Skip to main content

Julmarknad i Wien ✈

FLYGRESA - Österrike - Julmarknadsresa - 4 dagar

Julmarknad i Wien
- Genuina upplevelser med elegant inramning

Kejserliga Wien har allt du kan önska! Traditionella julmarknader smyckar staden under adventstid och julshoppingen innehåller allt från eleganta butiker till lockande erbjudanden i stadens varuhus. Kulturlivet matchas knappast av någon annan huvudstad och Wiens arkitektur väcker allas beundran. Kort sagt, ingen annan stad i Europa är mer lämpad för ett veckoslutsbesök under adventstid än Wien. Prova själv, du blir inte besviken!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Flyget till Österrike

Flyg till Wien: Efter ett par timmars flygresa landar vi i Wien och eskorteras smidigt till Hotel Admiral, centralt beläget alldeles i närheten av shoppinggatan Mariahilfer Strasse. Redan på kvällen får vi möjlighet att bekanta oss med denna eleganta huvudstad, upplyst och vackert smyckad i adventsskrud!

Dag 2-3, fredag - lördag: Romantiska Wien

Wien: Staden som en gång var huvudstad i ett stort kejsardöme utstrålar pompa och ståt. Fängslas av de storslagna fasaderna längs Ringstrasse, Wiens huvudstråk. Utanför rådhuset breder en av stadens många julmarknader ut sig och butikerna lockar med erbjudanden väl värda att ta i beaktande inför kommande julhelg! I stadens butiksfönster stöter vi säkert på Krampus och får höra historien bakom denna gestalt. Flanera i gränderna kring Stefansdomen eller njut av kafélivet över en bit sachertårta. Botanisera bland marknadsutbudet på Am Hof eller fynda äkta hantverk i Spittelberg. För oss som vill uppleva mer rekommenderas varmt besöket i det före detta kejserliga sommarresidenset Schönbrunn. Äkta wienergemyt möter vi på Heurigabend, där maten ackompanjeras av levande musik. Följ med på våra utflykter och gör dagarna i Wien till ett oförglömligt minne!

Dag 4, söndag: Många upplevelser rikare

Flyg från Wien: Den goda hotellfrukosten inleder dagen och vi hinner sedan att utforska Wiens outtömliga skatter ytterligare! Framåt lunchtid hämtar transferbussen oss vid hotellet och vi sätter kurs mot flygplatsen. Vi lämnar Centraleuropa för den här gången med många härliga minnen och en längtan att få återvända!

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 995:-
(ordinarie pris 2 220:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upplysta Wien med Prater & julmarknad

Vi börjar med ett besök i välbekanta Prater. Wiens klassiska pariserhjul, Riesenrad, kanske lockar med en tur ovan stadens takåsar? När mörkret har sänkt sig rundar vi av kvällen med en stilla bussfärd genom Wien. Fasadbelysningen skänker de tjusiga byggnaderna utmed Ringstrasse en förtrollad glans som vi sent kommer att glömma. Vi stannar till vid julmarknaden utanför rådhuset och passar på att njuta av utbudet i de många marknadsbodarna.
Pris ca 195:-

Stadsrundtur i Wien

På denna innehållsrika stadsrundtur låter vi Wien visa upp sina stolta byggnader. Staatsoper, Hofburg med Spanska ridskolan och konsthistoriska museet ligger alla utmed Ringstrasse som omger stadens äldsta delar. De gamla kvarteren kring shoppinggatan Kärntner Strasse domineras av Stefansdomens mäktiga torn. Denna kulturstad bjuder på en mångfald av konst, museer och vacker arkitektur! Vi avslutar vår upptäcktsfärd vid 1700-talsslottet Belvedere och dess klassiska julmarknad.
Pris ca 235:-

Heurigabend

Ursprungligen var ordet Heuriger benämningen på den yngsta årgången av det lokala vinet. Numera syftar det lika mycket på de inbjudande vinstugorna som är så typiska för trakterna kring Wien. I kväll besöker vi en traditionell vinstuga för att njuta av den vällagade maten och det friska vinet. Musiken håller takten till de glada skratten och det blir en kväll som ingen bör missa!
Pris inkl middag ca 395:-

Spanska ridskolan

Vi beger oss till den Spanska ridskolan i Wien vars ryttararena i barockstil med kristallkronor och konstutsmyckade gallerier anses vara den vackraste i världen. Den anrika ridskolan har vårdat den klassiska ridkonsten med sina berömda vita lippizzanerhästar i över 400 år. Hästarna föds svarta men blir efter ca 8 år nästan helt vita. De kommer ursprungligen från Spanien men det kejserliga hovet började föda upp och träna dem i Lipica i nuvarande Slovenien redan på 1500-talet. Under föreställningen är både hästar och ryttare tjusigt uppklädda i svarta träns med guldbeslag respektive mörkbrun frack med tvåhörnig hatt. Dressyren gör att hästarna ser ut att dansa fram till klassisk musik av Bizet, Chopin och Mozart. En upplevelse man inte bör missa när man är i Wien!
Pris ca 475:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.                                                                                                        

Adventskonsert i Stefansdomen

I kväll beger vi oss till den vackra Stefansdomen där solister från Wiens kammarorkester bjuder på verk av Mozart, Bach, Händel och Schubert samt även några av våra mest omtyckta julsånger. En stämningsfull stund vi sent kommer att glömma.
Pris ca 525:-         
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.                                                                                                                    

Slottet Schönbrunn

Slottet Schönbrunn är inte bara en symbol över den habsburgska eran. Det är också ett mästerverk i sig. Vi låter oss föras tillbaka i tiden när vi visas runt i slottets andäktiga salar. Prakt och rikedom möter oss överallt. Rokokomöbler som drottningen Maria Theresia lät tillverka i mitten av 1700-talet, salar med guld, rosenträ och vackra föremål. Passa också på att njuta av den vidsträckta slottsparken och julmarknadsbodarna som breder ut sig på borggården framför slottet!
Pris inkl inträde och lokalguide ca 395:-
Bokas tillsammans med resan, dock senast 30 dagar före avresa. Begränsat antal platser.     

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/11ArlandaHotel Admiral, WienInga tillgängliga platser6 295:-Inga tillgängliga platser
25/11KastrupHotel Admiral, WienInga tillgängliga platser6 995:-Inga tillgängliga platser
2/12ArlandaHotel Admiral, WienInga tillgängliga platser6 495:-Inga tillgängliga platser
2/12KastrupHotel Admiral, WienInga tillgängliga platser6 995:-Inga tillgängliga platser
9/12ArlandaHotel Admiral, Wien45 995:-Boka
9/12KastrupHotel Admiral, Wien46 795:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Wien t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • Scandoramaguide


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda,.

Enkelrumstillägg 1 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Admiral, Wien
Hotel Admiral, Wien
Trevligt trestjärnigt hotell med ett mycket bra läge i hjärtat av Wien och en trevlig personal. Hotellet: Frukostmatsal och värdebox att låna i receptionen. Våningar: 4 Hiss: Ja Läge: Mycket centralt...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö