Skip to main content

Julmarknadskryssning på Rhen - 2022

BUSSRESA - Tyskland - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknadskryssning på Rhen - 2022
- Avkopplande & stämningsfullt

En resa fylld av julstämning och upplevelser men också skön avkoppling. I Köln njuter vi av julmarknaden med den imponerande Kölnerdomen som kuliss, i forna huvudstaden Bonn väntar en av Tysklands längsta sammanhängande gågator och Rhendalens pärla Rüdesheim lockar med en gemytlig julmarknad. På vårt populära kryssningsfartyg ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

 • Alla utflykter ingår i resans pris
 • Fri direktanslutning till och från Malmö Läs mer »

 

Dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning i Köln

Malmö - ombordstigning i Köln: Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch och eftermiddagskaffe längs vägen innan vi senare på kvällen är framme i Köln där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 79 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och äter en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Köln över natten.

Dag 2: Bonn nästa

Köln - Bonn: Vi vaknar upp i Köln och efter en första frukost ombord ger vi oss ut på en promenad för att upptäcka denna en av Tysklands äldsta städer. Här finns arv från både romartiden och medeltiden vilket vi kommer att få höra mer om under vår upptäcktsfärd. Vi promenerar genom gränderna i Gamla stan, imponeras av det ståtliga rådhuset och den mäktiga Kölnerdomen. Vid den sistnämnda breder stadens största julmarknad ut sig och varför inte passa på att prova stadens stolthet Kölsch, ett ljust öl som serveras i små glas. Vid lunchtid kastar vår kapten loss med siktet inställt på Västtysklands forna huvudstad Bonn som vi når efter några timmar. På kvällen besöker vi julmarknaden, kanske vid Münsterplatz eller Bottlerplatz. Under natten seglar vi mot Rüdesheim.  

Dag 3: Romantiska Rhen & Rüdesheim

Rüdesheim: Förmiddagens seglats bjuder på vackra vyer längs Rhen. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Efter lunch når når vi vackra Rüdesheim som vi upptäcker under en promenad. Givetvis blir det även ett besök på julmarknaden! Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag. Kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Under natten seglar vi vidare mot Köln.

Dag 4: Åter mot Sverige

Landstigning i Andernach - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna kryssningsfartyget och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 86 mil.

Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Julmarknad i imponerande Köln

Vi ger oss ut på upptäcktsfärd i en av Tysklands äldsta städer, grundad av romarna som Colonia Agrippina. Vi promenerar genom Gamla stans gränder, beundrar det medeltida rådhuset och imponeras av den mäktiga Kölnerdomen. Vid den sistnämnda breder stadens största julmarknad ut sig och varför inte passa på att prova stadens stolthet Kölsch, ett ljust öl som serveras i små glas.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i forna huvudstaden Bonn

I Västtysklands tidigare huvudstad Bonn föddes Ludwig van Beethoven år 1770 och hans födelsehus på Bonngasse 20 står fortfarande kvar. Vi gör en liten gemensam rundtur bland vackra byggnader innan vi får möjlighet att besöka julmarknaden. Stadskärnan, som delvis fortfarande härrör från kurfurstetiden, bildar en av de längsta sammanhängande gågatorna i Tyskland.
Ingår i resans pris.

Julmarknad i romantiska Rüdesheim

Tillsammans upptäcker vi den idylliska vinbyn Rüdesheim som lockar med stämning som hämtad ur en julsaga. Rüdesheims julmarknad skiljer sig från andra julmarknader genom att utställare från ett stort antal länder kommer på besök. Nationernas julmarknad kallas den och breder ut sig på det gamla torget framför St Jakobskyrkan. Över det festligt upplysta torget och korsvirkeshusen i gränderna sprids doften av brända mandlar och värmande glühwein. Givetvis är Rüdesheims glühwein en specialitet från trakten och har sitt ursprung i vinet som framställs hos de lokala vinbönderna på sluttningarna ovanför byn.
Ingår i resans pris.

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
1/12BussMS Rigoletto46 295:-Ring oss för att boka
4/12BussMS RigolettoInga tillgängliga platser5 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 3 övernattningar i dubbelhytt
 • 3 frukostar (dag 2 - 4)
 • 2 luncher (dag 2 - 3)
 • 3 middagar (dag 1 - 3)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykterna Julmarknad i imponerande Köln, Julmarknad i forna huvudstaden Bonn och Julmarknad i romantiska Rüdesheim
   

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelhyttstillägg 1 495:-

Grundpriset avser hytt på nedre däck.
Tillägg för hytt på övre däck 300:- per person
Tillägg för minisvit på övre däck 600:- per person

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 30 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö