Skip to main content

Julmarknad i Wien ✈

FLYGRESA - Österrike - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Wien
- Genuina upplevelser med elegant inramning

Kejserliga Wien har allt du kan önska! Traditionella julmarknader smyckar staden under adventstid och julshoppingen innehåller allt från eleganta butiker till lockande erbjudanden i stadens varuhus. Kulturlivet matchas knappast av någon annan huvudstad och Wiens arkitektur väcker allas beundran. Kort sagt, ingen annan stad i Europa är mer lämpad för ett veckoslutsbesök under adventstid än Wien. Prova själv, du blir inte besviken!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Flyget till Österrike

Flyg till Wien: Efter ett par timmars flygresa landar vi i Wien och eskorteras smidigt till Hotel Admiral, centralt beläget intill shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Redan på kvällen får vi möjlighet att bekanta oss med denna eleganta huvudstad, upplyst och vackert smyckad i adventsskrud!

Dag 2-3, fredag - lördag: Romantiska Wien

Wien: Staden som en gång var huvudstad i ett stort kejsardöme utstrålar pompa och ståt. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Utanför rådhuset breder en av stadens många julmarknader ut sig och butikerna lockar med erbjudanden väl värda att ta i beaktande inför kommande julhelg! I stadens butiksfönster stöter vi säkert på Krampus och får höra historien bakom denna gestalt. Flanera i gränderna kring Stefansdomen eller njut av kafélivet över en bit Sachertårta. Botanisera bland marknadsutbudet på Am Hof eller fynda äkta hantverk i Spittelberg. För oss som vill uppleva mer rekommenderas varmt besöket i det före detta kejserliga sommarresidenset Schönbrunn. Följ med på våra utflykter och gör dagarna i Wien till ett oförglömligt minne!

Dag 4, söndag: Många upplevelser rikare

Flyg från Wien: Den goda hotellfrukosten inleder dagen och vi hinner sedan att utforska Wiens outtömliga skatter ytterligare! Under seneftermiddagen hämtar transferbussen oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Vi lämnar Österrike för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända!

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 320:-
(ordinarie pris 1 465:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast 30 dagar före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. 

Upplysta Wien med Prater & julmarknad

Vi börjar med ett besök i välbekanta Prater. Wiens klassiska pariserhjul, Riesenrad, kanske lockar med en tur ovan stadens takåsar? När mörkret har sänkt sig rundar vi av kvällen med en stilla bussfärd genom Wien. Fasadbelysningen skänker de tjusiga byggnaderna utmed Ringstrasse en förtrollad glans som vi sent kommer att glömma. Vi stannar till vid julmarknaden utanför rådhuset och passar på att njuta av utbudet i de många marknadsbodarna.
Ingår i resans pris. 

Stadsrundtur i Wien

På denna innehållsrika stadsrundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stefansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur! Vi avslutar vår upptäcktsfärd vid 1700-talsslottet Belvedere och dess klassiska julmarknad.
Ingår i resans pris. 

Spanska ridskolan

Vi beger oss till den Spanska ridskolan i Wien vars ryttararena i barockstil med kristallkronor och konstutsmyckade gallerier anses vara den vackraste i världen. Den anrika ridskolan har vårdat den klassiska ridkonsten med sina berömda vita lippizzanerhästar i över 400 år. Hästarna föds svarta men blir efter ca 8 år nästan helt vita. De kommer ursprungligen från Spanien men det kejserliga hovet började föda upp och träna dem i Lipica i nuvarande Slovenien redan på 1500-talet. Under föreställningen är både hästar och ryttare tjusigt uppklädda i svarta träns med guldbeslag respektive mörkbrun frack med tvåhörnig hatt. Dressyren gör att hästarna ser ut att dansa fram till klassisk musik av Bizet, Chopin och Mozart. Vi njuter av föreställningen från våra ståplatser i galleriet. En upplevelse man inte bör missa när man är i Wien!
Pris ca 495:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.                                                                                                        

Adventskonsert i Stefansdomen

I kväll beger vi oss till den vackra Stefansdomen där solister från Wiens kammarorkester bjuder på verk av Mozart, Bach, Händel och Schubert samt även några av våra mest omtyckta julsånger. En stämningsfull stund vi sent kommer att glömma.
Pris ca 525:-         
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.                                                                                                                    

Slottet Schönbrunn

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets mäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Passa också på att njuta av den vidsträckta slottsparken och julmarknadsbodarna som breder ut sig på borggården framför slottet!
Pris inkl inträde och lokalguide ca 445:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.     

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Wien t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Scandoramaguide
  • Utflykterna Upplysta Wien med Prater & julmarknad samt Stadsrundtur i Wien


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda,.

Enkelrumstillägg 1 595:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Admiral, Wien
Hotel Admiral, Wien
Funktionellt och välskött turistklasshotell med mycket bra läge i centrala Wien. Hotellet är inhyst i en sekelskiftesbyggnad men är invändigt mer präglat av en mix av 50- och 80-tal och inrett i en an...

Destinationshotell

Intercity Hotel, Wien
Intercity Hotel, Wien
Modernt och bekvämt hotell med centralt och mycket bra läge på shoppinggatan Mariahilfer strasse. Hotellet: Komfortabelt hotell med frukostrestaurang och bar. Våningar: 7 Hiss: Ja, men små. Läge: Utmä...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö