Skip to main content

Julshopping i Stettin

BUSSRESA - Polen - Julmarknadsresor - 4 dagar

Julshopping i Stettin
- Gammalt & nytt med polskt gemyt

Byt perspektiv med en inspirerande och avkopplande shoppingresa till polska pärlan Stettin! Koppla av med en skön weekend på vårt centralt belägna hotell i historiskt intressanta Vorpommern, som tillföll Sverige efter den Westfaliska freden år 1648. Här finner vi både stadens bästa köpcenter och den julpyntade centrumkärnan utanför hotelléntren som lockar med många fina fynd.
 

  • Alla utflykter ingår i resans pris
  • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »
  • Mycket centralt hotell

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot spännande Stettin

Malmö - Stettin: På morgonen sätter vi oss väl tillrätta i den bekväma bussen och lämnar Öresundsterminalen i Malmö. Vi rullar över bron till Danmark och åker sedan med färjan från Gedser till Rostock. Dagens lunch äter vi ute till havs. Färden fortsätter österut och under eftermiddagen korsar vi gränsen till Polen. Nu har vi inte långt kvar till ”Polens Paris” som Stettin ibland kallas, ca 50 mil. Under de kommande tre nätterna blir centralt belägna Radisson Blu Hotel vår fasta punkt i tillvaron och ett spännande veckoslut ligger framför oss.

Dag 2-3, fredag - lördag: Kultur & shopping

Stettin: Vår stad är huvudort i polska Västpommern och detta historiskt spännande område har varit under både svenskt och tyskt styre. Inspirationen till dagens utseende hämtade staden från det sena 1800-talets Paris men gotiska kyrkor och ståtliga barockpalats pryder också stadsbilden. De senaste tjugo åren har Stettin utvecklats till en modern metropol och de internationella influenserna är påtagliga, inte minst när det gäller affärsutbudet och inom restaurang- och kaféområdet. Dessutom är fortfarande prisnivån tilltalande låg på både mat och dryck!

Dag 4, söndag: Farväl Polen

Stettin - Malmö: Vi låter oss väl smaka av en sista hotellfrukost innan vi sedan installerar oss bekvämt i bussen och sätter kurs mot Östersjökusten. Under dagen blir det intressant guidning och väl i Tyskland tar vi sikte på Rostock och färjan mot Gedser och Danmark. Snart är vi tillbaka i Malmö, ca 50 mil, och kommer till Öresundsterminalen ca kl 20.00.

 

Utflykter


Utflykterna ingår i resans pris!

Stadsrundtur i Stettin

Vi tittar runt i Stettin, en hamnstad vid floden Oder. Staden uppstod som en tysk handelsplats under medeltiden och kom efter 30-åriga kriget att tillhöra Sverige under några decennier. Stettins slott, även kallat Pommerska hertigars slott, påminner om forna tiders storhet. Under rundturen beskådar vi även den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan och Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början. Vår guide tipsar även om bra shoppingställen.
Ingår i resans pris. 

Polskt ölbryggeri

Den polska ölproduktionen är på frammarsch och givetvis vill vi lära oss mer! Vi besöker ett mikrobryggeri och får en guidad tur om öltillverkningen och givetvis blir det provsmakning. 
Ingår i resans pris.

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Utflykterna Stadsrundtur i Stettin och Polskt ölbryggeri 


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polsk Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö