Skip to main content

Julmarknad på Wapnö Gård

BUSSRESA - Sverige - Julmarknadsresa - 1 dag

Julmarknad på Wapnö Gård

Följ med Scandorama på julmarknad till Wapnö Gård som andas julstämning med tända marschaller, julgranar, levande eldar, upplysta fönster, julsånger och alla gårdens och julens dofter. Vi serveras en jultallrik mitt i denna härliga atmosfär och mycket av det du smakar kan köpas med hem.

Dagsprogram

Avresa från hemorten under förmiddagen för vidare färd norrut. Efter ett par timmar når vi Wapnö Gård, en matproducent som ligger helt rätt i tiden - och i framtiden som de själva säger - med ekologiskt kretslopp, förnybar bioenergi och närproducerat. Närmare än att handla direkt på julmarknaden kan man knappast komma!

I en härlig miljö botaniserar vi bland de 150 utställarna och känner julstämningen. Här finns hantverkare av alla de slag och julens delikatesser hittar du i matboden. Korsvirkesmagasinet och andra våningen på mejeriet är fyllda med bruks- och prydnadsföremål, vackra kläder, smycken med mera.

På gården hittar du en mängd delikatesser av hög kvalitet - det mesta från gårdsbutiker. Här provsmakas, ges råd och utbytes tips direkt med producenten.

Vid lunchtid samlas vi för att äta en jultallrik, det mesta producerat i närheten. Mätta och belåtna finns det sedan gott om tid för några rundor till bland allt det vackra och goda.

Sen eftermiddag lämnar vi Wapnö för denna gång och i kvällningen är vi hemma igen.
 

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • Inträde till Wapnö julmarknad
  • Jultallrik inkl kaffe på Wapnö Gård
  • Vägskatter och serviceavgifter

 

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö