken – vi besöker flera lokala matproducenter.
 • Upptäck Katalonien bortom Barcelona
 • En perfekt början på våren

Dag för dag

Dag 1, fredag: Med en flygande start

Flyg till Barcelona – Figueres: Från vår skandinaviska avreseflygplats flyger vi till Kataloniens största stad, Barcelona. Här möts vi upp av vår Scandoramaguide och transferbuss som tar oss norrut, ca 16 mil, till Salvador Dalís födelsestad Figueres. Här checkar vi in på bekväma hotel Sercotel President. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på en närliggande restaurang och får höra lite mer om vad de kommande dagarna har att erbjuda oss.

Dag 2, lördag: Ansjovis, Spaniens Venedig och Salvador Dalí  

Empordà: Vi tar oss ut och upptäcker vackra Empordà med en rundtur i Figueres, där vi bland annat blickar ut över Salvador Dalímuseet, en otrolig byggnad som sägs vara konstnärens sista verk. Efter rundturen får vi tid för att på egen hand titta runt i staden. Kanske njuter vi av en cava på någon av stadens uteserveringar eller går in på muséet för att se Dalís vackra målningar?  Förutom vackra Figueres med fantastisk konst och vin så finns det också utsökta delikatesser från den Baleariska sjön. Vi tar oss mot kusten till Anchovies museet som ligger vackert beläget i L´Escala, där vi får en doft av hav och en inblick i fiskelivet här. Man kan inte missa Kataloniens fantastiska kust, därför tar vi oss till den mysiga båthamnen Empuriabrava även kallat Spaniens Venedig med dess långa vattenkanaler. Såklart ska vi ta oss ut på en trevlig båttur för att se staden så som den var uppbyggd för.

Dag 3, söndag: Farmkooperativ, Salchichon och Turrón

Figureres-Tarragona: Idag går färden genom det katalanska landskapet i riktning mot Tarragona. Istället för att ta närmsta vägen åker vi dock omvägar för att komma bortom den allra största allfartsvägen, med fina vyer i området Garrotxa, format av vulkanisk aktivitet för flera tusen år sedan. Vi stannar till vid kooperativet La Fageda, där bland annat yoghurt och sylt tillverkas. Efter en provsmakning har vi möjlighet att inhandla smakrika souvenirer innan vi fortsätter till den mysiga staden Vic, där vi går på en kortare promenad som avslutas med ett besök på en lokal korvtillverkare, där vi provar traktens kända salchichon, en lufttorkad korv som passar perfekt till charkbrickor. Något av det bästa är kanske att den inte behöver hållas kyld innan den är öppnad, så om vi hittar favoriter kanske vi får med oss något hem? Vårt sista stopp längs vägen är hos en tillverkare av choklad och den spanska delikatessen turrón, en slags nougat som traditionellt äts framförallt jul. Under eftermiddagen kommer vi fram till centralt belägna hotell SB Ciutat de Tarragona, som blir vårt hem de kommande två nätterna. Ca 31 mil.

Dag 4: Olivolja och Vermouth

Salou: Vi tar oss ut för att upptäcka vår omgivning med först ett besök på Cooperativa Monte Brione där de producerar lokal olivolja och även lite vin som går bra att köpa. Vi fortsätter sedan vidare till den närliggande staden Reus, födelsestad för den berömde arkitekten Antoni Gaudí. Även om Gaudí föddes här finns det inte en enda byggnad designad av honom, men dock av hans många kollegor. Under vår promenad i Reus ser vi bland annat Casa Navàs och Casa Pinyol samt Gaudícentret, ett museum tillägnat arkitekten. Efter vår rundtur har vi tid för att på egen hand kunna njuta av staden. Kanske tittar vi in på Gaudícentrets utställningar eller promenerar längs de vackra gatorna?

Dag 5: Cava, Barcelona och hemfärd

Salou – Flyg från Barcelona: Innan vi tar oss in för vårt avslut i Barcelona stannar vi till för ett stopp på en klassisk cavaproducent, där vi får titta på tillverkningen och provsmaka. Efter besöket fortsätter vi till Barcelona för en kortare rundtur innan vi får egen tid för lunch. Någon timme senare åker vi till flygplatsen och tar adjö av varandra och Katalonien för denna gång. ¡Hasta la vista! Ca 13 mil

Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 940:- (ordinarie pris 1 045:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Vill du köpa enstaka utlflykter kan du göra det fram till två veckor innan avresan. 

 
     

Havets läckerheter och Empuriabrava

Vi börjar dagen i staden L’Escala med ett besök på ett museum tillägnat Ansjovis, där vi får lära oss hur denna fisk påverkat de katalanska maträtterna. Ännu idag tillverkas det ansjovis i muséets 1800-talslokaler, som trots sin nya teknik har behållit flera gamla traditioner. Självklart provsmakar vi även några av produkterna – inte bara ansjovis utan även flera andra av havets läckerheter! Vi fortsätter sedan vidare till den annorlunda staden Empuriabrava, som brukar kallas för Spaniens Venedig på grund av stadens många kanaler. Vi färdas på några av kanalerna på en båttur för att se staden på bästa sätt.

Pris ca 355:-

Stadsrundtur i Figueres med Salvador Dalí-museet

Vi går runt på en kortare rundtur i Figueres, en charmig, typiskt spansk, stad med trånga små gränder. Den största sevärdheten i staden är dess museum tillägnat Salvador Dalí. Byggnaden, ritad av Dalí själv, ser ut som en sagoborg med stora ägg på taket och hyser många berömda målningar. Allt här är skapat av Dalí för att ge besökarna en verklig upplevelse i hur hans unika värld såg ut. Syftet är att det ska kännas som man vore i en dröm. I en krypta under teaterscenen ligger den excentriska konstnären begravd. En upplevelse utöver det vanliga!

Pris inkl. inträde ca 295:-

La Fageda, Vic & Torron

Ute i Fageda d’en Jordà skogsreservatet ligger en charmig gård och fabrik med kor som producerar utmärkt mjölk som sedan omvandlas till yoghurt och andra delikata desserter. La Fageda gården började som ett projekt för att hjälpa de funktionshindrade att få jobb och nu har gården mer än 300 personer anställda som hjälper till med denna fantastiska produktion. Efter det mysiga besöket på gården tar vi oss vidare till Vic för att testa smakrika korvar, producerade här i den magiska staden. Det finns även gamla byggnader och tempel som är värda att se i denna gastronomiska stad. Som efterrätt besöker vi Torron Choklad Museum där familjen Vicens har bemästrat konsten av nougat efter två århundradens erfarenhet.
Ingår i resans pris!

Flytande läckerheter – Olivolja och Vermouth

Idag kan vi få prova två flytande läckerheter från regionen! Vi börjar dagen med ett besök i den lilla byn Mont-roig del Camp, där vi hittar museum tillägnat olivolja. Här får vi veta mer om framställning av olivolja och självklart passar vi även på att provsmaka den för området typiska olivoljan Arbequina, som kännetecknas av sin avsaknad av bitter eftersmak! Vi fortsätter dagen till staden Reus, som för många är känd som Gaudís födelsestad. Vad inte alla vet däremot är att staden dessutom är en av världens främsta producenter av vermouth! Under 1800-talet fanns det som mest över trettio vermouthproducenter i staden! Vi provsmakar både röd, vit och lagrad vermouth och får sedan tid att upptäcka staden på egen hand. Vad blir det som lockar dig, Gaudicentret eller ett extra glas vermouth?

Pris ca 395:-

Cavaprovning

Vid besök i Katalonien vore ingen resa komplett utan ett smakprov av Cava! Vindistriktet Penedès ligger strategiskt beläget mellan Tarragona och Barcelona och blir därför dagens första stopp. Vi besöker en tillverkare där vi får veta mer om de ädla dropparna och givetvis får vi provsmaka!
Ingår i resans pris!

Stadsrundtur i Barcelona

På senare år har Barcelona utvecklats till en av Europas mest populära storstäder. Arkitekten Gaudís ofullbordade, men praktfulla, kyrka La Sagrada Família, det eleganta nya hamnområdet och den legendariska fotbollsarenan Camp Nou kontrasterar effektfullt mot de medeltida kvarteren och den enorma katedralen. Vår reseledare visar upp Barcelonas verkliga godbitar.
Ingår i resans pris!

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/3ArlandaSB Ciutat de TarragonaMer än 87 495:-Boka
11/3KastrupSB Ciutat de TarragonaMer än 87 495:-Boka

Information

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Barcelona t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen-hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 4 övernattningar i dubbelrum
 • 4 frukostar (dag 2-5)
 • 1 middag (dag 1)
 • Utflykterna La Fageda, Vic & Torron, Cavaprovning och Stadsrundtur i Barcelona

 

Bra att veta

Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi möjlighet till övernattning på hotell vid  flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Enkelrumstillägg: 1 400:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 5

SB Ciutat de Tarragona
SB Ciutat de Tarragona
Hotellet: Modernt rum med bra läge till stadens centrum och dess sevärdheter. Hiss: Ja Läge: Beläget mitt inne i Tarragona, men kort avstånd till stadens alla faciliteter. Antal rum: 168 Rummen: Bekv...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Sercotel President, Figueres
Sercotel President, Figueres
Charmigt och prisvärt hotell längs den stora gatan i hjärtat av Figueres. Hotellet: Mysigt hotell med tillgång till restaurang och bar. Inspirerat av Salvador Dalí till inredningen i både lobby...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö